Alfa Romeo MiTo GTA onaylandı

| 0 yorum


230 hp'lik 1.8-litre turbo motoruyla 2009 yazında piyasada.
Eğer Alfa Romeo MiTo'nun güzel gözüktüğünü düşünüyorsanız, onu bir de GTA türevi tanıtıldığı zaman görün. Gamın en güçlü modeli olan GTA'nın 2009 yazında tanıtılması bekleniyor. Yeni hot-hatch, 1.8-litrelik turbo motoruyla 230 hp üretecek ve direkt enjeksiyon ile değişken subap zamanlamasına sahip olacak.

Her ne kadar resmini gördüğünüz otomobil bir çizim olsa da, çamurlukları dolduran iri jantları ve düşük porfilli lastikleriyle tahrik edici şekilde güzel görünüyor.haber7

Mercedes-Benz 'Actros' yenilendi

| 0 yorum


Mercedes-Benz'in satışı sunulduğu 1996 yılından bu yana 100'ün üzerinde ülkede, 550 bin adet satılan kamyonu ''Actros'' yenilendi. Araç, Kasım ayında yollara çıkacak.
Yeni Mercedes-Benz Actros'un tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Mercedes-Benz Türk A.Ş Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Mercedes-Benz Türk'ün 1996 yılından bu yana Aksaray'da kamyon ürettiğini hatırlatarak, ürettikleri kamyonların Türk nakliye sektörü için önemine işaret etti.

Mercedes-Benz Türk'ün Türkiye'de kamyon pazarında yüzde 31'lik pazar payına sahip olduğunu ifade eden Özbayır, çekicide ise paylarının yüzde 38 olduğunu bildirdi.

Yenilen Actros'un daha ekonomik, konforlu ve emniyetli olduğunu belirten Özbayır, kamyonun 100 kilometrede 19,44 litre yakıt tüketerek dünya rekoru kırdığını ve dünyanın en az yakıt tüketen 40 tonluk kamyonu olduğunu söyledi.

Özbayır, yeni Actros'un Kasım ayında satışına başlanacağını bildirdi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Actros, yeni ve geniş kapsamlı donanımıyla bu sınıftaki başarısını sürdürmeyi amaçlıyor.

Yeni Mercedes-Benz Actros, bugüne kadar 100 bin adedin üzerindeki kullanımıyla başarısını kanıtlayan ekonomik BlueTec motorlarla donatılıyor. V6 motorlarda güçleri 235 kW (320PS) ile 359kW (476 PS) arasında değişen altı seçenek, V8 motorlarda ise güçleri 375 kW (510 PS) ile 440 kW (598 PS) arasında değişen üç seçenek bulunuyor. Yeni Actros konfor açısından da geliştirildi. Şoför kabini içinde yapılan geliştirmelerle ergonomi ve yaşam konforu artırıldı. Actros, Classic Safety-Pack ve Top Safety-Pack güvenlik paketleriyle satışa sunulacak.haber7/aa

Seat Ibiza Sportcoupe olarak adlandırılan 3 kapılı versiyonu da tanıtıldı.

| 0 yorum


VW AG çatısı altında yer alan SEAT'ın tamamen yenilenen 4. nesil Ibiza modelinin 5 kapılı versiyonundan sonra daha sportif hatlara sahip Sportcoupe olarak adlandırılan 3 kapılı versiyonu da tanıtıldı.

Daha dinamik ve agresif çizgilere sahip olan Ibiza Sportcoupe, SEAT'ın "Ok Tasarım" olarak adlandırdığı yeni tasarım anlayışıyla şekillendirilen ikinci model olmasıyla ön plana çıkıyor. 4.034 mm'lik uzunluğa sahip SEAT Ibiza Sportscoupe, küçük ızgarasıyla uyumlu sivri köşeli farlarıyla birlikte farklı geometrik çizgilerin yer aldığı yan gövde ve arka tasarımıyla da kendini belli etmeyi başarıyor.

VW Grubu'nun yeni geliştirdiği platform üzerinde yükselen Seat Ibiza Sportcoupe, sunduğu yedi ileri DSG şanzımanıyla küçük sınıfta rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Sadece 1.6 litre 105 Bg'lik benzinli motor seçeneğinde sunulacak olan 7 ileri DSG şanzıman, sportiflikle birlikte yakıt ekonomisini birarada sunabilen TDI teknolojisiyle donatılmış dizel motor seçenekleri ile pazarda yer alacak.haber7

Toyota, hibrid araç teknolojisi alanındaki çalışmaları nedeniyle ilk Eurelectric ödülünü kazandı.

Barcelona'da yapılan törende Toyota adına ödülü kabul eden Toyota Avrupa'dan Gerald Killman, "Avrupa Elektrik Derneği'nin Toyota'yı tarihinin ilk Eurelectric ödülü ile onurlandırmasından memnuniyet duyuyoruz. Toyota hibrid teknolojisi elektrik motoru ve benzinli motoru birarada kullanıyor. Düşük emisyonu, benzersiz yakıt verimliliği, mükemmel hızlanma ve sessiz sürüş özellikleriyle kullanıcılar için büyük önem taşıyan konularda vaatlerini yerine getiriyor. Bu ödül, günümüz karbon bilinçli toplumunda hibrid teknolojisinin önemini çok daha iyi gösteriyor" dedi.

Toyota, dünyanın ilk seri üretim hibrid aracı Prius'u 1997'de çıkardı ve bugün itibarıyla dünyada 1.5 milyon araç satışı gerçekleştirdi. Bir sonraki adım olarak, Toyota evdeki bir elektrik sağlayıcı kaynak yoluyla şarj edilebilecek olan Plug-in Hibrid Araçları (PHV) araştırıyor. PHV'ler karbondioksit salımları ve yakıt bağımlılığı konularında kayda değer düşüşler yaratacak. Avrupa elektrik endüstrisinin sesi olan Euroelectric elektriğin, toplum gelişimine ve elektrik sektörünün rekabetçiliğine katkısındaki rolünü anlatma misyonuyla düşük-karbon, güvenlik ve rekabetçi enerji geleceğinde yatırımları körüklemek için dengeli bir çerçeve sağlama çalışmaları yapıyor.

Referans

Volkswagen'den Touareg'e özel kampanya

| 0 yorum


Doğuş Otomotiv-Volkswagen, VW Touareg modeli için ödeme kolaylığı sağlayan yeni bir kampanya başlattı. Doğuş Otomotiv-Volkswagen, geniş dizel motor seçenekleriyle sınıfının en çok tercih edilen modelleri arasında yer alan VW Touareg modeli için ödeme kolaylığı sağlayan yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 48 aya kadar uzayan vade ve bin 299 eurodan başlayan taksitlerle VW Touareg sahibi olma imkanı sağlanıyor. Volkswagen Doğuş Finans'ın (vdf) Auto Credit avantajlarıyla düzenlenen VW Touareg'e özel kampanyası kapsamında ayrıca, anahtar teslim satış fiyatlarında 10 bin euroya yaklaşan indirimler dikkat çekiyor. VW Touareg'in R5 TDI, V6 TDI ve V10 TDI dizel motorlu versiyonları için düzenlenen kampanyadan faydalanacak olan tüketiciler, böylece makul peşinat ve son ödeme kolaylığından da faydalanabiliyorlar. Bununla birlikte kampanyadan faydalanacak olan tüketiciler, 10 bin euroya yaklaşan kampanya indiriminden de yararlanabilecekler. Geçtiğimiz yıl makyajlanan Volkswagen'in SUV segmentindeki başarılı temsilcisi Touareg, ekonomik ve yüksek performanslı geniş motor yelpazesinin yanı sıra zengin standart donanım listesi ve etkileyici off road özellikleriyle de dikkat çekiyor. haber7

YENİ Peugeot 608

| 0 yorum


Peugeot, sedan model gamının en tepesinde yer alacak 608’i ekim ayındaki Paris Motor Show’da tanıtmayı planlıyor. Fransız marka 608 ile büyük aile otomobilleri içerisinde yepyeni standartlara imza atmayı planlıyor. Özellikle yerini alacağı 607’nin sönük geçen kariyerinden sonra 608 bu imajı nasıl silecek merakla bekliyoruz.

Bilgisayarla şekillendirilmiş fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi 608, selefinin iç karartıcı tasarımının aksine çok daha ukala bir duruşa sahip. Peugeot’un klasik ızgarasına sahip olan 608’in farları 308 veya 207’den çok daha saldırgan görünüyor. Ön kanatlardan bagaja doğru uzanan katlı çizgi, yukarıda toparlanmış C sütunu ve özgün bir çizgiye sahip olan arka lamba grubu 608’in tasarımının ilk ipuçlarını veriyor.

608’in kaputunun altında ise 2.0 lt ve 2.2 litre dört silindirli HDi dizel motorlar ve 2.7 litre V6 benzinli motorun görev yapması bekleniyor. Avrupa’da 2009’da satışa çıkması beklenen 608’in fiyatının ise 31.500 Euro civarında olacağı tahmin ediliyor HABER7

Audi A3 Cabrio Türkiye'de

| 0 yorum


Audi'nin lüks kompakt sınıftaki temsilcisi A3'ün kumaş tavanlı cabrio versiyonu, toplam 4 motor seçeneğiyle Türkiye'de de satışa sunuldu.
2008 yılında 100 adet satış hedefiyle Doğuş Otomotiv-Audi tarafından ithal edilmeye başlanan ve ilk etapta hem manuel hem de S Tronic şanzıman seçeneklerine sahip 1.8 TFSI ve 2.0 TFSI benzinli motorların yanı sıra ve 1.9 TDI (manuel şanzımanla) ve hem manuel hem S Tronic şanzıman seçeneğinin sunulduğu 2.0 TDI turbo dizel motorlarla satışa sunulan olan Audi A3 Cabrio'nun anahtar teslim başlangıç fiyatı 44 bin 106 eurodan başlıyor.
haber7

Otomotivde indirimler yetmedi hediyelere bilgisayar eklendi

Otomotiv firmaları kampanyalara devam ediyor. 10 bin YTL’ye varan indirimler, yüzde 0 faizle kredi ve bedava kasko gibi birçok fırsatın sunulduğu kampanyalarda, artık hediye olarak bilgisayar da verilmeye başlandı. İşte, Haziran ayının fırsatları:

FIAT: Yaz aylarına özel bir kampanya başlatan Fiat, hem binek otomobil hem de ticari araç müşterilerine kasko hediye ediyor. 2 Temmuz tarihine kadar geçerli olan kampanya kapsamında hediye edilen kasko, terör, sel ve deprem dahil olmak üzere risklere karşı güvence sağlıyor.

FORD: Ford Otosan Haziran ayında iki kampanya düzenliyor. Ford’un hafif ticari modeli Transit Connect’i satın alan müşteriler, 2 yıl boyunca periyodik bakım ücreti ödemeyecek. Bakım kampanyasının yanı sıra yine yüzde 4 ilave indirim veya Ford Finans’tan 15 bin YTL’ye 15 ay yüzde 0 faiz fırsatı bulunuyor. Ford’un binek otomobil modellerinde de indirim kampanyası uygulanıyor. Buna göre Fiesta 24 bin 490 YTL’den, Focus 32 bin 305 YTL’den ve Mondeo 45 bin 590 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Ayrıca bu indirimlere ek olarak Focus ve C-MAX modellerinde 12 bin YTL’ye 12 ay yüzde 0.99 faiz, Mondeo’da ise 25 bin YTL’ye 12 ay yüzde 0.90 Ford Finans kredisi kullanılabiliyor.

HYUNDAI: Hyundai ise uyguladığı kampanya indirimlerini bu ay yükseltti. Buna göre Accent Era’da 4 bin 900 YTL’ye, Getz’de 3 bin 400 YTL’ye ve Matrix’te de 6 bin YTL’ye kadar peşin alım kampanya indirimi uygulanırken; i30 modelinde 2 bin YTL, Tucson’da 7 bin 500 YTL ve Santa Fe’de de 10 bin YTL indirim imkanı sunuluyor.

PORSCHE: Doğuş Otomotiv-Porsche, vdf işbirliğiyle düzenlediği ve lüks SUV segmentinde yer alan temsilcisi Cayenne modeline sahip olma kolaylığı sağlayan yeni bir kampanya düzenliyor. Stoklarla sınırlı kampanya kapsamında, 48 aya kadar vade ve aylık 1612 Euro taksitle Porsche Cayenne V6 modeline sahip olma imkanı sunuluyor.

RENAULT: Renault da Haziran ayında kampanya fırsatı sunan markalar arasında yer alıyor. Megane Sedan modelinde 700 YTL taksit imkanı ve 2 bin YTL finansman avantajı sunuluyor. Clio HB ise 500 YTL taksit imkanı ve 1000 YTL finansman avantajı ile satın alınabiliyor.

SEAT: Doğuş Otomotiv-SEAT, Ibiza ve Cordoba Stylance modelleri için 30 Haziran’a kadar geçerli olan yeni bir kampanyayı hayata geçiriyor. Kampanya kapsamında, Ibiza ve Cordoba Stylance modellerinde 3 bin 400 YTL değerindeki hız sabitleyici, yol bilgisayarı, metalik renk, ısıtmalı ve katlanabilir yan aynalar, elektrikli arka camlar, yükseklik ayarlı yolcu koltuğu ve alüminyum alaşım jant ekipmanlarından oluşan paket hediye ediliyor.

TEMSA: Türkiye’nin önde gelen otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreticisi Temsa Global, 30 Haziran tarihine kadar Mitsubishi Fuso Canter alanların çocuklarına Casper Nirvana dizüstü bilgisayar hediye ediyor. hürriyet otoyaşam

Japon Genepax firması, Bir litre suyla 40 km giden otomobil üretti


Hızla yükselen petrol fiyatları şirketleri alternatif enerji kaynakları bulmaya itiyor. Japonya'da bir şirket su ve havayla çalışan otomobil üretti.

Suyla çalışan araba fikri bundan 10 sene önce ortaya atılmış bir rüyaydı, fakat bu rüya artık resmen gerçek oldu. Suyun elektrolizi ile hidrojenin ayrıştırılması ve ortaya çıkan elektrik enerjisinin yakıt pilinde depolanması ve bunun elektrik motoru ile tekerleklere güç verecek şekilde kullanılması mantığıyla çalışan bu araba, deniz, yağmur veya ırmak suyu ayırt etmeksizin molekül yapısı H2O olan herşey ile çalışabiliyor.

Japon Genepax şirketinin ürettiği aracın maksimum sürati saatte 80km ve 1 litre su ile yarım saat boyunca durmaksızın çalışabiliyor. Araç elektrik motoru kullandığından son derece sessiz ve performans olarak esnek çalışmakta, bunun en güzel örneği ise hiç şüphesiz bugüne kadar yapılmış elektrik motoru kullanan en iyi otomobil olan Tesla Roadster. Yalnız bu aracı BMW’nin 2 yıldır güvenli ve kullanılabilir hale getirmek için çalıştığı Hidrojen 7 model arabası ile karıştırmamak lazım. Çünkü BMW Hidrojen 7 deposuna doğrudan saf hidrojen yüklenen içten yanmalı bir motorla çalışmakta. Hidrojenin sıvı olarak depolanabilmesi için de çok düşük sıcaklıklar gerektiğinden ve taşıma(güvenlik) anlamında birçok risk faktörü içerdiğinden uygulanabilirliği oldukça zor bir sistem.

Hidrojen 7 tabiki Genepax şirketinin ürettiği araca göre çok daha verimli fakat işletimi de o denli zor. Su ile çalışan bu tarz arabalar yaygınlaşır ve daha güçlü motor seçenekleri ile kullanılabilir hale gelirse ki gelecektir, insanlık bedava yolculuk imkanına kavuşup daha refah ve mutlu bir yaşam sürebilir. Her ne kadar bunu petrol rezervlerinden gelir sağlayan güçlü devletler istemeyip önünü kesmek isteyecek olsa da, çevreye duyarlılık ve küresel ısınmanın tehditi arttıkça bu değişimin kaçınılmaz olacağını söyleyebiliriz. Teknolojinin daha bilinçli kullanılması gerektiğinin farkına felaketler olmadan önce varılması dileğiyle…haber7

Otokar M-3000'de Kampanya

6 Haziran tarihinde başlayan ve stokları sınırlı sayıda tutulan çok özel M-3000 kampanyasından elini çabuk tutan müşteriler yararlanabilecekler. Kampanya dahilinde M-3000 minibüs almak isteyenler, 60.000 YTL tutarında krediyi 12 ay vadeli %0 faiz imkanı ile kullanabilecekler. Farklı ödeme seçenekleri de sunulan kampanya hakkında Otokar yetkili satıcılardan detaylı bilgi alınabilir.

Koç Topluluğu şirketlerinden olan ve bu yıl 45. yılını kutlayan Otokar, hatlı taşımacılık için ürettiği yeni minibüsü M-3000"i tasarlarken toplu taşımacılıkta değişen talep ve ihtiyaçlarını ön planda tuttu. Su soğutmalı turbo-intercooler motorlu, geniş iç hacmi, 14 ve 19 kişilik koltuk seçenekleri, konfor ve güvenlik özellikleri ile toplu taşımacılık alanında yeni bir başarı hikayesi olmaya aday olan M-3000 serisi üretilirken özellikle üç nokta göz önünde bulunduruldu.

İlk olarak, yolcu ve sürücü konforu için su soğutmalı, turbo-intercooler motorlu, geniş iç hacimli ve klimalı bir araç talebinin karşılanmasının hedeflendiği araçta; yüksek güvenlik unsurları göz önünde bulundurularak ön ve arkada tam havalı disk fren, ABS gibi özellikler sağlandı. Detaylara verdiği önemle kalite standartlarını hep yükseklerde tutan Otokar"ın ürettiği M-3000 tasarlanırken dikkat edilen diğer bir nokta ise, farklılaşan yolcu taşıma kapasiteleri ve farklı bölgelerde bu taleplerin karşılanması oldu. Toplu taşımacığın çağdaş yüzü olması hedeflenerek üretilen M-3000 minibüslerinde, hatlı taşımacılıkta ideal sayı olan 14 kişilik taşıma kapasitesi korunurken, Anadolu"da bazı bölgelerde farklılaşan ve artan yolcu ihtiyacını karşılamak için 19 kişilik yolcu taşıma alternatifi olan, tamamen Otokar"a özgü yepyeni bir seri geliştirildi. Son olarak, M-3000 serisinin toplu taşımacılık için ideal bir seri olması için Otokar"ın tüm araçlarında standart olan performans, güvenlik, konfor ve dayanıklılık gibi özellikler korundu.

Düşük işletme giderleri ve yakıt tasarrufu ile kısa sürede büyükşehirlerde hatlı taşımacılıkta tercih edilmeye başlanan M-3000 serisinde toplu taşımacılık alanında kendini ispatlamış bir motor olan Deutz"un 4 silindirli turbo intercooler, su soğutmalı 122 beygir gücündeki motor ve 6 ileri, 1 geri vites; ön ve arkada rijit tip akslar kullanıldı.

Otokar"ın standart olarak sunulan klima ile yolcu ve sürücü konforu ön planda tuttuğu M-3000 minibüsleri, ön ve arkada parabolik yaylı makas kullanılarak yolculuk sırasındaki konforun da artırıldığı bir dizayna sahip. Çift kanatlı, hava tahrikli, uzaktan kumandalı, ilk basamak seviyesi düşürülmüş kapı ile araca iniş ve biniş kolaylığı sağlanan bu yeni nesil minibüslerde; havalı sürücü koltuğu, sürücü arkasında pleksiglas korkuluk, radyo, CD, MP3 çalar gibi detaylarlar da unutulmadı. Çift devreli, tam havalı, ön ve arkada disk frenler ve ABS ile güvenli bir sürüş imkanı ve Otokar güvencesiyle sunulan M-3000 serisinin kampanya fiyatlarından hızlı davranan müşteriler yararlanabilecekler a1haber

Smart forTwo Cabrio


Avusturya’lı tuning firması Konigseder başarılı bir çalışma ile minik otomobili birazcık büyütmüş.

Smart forTwo Cabrio modelini ele alan Konigseder otomobili sağ ve soldan 30 mm genişletecek bir body kit tasarlamış. Çamurluklara uygulanan yeni aerodinamik ekler ile Smart hem daha geniş bir görünüme hem de daha başarılı dinamiklere sahip olmuş. Arka çamurlukların üzerinde yer alan hava girişleri aynı zamanda frenlerin soğutulmasını sağlayıp fren performansını yükseltiyor.

Artan gövde genişliğe uygun olarak aks mesafesi de arttırılarak yeni görünümde uyumluluk yakalanmış. Yeni görünüm 17 inç çapında yeni jantlarla desteklenmiş.

Yeni body kit ön ve arka tamponlarda da değişikliklere sahip. Daha geniş hava girişlerine sahip ön tamponun altında sağ ve sol köşelerde yer alan difüzörler aracın altından geçen rüzgarı dengeleyerek yol tutuşa katkıda bulunuyor. Arka tamponun altında yer alan difüzör ise aracın altından geçen rüzgarın çıkışta yol tutuş açısından herhangi bir zaafiyet yaratmamasını sağlıyor. Yol tutuş konusunda son işlem ise Eibach marka spor yayların kullanılması olmuş.

Mercedes Benz markası altında üretilen Smart forTwo Cabrio farklı bir otomobil. Trafikte farkedilmenin farkını yaşamak isteyen kişiler tarafındna tercih edilen Smart Konigseder sayesinde artık kesinlikle daha farkedilebilir olacak.
Mynet

Japon otomobil şirketi Honda sıfır karbon salımlı, hidrojen yakıtlı ilk otomobili HONDA FCX Clarity ticari üretimine başladı.

| 0 yorum


FCX Clarity adı verilen dört koltuklu yeni model, hidrojen ve elektrikle çalışıyor ve çevreye yalnızca su buharı bırakıyor.

Honda, yeni otomobilin, yakıt verimliliği açısından, geleneksel, benzinle çalışan otomobillere kıyasla üç kat daha üstün olduğunu savunuyor.

Honda, sözkonusu otomobilden 200 adet üretmeyi planlıyor ve gelecek üç yıl boyunca, bu otomobillerin yalnızca kiralanabileceğini kaydediyor.

Hidrojenli taşıtların yaygınlaşmasının önündeki en büyük engel, hidrojen doldurma istasyonlarının azlığı ya da bulunmaması.

Honda FCX Clarity'nin ilk beş talibi, yakınında hidrojen istasyonları bulunan Güney California bölgesinde yaşıyorlar.

Honda, yeni otomobili ilk kullanacak müşterilerden birinin sinema oyuncusu Jamie Lee Curtis olacağını kaydediyor.

Honda FCX Clarity, Temmuz ayından başlayarak California'da kiralanabilecek. Yıl sonuna doğru da Japonya'da piyasaya çıkarılacak.

Hidrojenle çalışan ilk otomobil, Japonya'da, dünyanın tamamen yakıt hücresi üreten ilk fabrikasında üretiliyor.

Honda'nın ABD Birimi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı John Mendel, "Bugün, yakıt hücresiyle çalışan otomobil teknolojisi açısından tarihi bir gün. Yakıt hücreli otomobillerin gündelik hayatta yaygınlaşacağı güne doğru atılmış dev bir adım bu." dedi.

Honda, üç yıllık sürelerle kiralanabilecek otomobilin fiyatının ayda 600 dolar olacağını açıklandı.

Birçok otomobil üreticisi, yükselen benzin ve mazot fiyatları yüzünden ve tüketicilerin çevre konusunda daha fazla kaygılar taşımaya başlaması nedeniyle giderek daha temiz ve daha hesaplı taşıtlar üretmeye yöneliyor.

Örneğin Toyota, hücre yakıt üretimi yetersiz kaldığı için hibrid otomobil üretiminde hızla yükselen talebi karşılayamadığını kaydediyor.
BBC

Lancia, efsane modeli Delta'yı yeniden gün yüzüne çıkardı


İtalyanların bugüne kadar daha çok kendi ülkelerinde büyüyen markası Lancia, efsane modeli Delta'yı yeniden gün yüzüne çıkardı. Sofistike ve çekici tasarımıyla dikkat çeken Delta, estetiğin yanı sıra sporcu genleriyle de dikkat çekiyor.



Türkiye pazarına geçen yıl Ypsilon modeliyle giren marka bu yıl eylül ayından itibaren ürün gamına Delta'yı dahil edecek. Uluslararası tanıtımı Torino'da gerçekleştirilen ve haziran ayı başından itibaren özel sipariş almaya başlayan Delta'nın İtalya fiyatı 21 bin Euro olarak açıklanırken otomobil Türkiye'de 24 bin Euro başlangıç fiyatıyla yola çıkacak.

Adını matematikteki delta sembolünden alan Lancia'nın yeni modeli, etkileyici ön radyatör ızgarasının ve son dönemin Mercedes modellerinin çizgisini hatırlatan LED'li farların hakim olduğu tasarımıyla dinamizmi sergiliyor. Delta, kompakt tasarım çizgisini arkaya doğru daralan cam alanlarıyla güçlendirirken uzun boyutlarına rağmen oldukça sportif olmayı başarıyor. Yatların üst yapılarını hatırlatan panaromik tavan yapısı, arka kısımda çerçevesiz arka camla birleşiyor. Tavan ve gövde rengi birbirinden farklı olarak tasarlanmış.

4,5 m uzunluğa, 1,8 m genişliğe ve 1,5 m yüksekliğe sahip Delta, binalarda kullanılan ses yalıtım malzemelerinden özel olarak üretilen ses absorbe edici tavanıyla sessiz bir yolculuk sunuyor. Deri ve alcantara döşeme koltukların standart olacağı Delta'da arka koltuklar istenilirse ön tarafa kaydırılabiliyor ve sırt kısmı geriye yatırılarak seyahat edilebiliyor. Otomobil Türkiye'de 120 ve 150 beygir güçlerindeki 1,4 litrelik turbojet benzinli ile Euro 5 standartlarında 2 litrelik 165 beygir gücünde ve 1.9 litrelik çift turbo 190 beygir gücünde Multijet dizel motor seçenekleriyle satışa sunulacak.zaman

G8 zirvesinde, Hondanın hidrojen yakıt hücreli FCX Clarity ve Civic Hybrid modelleri kullanılacak

| 0 yorum


Honda Motor Co. Japonya'nın Hokkaido şehrindeki Toya gölü kıyısında 7-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan G8 zirvesinde, hidrojen yakıt hücreli aracı FCX Clarity ve Civic Hybrid'lerin kullanılacağını açıkladı.

Honda zirveye katılma kararını, en gelişmiş çevre teknolojilerini göstermek isteyen Japonya hükümetine destek amacı ile aldı. Çevreci sorumluluklara sahip araçların temininin yanı sıra Honda gelişmiş çevreci teknolojilerinden FCX’de kullanılan hidrojen yakıt hücresini ve 2007 yılında seri üretimine başladığı ince güneş enerjisi panel hücrelerini sergileyecek.

Honda’nın çıkıştırılmış hidrojenle çalışan aracı FCX Clarity, havadaki oksijeni ve sıkıştırılmış hidrojeni elektrik enerjisine çeviriyor ve eksozundan atık olarak sadece su buharı salıyor. Honda ayrıca Uluslararası Basın Merkezinde bulunacak çevre teknolojileri vitrininde ASIMO’nun da tanıtımını yapmayı planlıyor. haber7

Amerikan otomobili ''Mercury'' Türkiye'de 75-110 000 $ lık fiyattan satışına başlandı


Amerikan otomobili ''Mercury''nin, yaklaşık 50 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de satışına başlandı. Fiyatlar 75-110 bin dolar arasında.
'Mercury''nin Türkiye ithalatçısı Carer Motorlu Araçlar Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özer Ercan, ''Mercury''nin, daha önce 1950-1960 yılları arasında satıldığı Türkiye'de, haziran ayı başından itibaren yeniden satışa sunulduğunu söyledi.

Şu an satışı yapılan ''Mercury''nin SUV modeli, ''Mountaineer'' ve ''Mariner'' ile sedan modelleri ''Sable'' ve ''Milan''a Türk otomobilseverlerin ilgi gösterdiklerini ifade eden Ercan, ''Türkiye'ye özel olarak 'Premier' sınıfında hazırlanarak ithalatları yapılan bu araçlarımız beklediğimizin üzerinde ilgiyle karşılaştı'' dedi.

Ercan, araçların satışa başlamasıyla birlikte İstanbul, Bursa ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 9 ilde oluşturulan yetkili servis noktalarının da hizmete girdiğini ifade ederek, "75 bin ile 110 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışına başlanan araçlarımız, güvenli, sessiz ve sorunsuz bir otomobil sahibi olmak isteyenleri eşsiz görüntüsü ile cezbediyor" dedi haber7

BP, 11 Haziran – 12 Eylül 2008 tarihleri arasında Türkiye genelinde BP'den çifte fırsat: kampanyasını düzenledi.

BP, 11 Haziran – 12 Eylül 2008 tarihleri arasında Türkiye genelinde BP'den çifte fırsat: Panasonic Dect Telefon & Samsung 7.2 MP Dijital Fotoğraf Makinesi kampanyası düzenlediğini açıkladı.

BP müşterileri, kampanya dönemi olan 11 Haziran - 12 Eylül 2008 tarihleri arasında BP Club Card'larını kullanarak, topladıkları her 399 puan karşılığında 19 YTL katılım payı ödeyerek 1 adet (SMS Özellikli) Panasonic KXTG-7200 Dect Telefon almaya ya da her 1.099 puan karşılığında 49 YTL katılım payı ödeyerek 1 adet Samsung S760 7.2MP Dijital Fotoğraf Makinesi almaya hak kazanacaklar.

AUTO LPG kullanıcıları için her iki model üründe de aynı puan miktarları ve YTL bazında katılım payları geçerli olacak.

Kampanya 12 Eylül 2008 saat 23:59'a kadar geçerli olup, müşteriler hak ettikleri hediyeleri kampanyaya katılan BP istasyonlarından 14 Eylül 2008 Saat 23:59'a kadar alabilecekler.

BP Akaryakıt Pazarlama Programları Müdürü Bengisu Eyiel Ayabakan kampanyayla ilgili olarak şunları söyledi: “Kampanyamız BP istasyonlarından peşin ya da kredi kartlı akaryakıt ve Auto LPG alımı yapan tüm müşterilerimiz için geçerli olacak. BP Club Card"larıyla yeterli puanı biriktirip, istenen katılım payını ödeyen herkes, ürünlerini kampanyaya katılan BP istasyonlarından 14 Eylül 2008'e kadar alabilecekler.”

Dodge'nin ilk 4x4'ü Nitro Türkiye'ye geliyor

| 0 yorum


Erkeksi görünüşüyle maço bir otomobil olarak değerlendirilen Nitro, çapraz ızgara şeklindeki panjuru, belirgin çamurluk bombeleri, büyük gövdesi ve yüksek cam seviyesi ile yer aldığı sınıfta farkını ortaya koyuyor. Dodge Nitro’nun tekerlekleri, aracın performansı ve yeteneklerini artırmak için köşelere doğru kaydırılmış. Aracın iç mekanı Amerikan otomobillerinde görmeye alışık olduğumuz sade ve basit çizgilere sahip. Nitro’nun, deri ile kaplanmış dört kollu direksiyonu, üç bölmeli gösterge paneli ve orta kalitedeki kokpit plastiği aracın iç mekanda ferah bir atmosfer sunuyor.

Nitro, otomotiv gelişmiş eğlence ve iletişim teknolojilerini içeriyor. Nitro’da özel donanım olarak sunulan MyGIG isimli araç içi multimedya sistemi de dikkat çeken özelliklere sahip. Bu yeni nesil sürüş kontrol radyosu, elektrikli bir kapağın altında gizleniyor. 65 bin renkli dokunmatik ekrandan seyir kontrol sistemi haritaları veya fotoğraflar izlenebiliyor. Ayrıca 20 GB’lık hafızası ile 1600 şarkıyı depolayabilen müzik sistemi de aracın uzun yolculuklarda keyifli kullanımlar sunmasını sağlıyor. Nitro, Türkiye’ye sadece 2.8 litrelik dizel motor seçeneği ile geliyor. 4 silindirli bu motor 3800 d/d’de 177 beygir maksimum güç ve 2000 d/d’de 460 Nm maksimum tork üretiyor. 5 vitesli otomatik şanzımanla Türkiye’ye ithal edilecek bu motor seçeneği kısa vites oranları sayesinde 10.5 saniyede 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Otomatik vitesli versiyonun son hızı ise 182 kilometre ve ortalama yakıt tüketimi de 9.4 litre.

Dodge markasının ilk SUV modeli olarak yollardaki yerini alan Nitro, yüksek ve güçlü yapısı ile 4X4 modellerin sunduğu genel özelliklerinin dışında dinamik tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Erkeksi görünüşüyle maço bir otomobil olarak değerlendirilen Nitro, çapraz ızgara şeklindeki panjuru, belirgin çamurluk bombeleri, büyük gövdesi ve yüksek cam seviyesi ile yer aldığı sınıfta farkını ortaya koyuyor. Dodge Nitro’nun tekerlekleri, aracın performansı ve yeteneklerini artırmak için köşelere doğru kaydırılmış. Aracın iç mekanı Amerikan otomobillerinde görmeye alışık olduğumuz sade ve basit çizgilere sahip. Nitro’nun, deri ile kaplanmış dört kollu direksiyonu, üç bölmeli gösterge paneli ve orta kalitedeki kokpit plastiği aracın iç mekanda ferah bir atmosfer sunuyor.

Nitro, otomotiv gelişmiş eğlence ve iletişim teknolojilerini içeriyor. Nitro’da özel donanım olarak sunulan MyGIG isimli araç içi multimedya sistemi de dikkat çeken özelliklere sahip. Bu yeni nesil sürüş kontrol radyosu, elektrikli bir kapağın altında gizleniyor. 65 bin renkli dokunmatik ekrandan seyir kontrol sistemi haritaları veya fotoğraflar izlenebiliyor. Ayrıca 20 GB’lık hafızası ile 1600 şarkıyı depolayabilen müzik sistemi de aracın uzun yolculuklarda keyifli kullanımlar sunmasını sağlıyor. Nitro, Türkiye’ye sadece 2.8 litrelik dizel motor seçeneği ile geliyor. 4 silindirli bu motor 3800 d/d’de 177 beygir maksimum güç ve 2000 d/d’de 460 Nm maksimum tork üretiyor. 5 vitesli otomatik şanzımanla Türkiye’ye ithal edilecek bu motor seçeneği kısa vites oranları sayesinde 10.5 saniyede 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Otomatik vitesli versiyonun son hızı ise 182 kilometre ve ortalama yakıt tüketimi de 9.4 litre. haber7

Ssangyong Rexton


3 Hafızalı Sürücü Koltuğu
Hafıza sistemi 3 ayrı sürücü için koltuk pozisyonu ve dikiz aynaları açısını hafızaya alabilir. Genellikle birden fazla kişinin düzenli olarak kullandığı araçlarda bu sistem, mükemmel bir koltuk ve rahatlık sağlar.



Konforun tadına varın.
Zengin siyah tonlarla döşenmiş, öne çıkarılmış ferah iç kabin. Rahat, deri döşeme lüks koltuklar. Rahatlatıcı ve zarif genel etki, Rexton II ile yaptığınız her bir sürüşü zevke dönüştürür.
Sizi bekleyen yeni nesil rahatlık ve konfor donanımları.
"Easy Access" (kolay biniş) donanımı sayesinde sürücü mümkün olduğunca zahmetmiz iniş-binişleri gerçekleştirebilir. Ön koltular bireysel vücut ölçülerine uygun olarak ısıtmalı ve elektrikli ayarlanabilir donanıma sahiptir. 3 farklı kişi için koltuk ve yan aynaların ayarları hafızada saklanabilir.



Güvenlik Sistemli, Elektrikli Sunroof
kapanırken herhangi bir nesne tarafından engellenirse otomatik olarak durur ve tekrar açılır.
Sürücü ve Yolcu Hava Yastıkları
Beklenmeyen durumlarda sizi ve ailenizi korumak için hazırlanmıştır.
Herhangi bir aracın güvenlik katsayısı, bir kazadan sonra nasıl kurtulduğunuz ile ölçülür. Etkileyici rahatlık ve estetikten önce, en etkileyici şekilde darbelere karşı koymak ve darbelerin etkilerini dağıtmak içni dizayn edilmiştir. Ön koltuklar ön ve tamamlayıcı yan hava yastıkları ile donatılmıştır.

ESP
ESP (Elektronik Stabilite Programı), yol koşullarını ve aracın durumunu sürekli olarak denetler ve sürücü sürüş kontrolünü kaybetmek üzereyken, motor gücünü ve frenlemeyi ayarlar. ESP, frenlerin kilitlenmesini, aracın devrilmesini, kaymayı ve virajlarda savrulmayı önleyici ve fren gücünü ayarlayan sistemlerle donatılmıştır.
Daha fazla detay için tıklayınız

Renault Symbol'un tanıtımı Türkiye'de

2007 yılında elde ettiği 2.5 milyar dolarlık ihracat cirosuyla son 10 yıldaki ihracatını 11.2 milyar dolara çıkaran Oyak Renault, 2007 yılında Türkiye'nin en çok satan otomobili olan Symbol'ün yeni versiyonunun deneme üretimine başladı. 2008 başında Clio Grand Tour üretimini yüzde 50 artırmak, yeni bir dizel motor tasarlamak ve Yeni Symbol'ü üretmek için toplam 200 milyon dolar ayıran Oyak Renault, 2008 yatırımında son viraja yaklaştı.

BİR GECEDE DEĞİŞECEK
Renault'nun Euromed Bölgesi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gilles Moncondhuy, daha üst sınıfa hitap edecek yeni Symbol'ün satışına ekim-kasım ayında başlanacağını söyledi. Moncondhuy, "Symbol son çeyreğe girerken Bursa'ya veda edecek. Tamamen yenilenen ve daha üst sınıfa hitap eden Yeni Symbol ise eski versiyonun yerine Bursa'da üretilecek. Bu aracın ön üretimine başladık. Eski versiyonun üretimi ise duracak. Fabrika bir gecede yeniyi üretmeye başlayacak. Bütün bunlar son 3 ay içerisinde gerçekleşecek" diye konuştu. Türkiye'de yeni bir modelin uluslar arası lansmanını yapacaklarını da söyleyen Moncondhuy, daha önce Dacia Logan'nın dünya tanıtımının Türkiye'de gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Moncondhuy'in sürpriz olarak nitelendirdiği bu tanıtım Yeni Symbol'ün lansmanı olacak.

60 BİNLİK EK ÜRETİM
Başkan Carlos Ghosn'un '2009 kontratı' adıyla duyurduğu plan çerçevesinde, 2008 yılında 8 yeni modeli Renault ve Dacia markası altında Türkiye pazarına çıkaracak Renault bu hedefe çok yaklaştı. Renault, yeni Symbol ile bu planın 8'inci ve son modelini gerçekleştirecek. Yeni Symbol; Megane Sedan, Clio III ve Clio Grand Tour'dan sonra aynı banttan çıkan 'yeni' dördüncü model olacak. Son 10 yılda 1.3 milyar dolarlık yatırım yapan, 2008 için 60 bin araçlık ek üretim ile 200 milyon dolarlık yatırım planlayan Oyak Renault, 2008 sonunda üretimini 340 bin adete çırakacak. 60 bin adetlik ek üretimin yarısını ise hem yurtiçi hem de yurtdışında büyük talep gören Clio Grand Tour kapacak. Clio Grand Tour üretimi bu sayede 90 bin adete çıkacak. İlk etapta Türkiye için ayrılan 800 adetlik Clio Grand Tour miktarı, üretim artışı ile 2 bin adede çıkacak, iç pazardaki talep karşılanmış olacak. Üretim artışı yaz aylarında yapılacak kapasite kaydırması ile karşılanacak.

Renault'nun ilk 4x4'ü Koleos ekimde satışta
Renault'nun yüzde 80.1 hissesine sahip olduğu Renault Samsung Motors tarafından 178 milyon Euro'luk yatırımla Kore'deki Busan Fabrikası'nda üretilen Koleos, ekim ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. 70 lt. hacimli eşya yerleştirme gözlerinin de bulunduğu Koleos, off-road amaçlı kullanıma da imkan sağlıyor. 4x4 aktarma sistemli, 2.0 lt. dizel ve 2.5 litre benzinli motor seçeneği bulunan Koleos, Türk pazarına dizel motor ve otomatik vites olarak sunulacak. 'Rampada Kalkış Yardım Sistemi' ile, eğim açısı yüzde 10'un üzerinde olan rampalarda Koleos geri kaymayacak. sabah

Euro NCAP çarpışma testleri

Euro NCAP’nin uyguladığı standart çarpışma testleri, 4 ayrı bölümden oluşuyor. İlk iki aşamada, 64 km/s hızla yüzde 40 örtüşmeli önden çarpma ve 50 km/s hızla deforme olabilen bir bariyere yandan çarpma kriterleri uygulanıyor. Yan çarpışma testleri ise 29 km/s hızla yandan B sütununa gerçekleştirilen darbeyle ölçümleniyor. Bu çarpışma testleri sırasında araç içerisinde sürücü ve yolcuların güvenliği de ve yaralanma riskleri de değerlendirilmiş oluyor. Euro NCAP’in güvenlik kriterlerini ortaya koyan son testini ise yaya güvenliği oluşturuyor. Impactor adı verilen bir manken, 40 km/s hızla giden bir otomobile çarptırılıyor. Böylelikle gündelik hayatta, araçların yetişkin ve çocuklara çarptığı kazaların simüle edilmesi sağlanıyor. İşte güvenlik alanında rütbelerine kavuşan yeni modeller:

Audi A4: Audi’nin en yeni modeli A4 de, testlerden aldığı 5 yıldızla sağlamlığını gözler önüne serdi. A4, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 2 yıldız alabildi.

Citroen Berlingo: Fransız Citroen’in hafif ticarisi yeni Berlingo çarpışma testlerinden 4 yıldızla ayrıldı. Berlingo ayrıca, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden de 2 yıldız aldı.

Ford Kuga: Ford’un Türk tasarımcısı Murat Güler tarafından tasarlanan 4x4 modeli Kuga, güvenlik testlerini 5 yıldızla tamamladı. Kuga, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 3 yıldız aldı.

Hyundai i10: Koreli üreticinin küçük sınıftaki temsilcisi i10, küçük boyutlarına rağmen sunduğu yeterli güvenlik performansıyla 4 yıldıza layık görülü. i10, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 3 yıldız aldı.

Seat Ibiza: Küçük sınıf otomobillerin son yıllarda çarpışma testlerinde gösterdiği başarıyı tekrarlayan yeni Seat Ibiza da 5 yıldızla güvenliğini tescilledi. Ibiza, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 3 yıldız aldı.

Skoda Superb: Çek üreticinin tamamen yenilenen amiral gemisi Superb de güvenlikten pekiyi almayı başardı. 5 yıldız alan Superb, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 2 yıldızla yetindi.

Volkswagen Transporter: Beşinci nesli ile Alman üreticinin ticari alandaki en önemli temsilcisi olan Transporter, testlerden 4 yıldız aldı. Transporter çocuk güvenliğinden de 4 yıldız alırken, yaya güvenliğinden tek yıldıza ulaşması dikkatlerden kaçmadı. hürriyet oto

Lassa, yenilediği logosunun hakkını büyümeyle verecek

Sabancı Holding bünyesindeki Lassa, 10 milyon dolara yenilediği 30 yıllık logosunun hakkını, yeni yatırımlar ve ürünlerle vermeyi hedefliyor. Holding bünyesindeki Temsa’nın yolunu izleyen Lassa, iddialı yeni ürünü olan performans sınıfındaki lastiği Impetus Revo ile yurtdışında da ses getirmeyi amaçlarken, üretim kapasitesini ve ihracatını artırmayı, hatta gelecekte ortağı Bridgestone ile birlikte Rusya’da üretim tesisi kurma planları yapıyor.
Merhum Sakıp Sabancı’nın da gözdesi olan Lassa’nın, globalleşme konusundaki en yeni kozlarından biriyse kuşkusuz yeni lastiği “Impetus Revo” olacak. Brisa Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Gökhan Cüceloğlu, “Önümüzdeki 3 yıl içinde iç pazardaki Lassa satışlarının üçte birinin Impetus Revo olmasını hedefliyoruz. Yeni ürünlerimizle, ihracatta da daha etkin olma stratejimizin bir parçası olarak, 2010’a kadar 2 milyon adet Lassa Impetus Revo ihraç etmeyi de planlıyoruz” dedi.

Hedef 13 milyon adet
Avrupa başta olmak üzere 50 farklı ülkeye Lassa markasıyla ihracat yapan Brisa, 2008’de toplam Lassa satışlarının yüzde 55’ini yurtdışında yapmayı hedefliyor. Almanya ve İtalya gibi ülkelerde ciddi pazar payı edinen Lassa, gelecek yıldan itibaren Amerika’ya da lastik satmaya hazırlanıyor.
Halen yılda 10.5 milyon adet lastik üreten Brisa’nın 2005’te başlattığı 200 milyon dolarlık yatırım sürecinin bu yılın sonunda tamamlanacağını hatırlatan Gökhan Cüceloğlu, 2009’da yeni bir yatırım programıyla kapasiteyi 13.3 milyon adede çıkaracaklarını söyledi.
Türkiye’deki kapasitenin dolacağına dikkat çeken Cüceloğlu, Japon ortaklarıyla birlikte özellikle yurtdışında yeni bir fabrikanın gündeme gelebileceğini ifade etti. Maliyet uygunluğu ve bölge pazarının yüksek potansiyeli nedeniyle bu yatırımın Rusya’da yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Cüceloğlu, “Japon ortaklarımız Rusya pazarına girmek istiyor. Burada yılda 2.8 milyon araç satılıyor ve iştah kabartıyor. Ayrıca sürekli büyüyen Türk Cumhuriyetleri de var” diyor.
Bridgestone’un dünyadaki tek üretim ortağının Sabancı olduğunu vurgulayan Cüceloğlu, “Rusya konusunda bize güveniyorlar. Daha önce Rusya’da distribütör aracılığıyla yatırıma girişmiş ve başarısız olmuşlar. Ayrıca Türkiye’nin kültürü Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ile uyuşabiliyor. Bu, bizim Rusya’da ortak üretim yapmamız için büyük avantaj” diye konuşuyor.

Gönüllerinde yatan aslan
Cüceloğlu, henüz bir girişim yapılmamasına ve kesin karar alınmamasına rağmen gönüllerinde, Lassa’yla uluslararası otomotiv markalarına resmi tedarikçi olmanın yattığını belirtiyor.
Türkiye’de üretilen bir çok modelin fabrika çıkışı lastik tedarikçisi olduklarını hatırlatan Cüceloğlu, “Lassa Türkiye’nin markası. Bu markayla uluslararası arenada daha çok yer almak istiyoruz. Bu da resmi tedarikçi olmaktan geçiyor. Beş yıl içinde bunu gerçekleştirmek istiyoruz” diyor

Her sınıftan araca hitap edecek
Lassa’nın yeni nesil ürün yelpazesinin ilk halkası olan Impetus Revo, bu ay içinde öncelikle Avrupa pazarlarında satışa çıkacak.
Küçük sınıftan, üst orta sınıf otomobillere kadar geniş yelpazeye hitap eden performans lastiği Impetus Revo, Türkiye’de de gelecek ay satışa sunulacak. 140 ile 360 YTL arasında değişen tavsiye edilen birim fiyatıyla pazara girecek Impetus Revo, konforun yanı sıra sessizlik ön planda tutularak geliştirilmiş.
Binek otomobil sahiplerine ıslak ve kuru zeminde daha başarılı yol tutuş ve kısa fren mesafesi sunmasıyla da ön plana çıkan Revo, düşük yuvarlanma direnciyle de dikkat çekiyor. Impetus Revo, bu sayede yakıt tüketimini de azaltmayı başarıyor. Revo, Türk mühendislerin imzasını taşıyor elbette.miiliyet

Fiat’tan hediyeli yaz bakım kampanyası

Fiat’tan hediyeli yaz bakım kampanyası

12 Mayıs- 30 Haziran tarihleri arasında 2005 ve daha önceki model araçlarını Fiat servislerinde bakım yaptıranlar hem araçlarını yaza hazırlıyor hem de çok özel hediyeler kazanıyor. Fiat servislerinde yapılan 400 YTL ve üzeri alışverişe OTO ALARMI, 300 YTL ve üzeri alışverişe PARK SENSÖRÜ, 200 YTL ve üzeri alışverişe TRAFİK SETİ hediye ediyor. Üstelik parolu kartla işlem yapanlar, bir sonraki bakım için 20 YTL değerinde indirim kazanıyor.

Ayrıntılı bilgi 444 22 55 ve Fiat servislerinde

Pirelli İstanbullulara sanal ralli heyecanı yaşatacak

Motorsporlarındaki 100 yıllık başarısı ve deneyimleri ile 2008-2010 yılları arasında FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, WRC heyecanını yarış simulatörüyle İstanbul'da yaşatacak. Dünyanın en çok izlenen motorsporları organizasyonlarından biri olan FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın ( WRC) bir ayağı da bu yıl 12-15 Haziran tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı yarışseverlerin büyük bir heyecanla beklediği WRC Antalya Rallisi'nden önce ise, rekabet ve heyecan İstanbul'da yaşanacak. 5-9 Haziran tarihleri arasında İstinye Park, 10-15 Haziran tarihleri arasında Caddebostan sahilinde yarışseverlere ve motorsporları meraklılarına WRC dolu saatler yaşatacak olan Pirelli WRC simulatörü, birebir WRC aracı özelliklerine sahip olması ile dikkat çekiyor. İstanbullu yarışseverler, Pirelli simulatöründe en iyi zamanlamayı yaparak, 4 adet otomobil lastiği kazanma şansını da yakalayacak. referans

Nissan'dan Haziran Kampanyası

| 0 yorum

Geniş ürün yelpazesiyle insanların hayatlarını zenginleştirmeyi amaçlayan Nissan, Haziran ayı kampanya fiyatlarını açıkladı.

4 - 30 Haziran 2008 tarihleri arasında geçerli olan kampanyada; sınıfının en çok satan otomobili olan Nissan Note"un dizel versiyonu Haziran ayı boyunca çok özel fiyatlarla satışa sunuluyor. Nissan, bu özel fiyatları öğrenmek ve Note dci ile tanışmak isteyenleri en yakın Nissan Bayisi"ne davet ediyor.

Nissan, Yeni X-Trail, Navara ve Micra modellerinde cazip indirim avantajları da sunuyor.

Nissan, benzinli ve dizel otomatik, Teknolojik Dahi Yeni X-Trail" de 2.000 YTL, gücü ve donanımı ile Pick-Up segmentinde ilkleri yaratan Nissan Navara" da 2.000 YTL ve özellikle bayanların gözbebeği haline gelen Nissan Micra" da ise 1.840 YTL indirim uyguluyor.

Nissan' ın Haziran ayındaki avantajlarından yararlanmak için www.nissan.com.tr sitesini ziyaret edebilir veya size en yakın Nissan bayisinden ulaşabilirsiniz.

Hyundai i10'un fiyat aralığı, 21 bin 200 YTL- 25 bin 100 YTL arası.

| 0 yorum


Hyundai i10'un tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Hyundai i10'un uygun fiyatı, ekonomikliği, üstün güvenliği ve rakiplerine göre sunduğu avantajlarıyla tüm dünyada olduğu kadar Türkiye'de de sınıfında başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

Kibar, otomotiv sektöründeki yüksek vergiler ve sürekli zamlanan akaryakıt fiyatları nedeniyle Türkiye'de otomobil sahibi olmanın gün geçtikte zorlaştığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Ancak, yaşanan gelişmelere rağmen, Türk tüketicisinin imkanlarını zorlayarak daha üst segmentlerde araç almaya çalışması ilginç bir konu olarak da dikkatlerimizden kaçmamaktadır. Aslında alım gücüyle bağlantılı olarak en çok gelişim yaşanması beklenecek sınıfın A segmenti olmasına rağmen, sabit gelirli kesimin öncelik verdiği tüketim, sosyal yaşamda fayda sağlama etkenleri, A segmenti araçlarda özellikle Hyundai i10'da dolayısıyla ve fazlasıyla mümkün görünmektedir."

A segmenti araçların şehir kullanımında birçok avantajı varken hükümetin düzenleyeceği yeni bir vergilendirme sistemiyle çok daha iyi satış hacimlerine ulaşabileceğini kaydeden Kibar, özellikle kalabalık ve büyük şehirlerde yaşanan trafik yoğunluğuna böylece bir çözüm bulunabilmesinin mümkün göründüğünü belirtti.

Kibar, Hyundai'nin her zevk ve ihtiyaca hitap eden geniş yelpazede ürünleri bulunduğunu aktararak, önümüzdeki günlerde Türkiye'de üretilip tüm dünyaya ihraç edilen Matrix FC modelinin yenilenen versiyonunu piyasalara sunacaklarını bildirdi. Kibar, "Bu araçlarımızla hem iç pazar hem yurt dışı satışlarımızın daha da artacağını düşünmekteyiz" dedi.

Hyundai'nin dünya futbolunun önemli sponsorlarından biri olduğunu belirten Kibar, soruları yanıtlarken, Hyundai'nin Euro 2008'e 140 milyon dolar mertebesinde yatırım yaptığını bildirdi.

Ali Kibar, bu yıl kaç adet i10 satmayı hedeflediklerinin sorulması üzerine, bu sınıfın hala Türkiye'de dar bir tüketim hacmine sahip bulunduğunu, ürün tedarikinde global anlamda diğer ülke distribütörlerinden de yoğun talep olduğunundan dolayı bu yıl Türkiye'ye ayrılan rakamın yaklaşık 500 adet olduğu, ürünle ilgili tedariği biraz daha artırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Ürünle ilgili ileriye yönelik pazarın büyümesini daha da istediklerini vurgulayan Kibar, şunları kaydetti:

"Pazarın büyümesinin önündeki bir engel de Türkiye'deki vergilendirme sisteminin bir takım otomotiv sektöründeki vergilendirmelerin farklılaştırmaların yansımış olması. Hafif ticari adıyla lanse edilen bir takım ürünler yüzde 10 vergilendirmeye tabii iken, 1.1 litrelik motor hacmine sahip olan bir ürünün yüzde 37 vergilendirilmesi. Bunun özellikle dar ve sabit gelirli kısmın alım imkanlarının artırılabilmesi doğrultusunda mutlaka ilgili otoriteler tarafından aşağı çekilmesinin fayda getireceğine inanıyorum."

-HYUNDAI i10-

Hyundai Assan Türkiye Pazarlama Müdürü Hakan Kayalık ise, Hyundai i10'a ilişkin bilgi verdiği konuşmasında, i10'un geniş bir müşteri kitlesine hitap edeceğini düşündüklerini ifade ederek, i10'un evin ikinci otomobili olabileceğini, ilk defa araba sahibi olacak genç kesim ile emekli müşteriler tarafından da tercih edilebileceğini söyledi.

Kayalık, i10'u Türkiye pazarına 1.1 benzinli motor, 10 dış renk seçeneği ile sunduklarını belirterek, i10'un fiyat aralığının, 21 bin 200 YTL- 25 bin 100 olduğunu kaydetti.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Hyundai'nin i30 ile başlayan yeni isimlendirme stratejisinin ikinci üyesi olan ve Atos Prime'ın yerine geçen i10'un şehir içi kullanımda tercih edilmesi bekleniyor haber7

10.990 YTL'ye çin ticari aracı


Konuyla ilgili açıklamada bulunan MGY Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yeşilkaya, Çin'in önde gelen otomotiv imalatçısı DFM ile distribütörlük anlaşmasını yaptıklarını, Türkiye'ye giriş izni alan ikinci Çinli otomotiv markası ve birinci ticari araç markası oldukları söyleyerek "Resmi makamlardan gerekli tüm belgeleri aldık, titiz bir çalışma ile servis ağını ve yedek parça dağılımını organize ettik. Bazı bölge bayiliklerini verdik, bayilik talebi yoğunluğu nedeni ile bazı bölgeler için görüşmelerimiz devam diyor." dedi.

MGY Otomotiv ilk planda mini kamyonet ve minivan getirdiğini açıkladı. Zengin donanımlı, düşük yakıt tüketimli, iki yıl, 100 bin km garantili araçların Haziran sonunda satışa sunulması planlanıyor.

"İlk etapta DFM mini kamyonet ve minivanları getirdik. Yılsonuna kadar binek modellerini devreye alacağız. Araçların satış fiyatları 10 bin 990 YTL'den başlıyor. Türkiye hafif ticari araç pazarına hitap edecek olan araçlar küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ile esnaf ve sanatkârlar için ideal." şeklinde konuşan Yeşilkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle ülkemizde dar gelirli esnaf, usta, ustabaşı, mahalle işletmeleri, gibi insanlarımızın ekonomik nedenlerle, çok yakıt harcayan, eski, arıza yapan, kazalara sebep olan hurda araçlarla işlerini yapmak zorunda olduklarına dikkat çekti. Artık bu insanlarımız için hurda arabalarla işini yapabiliyor olmak bir kader ya da mecburiyet olmaktan çıkacak." haber7

Renault’nun ilk 4X4’ü Koleos Ekim’de Türkiyede

| 0 yorum


Renault’nun ilk 4X4 Crossover modeli olma özelliği taşıyan Koleos, önümüzdeki ekim ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Avrupa’da 34 bin 600 Euro fiyatla piyasaya sürülecek olan Koleos, kompakt boyutları ve kullanışlı donanımlarıyla dikkat çekiyor. Koleos’un Türkiye’deki satış fiyatının henüz belirlenmediğini söyleyen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Ancak, rekabet gücü yüksek bir fiyat politikası uygulayarak, bu kategoride de ön planda olmak istiyoruz" dedi.

Koleos, Renault’nun yüzde 80.1 hissesine sahip olduğu Renault Samsung Motors tarafından 178 milyon Euro’luk yatırımla Kore’deki Busan Fabrikası’nda üretiliyor. Uluslararası basın lansmanı Fas’ın Fez kentinde gerçekleştirilen Koleos, Samsung Motors’un ürettiği ilk Renault modeli olma özelliğini de taşıyor. Sedan, tek hacim ve 4X4 olmak üzere 3 farklı otomobil kategorisinin özelliklerini bünyesinde toplayan Koleos, iç mekan genişliğinin yanı sıra, eller serbest kart sistemi, ön ve arka park sensörü, çift bölgeli otomatik klima gibi bir çok özelliğe sahip.

ÜÇ FARKLI MOTOR

Koleos’un bagaj kapısı iki bölüm halinde açılıp, arka koltuklar otomatik olarak katlanabiliyor. 70 litre hacimli eşya yerleştirme gözlerinin de bulunduğu Koleos, şehir içi, otoyol ve off-road olmak üzere çok amaçlı kullanıma imkan sağlıyor. 4X4 aktarma sistemli, 2.0 dCi dizel motorun 150 ve 175 beygir güç üreten iki versiyonu ile 170 beygirlik 2.5 litre benzinli motor seçeneği de bulunuyor. Aktif ve pasif güvenlik donanımlarını içeren Renault Koleos’ta yer alan otomatik dört tekerlekten çekiş sistemi, ESP’nin devreye girmesinden önce tutunma kayıplarını düzelterek, aktif güvenliğe katkı sağlıyor. Renault Koleos’ta yer alan Rampada Kalkış Yardım Sistemi, eğim açısı yüzde 10’un üzerinde olan rampalarda aracın geri kaçmasını önlüyor. Arazi kullanımlarında güvenliği güçlendiren İnişte Hız Kontrol Sistemi de, sürücülerin rampalardan frene müdahale etmeden saatte 7 kilometrelik sabit hızla inmesini sağlıyor. Bu özellik, eğimli, karlı ve buzlu yollarda güvenli inişe imkan tanıyor.

OTOMATİK PARK FRENİ

Ses yalıtımına ağırlık verilen Koleos’ta, Bose tarafından geliştirilen müzik sistemi, çift bölümlü otomatik klima, MP3 uyumlu 6’lı CD çalar, eller serbest olarak kapı açma-kapama ve motor çalıştırmaya olanak sağlayan kart sistemi, yağmur ve ışık sensörleri, lastik basınç kontrol sistemleri, elektrikli camlar, dikiz aynaları ve sürücü kapısında çocuk güvenliği kumandaları ve hız ayar ve sınırlayıcı gibi bir çok donanım da yer alıyor. Ayrıca, otomatik park freni, motor durur durmaz devreye giriyor ve otomobil tekrar çalıştığında kendiliğinden açılıyor.

Yeni Symbol gün sayıyor

Renault Euromed Bölgesi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gilles Moncondhuy ise tamamen yenilenen yeni Symbol’ün yılın son aylarında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Şu anda ön üretimi gerçekleştirilen Symbol’de büyük değişiklikler yapıldığına dikkat çeken Moncondhuy, yılın son aylarında Türkiye için bir süprizlerinin daha olacağını söyledi.hürriyet oto

Yeni Honda Accord Türkiye'de

| 0 yorum


Honda'nın tamamen yenilenen 8. jenerasyon Accord modeli, Türkiye'de 7 Haziran Cumartesi günü satışa sunulacak.

Honda'dan yapılan yazılı açıklamada, yeni Honda Accord'un, önemli ölçüde artan genişliği ve daha alçak olan yeni tasarımıyla sportif bir motif sağladığı belirtildi.
Açıklamada, yeni Honda Accord'un Euro 5 emisyonlarını karşılamak üzere dizayn edilmiş 2.0 litre i-VTEC motorunun, bir önceki model ile aynı seviyede performans sağlarken (6300 d/dak'da 156 PS) sınıfında “lider” bir yakıt tasarrufu sunduğu kaydedildi.

69 bin 500 YTL'ye satışa sunulan yeni Honda Accord'un, D segmentindeki premium yarışmacılar ile rekabet etmeyi hedeflediğini ortaya koyduğu vurgulandı.hürriyet

Fiat Doblo Carioca 29 bin YTL'den başlıyor

| 0 yorum


Yaklaşık 10 bin kişiye ulaşılması hedeflenen ve Türkiye’nin 29 büyük ilini kapsayan roadshow etkinliğinde Fiat Ticari Araçlar ürün gamındaki modellerle birlikte tanıtılan Fiat Doblo Carioca, 29 bin 950 YTL’den başlayan fiyata sahip.

Sadece çöl gri renkte sunulan araç, açık gövde rengiyle dışarıdan içerisindeki ferah iç mekan hakkında fikir veriyor. Diğer Fiat Doblo modellerinden farklı olarak Carioca’da bu gövde rengini aracın tamponlarında, yan aynalarında ve kapı kollarında görmek mümkün. Son derece çekici gövde rengi, iç kapı kolları ve havalandırma kanallarının çerçevelerinde de kendisine yer buluyor. Araçtaki görsel bütünlük, bu model için özel olarak hazırlanan Carioca özel kumaşı kaplı koltuk döşemeleriyle sağlanıyor.

Zengin standart donanım
Fiat Doblo Carioca, radyo-CD, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ön camlar, yolcu tarafında sürgülü kapı, yukarı açılır arka kapı ve sürücü havayastığı gibi donanımlara sahip. Ayrıca bunlara ilave olarak özel koltuk kumaşları, elektrikli ve buğu çözücülü yan aynalar, klima, gövde rengi iç aksesuarlar, tamponlar, kapı kolları ve aynalar da aracın standart donanımında bulunuyor. Fiat Doblo Carioca’nın opsiyonel donanımları arasında ikinci sürgülü kapı, ABS+EBD ve yolcu havayastığını kapsayan güvenlik paketi ve yan havayastıkları, yer alıyor.

Ekonomik ve güçlü motorlar
Fiat Doblo ailesindeki diğer modellerde olduğu gibi, Carioca’da da kullanım maliyeti düşük, az yakıt tüketen ve güçlü 1.3 ve 1.9 Multijet motorlar görev yapıyor. 75 HP’lik 1.3 Multijet motor 190 Nm’lik maksimum torka ulaşabiliyorken şehir dışı kullanımda yakıt tüketimi sadece 4.7 lt/100 km. 105 HP’lik 1.9 Multijet motorsa 200 Nm’lik maksimum torka erişebiliyor. Fiat Doblo Carioca da ekonomik motorlarıyla hem iş hem de ailenin en iyi dostu olacak.

Fiat Doblo Carioca’nın tavsiye edilen anahtar teslimi fiyatı 1.3 Multijet motor için 29 bin 950 YTL iken; 1.9 Multijet’e 32 bin 150 YTL’ye sahip olunabiliyor.

Volkswagen, Passat CC'yi tanıttı

| 0 yorum


Passat CC, mevcut Passat modellerinden daha bağımsız bir tasarımla öne çıkan bir otomobil. Yeni yüzüne paralel gövde çizgisi ve tavan yapısı, çıtasız kapı camları, panoramik cam tavan ve aracın coupe vurgusunu ortaya koyan aerodinamik arka tasarımı, Passat CC'nin öne çıkan tasarım unsurları olarak göze çarpıyor.

Passat CC, Passat Sedan'a göre 31 mm daha uzun ve 36 mm daha geniş olmasından dolayı, yolcularına daha ferah bir alan sunuyor.

DÜNYADA BİR İLK

Passat CC, dünyada ilk defa bir VW modelinde sunulan "Şeritte Tutma Asistanı" (Lane Hold Asist) ile yollara çıkacak. Aracın dikkatsizlik sonucu şeritten ayrılması halinde otomatik olarak devreye giren destek sistemi, direksiyona müdahale ederek aracı tekrar şeridine geri döndürebiliyor.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Üçü benzinli olmak üzere beş motor seçeneğiyle üretilecek Passat CC'nin en güçlü motoru 300 HP güç üretecek.

- 160 HP 1.8 lt TSI benzinli (6 ileri manuel ve opsiyonel 7 ileri DSG şanzıman)
- 200 HP 2.0 lt TSI benzinli (6 ileri manuel ve 6 ileri Tiptronik şanzıman)
- 300 HP 3.6 lt FSI V6 benzinli (6 ileri DSG şanzıman ve 4MOTION çekiş sistemi)

- 140 HP 2.0 lt turbo dizel (6 ileri manuel ve opsiyonel DSG şanzıman)
- 170 HP 2.0 lt turbo dizel (6 ileri manuel ve opsiyonel DSG şanzıman)haber7

30 GB hard diskli VOLKSWAGEN Tiguan geliyor

| 0 yorum


SUV pazarının her geçen gün daha da genişlemesiyle otomobil firmaları bu sınıfa daha fazla önem vermeye başladılar. Volkswagen, Touareg ile SUV pazarının önemli elemanları Audi Q7, BMW X5, Mercedes ML gibi rakiplerle başarılı bir şekilde rekabet etmekte. Ancak bu rekabet firmaya yeterli gelmemiş olacak ki rakiplerinden önce bir alt sınıfa ait bir model olan Tiguan'ı çıkararak pazar payını arttırmayı hedefliyor.

VW Touareg'e oranla daha kompakt çizgilere sahip Tiguan, VW'nin 14. model ailesi unvanına sahip olarak yollara çıkmaya başlayacak.

Köşeli tekerlek yuvaları, VW'ye özgü C sütunu ve ön / arka tasarım detaylarıyla dikkat çeken Tiguan'in iç mekanında da yeni tip geniş orta konsol tasarımı ön plana çıkıyor.

VW'nin güncel modellerinde kullanılan TSI teknolojisinin kullanıldığı 150 HP, 170 HP ve 200 HP'lik benzinli motorlara ek olarak, VW'nin TDI teknolojisiyle donatılmış ve şimdiden Euro 5 normlarını sağlayan 140 HP ve 170 HP'lik güçlü dizel motorları da Tiguan'ın güç ünitesi yelpazesinde yer alacak.

VW mühendisleri kompakt SUV sınıfında yeni standartlar belirlemek istediklerinden dolayı araca multimedya verilerini yedeklemek için 30 GB'lık bir sabit disk eklemişler. Ayrıca ipod/mp3 çalar gibi cihazların sisteme eklenmesini de mümkün kılmışlar.

VW Tiguan'da bulunan bir diğer yenilik ise, dünya üzerinde bir SUV'da ilk park yönetim destek sisteminin kullanılmış olması.haber7

Japon otomotiv sanayiinin güçlü markalarından Mazda, Türkiye pazarında kendi şirketiyle faaliyet gösterme kararı aldı.

| 0 yorum


Mazda Motor Türkiye, ismi konusunda eski temsilcisiyle mahkemelik olduğu için Türkiye'de faaliyetlerine 'Mazda Motor Logistics N.V Belçika Türkiye İstanbul Şubesi' unvanıyla başlayan şirketin genel müdürlüğüne ise İngiliz Steve Newton atandı. Mazda'nın burada satacağı araçlar Japonya'dan değil Avrupa'dan gelecek. Yeni büyüme stratejileri kapsamında Avrupa'da distribütörlük sisteminden vazgeçerek kendi şirketleriyle operasyon yapmaya başladıklarını belirten Newton, Türkiye'nin de bu uygulama kapsamında değerlendirildiğini söyledi. Newton, "Bu yeni stratejinin bir parçası olarak Türkiye'ye kendimiz gelmeye karar verdik." dedi. Eski temsilcileriyle yaşadıkları sorunlar hakkında ise Newton, "Mermerler ile şu anda isim konusunda yargıya yansımış bir sorunumuz var. Hukuki sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz." diye konuştu. Şirket, eski distribütörlerine bayilik teklifinde de bulundu ancak şu ana kadar bir cevap alamadı. Mazda, Türkiye'de en son modelleri Mazda 2'nin yanı sıra Mazda 3, Mazda 6 ve MX-5'i satışa sunacak. Şirketin stratejileri arasında şimdilik ticari araç modellerinin satılması yok. ZAMAN

Coupe görünümlü arazi BMW’si Türkiye’de

| 0 yorum


Üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan X6’nın fiyatları 118 bin 441 euro’dan başlıyor.
Bir coupe otomobilin dinamizm ve çekiciliğine, lüks arazi aracının konfor özelliklerini ekleyen BMW X6, sert hatlarıyla dikkat çekiyor.
Aracın iç mekânında bir coupe araç keyfinin hissedilebilmesi için özel tasarımlı arka koltuklara yer veren BMW, geniş diz ve baş mesafesi sunuyor.
X6’nın dinamikliğinin sadece tasarımda kalmaması için güç kaynakları ve sürüş sistemlerinde de özenli davranan Alman üretici, bu araçta yeni geliştirdiği Dinamik Performans Kontrolü sistemini kullanmış.
X6’nın kullanımını kolaylaştıran sistem, arka akstaki motor çekiş gücünü sağ ve sol tekerlekler arasında, tamamen ve tam değişken şekilde aktarabiliyor. Bu özellik, X6’nın viraj içlerindeki performansını ve yol tutuş dinamiklerini önemli ölçüde iyileştiriyor. X6’nın kalbindeyse ikisi dizel ve biri benzinli üç motor seçeneği bulunuyor.
Dizel motorların ilki, 3.0 lt hacimli ve 235 HP gücünde. Aynı hacimli diğer seçeneğin gücüyse 286 HP.
Aracın tek benzinli ve en güçlü motor seçeneği ise 5.0 lt 407 HP’lik bir V8.milliyet

Fiat Doblò Cariocasınırlı sayıda...

| 0 yorum


Doblò Carioca, doblo’nun yeni sürprizi. Sınırlı sayıda üretilen özel bir seri. Rengiyle, çizgileriyle donanımıyla çok özel. Türünün en özgün ve değerli örneği. Ona ancak sınırlı sayıda kişi sahip olabilecek. Doblò carioca ne istediğini bilen, başkalarından ayrılan ve bunun için kendi yolunu çizenler için.

1.9 Multijet

Silindir hacmi: 1910 cc
Maksimum güç: 105-4000 hp-d/d
Maksimum tork: 200 - 1750 Nm(kgm)-d/d

Elektronik kontrollü Common-rail tipi Multijet direkt enjeksiyon, turbo ve intercooler

1.3 Multijet

Silindir hacmi: 1248 cc
Maksimum güç: 75-4000 hp-d/d
Maksimum tork: 190 - 1750 Nm(kgm)-d/d

Multijet dizel motorların en küçüğü ve gelişmişi
Daha fazla detay için Tofaş

Amerikan Cooper lastik Türkiye'de

Dünyaca ünlü Amerikan lastik markası Cooper, Türkiye'de satışa sunuldu. Son dönemde atağa kalkan Anadolu Grubu, dünyada beyaz yanaklı ilk otomobil lastiğini yaparak klasikler arasında efsane olan Cooper Tires'ın Türkiye distribütörlüğünü üstlendi.
Özellikle performans ve 4x4 lastikleriyle ün yapan markanın yıllık 100 bin adet satışa ulaşması bekleniyor. Önümüzdeki yıllarda ise bu rakamın 3 kat artması hedefleniyor. zaman

Bir tıkla 17 bin yedek parçaya ulaşın

İnternetten oto yedek parça satışı hizmeti veren otostart.com, bir ilki gerçekleştirerek, yedek parça alma işini, her araç sahibinin kolayca yapabileceği bir sadeliğe kavuşturdu.
Oto yedek parça sektöründe otuz yıldır üretim ve dış ticaret bazında faaliyet gösteren İfco Group bünyesinde hizmet veren otostart.com günde 5 binin üzerinde tekil ziyaretçi tarafından geziliyor ve tampondan aynaya, debriyaj setinden fren disk ve balatalarına kadar, 143 farklı kategoride 17 binin üzerinde ürün çeşidi bulunduruyor. zaman