Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Lassa, yenilediği logosunun hakkını büyümeyle verecek

Sabancı Holding bünyesindeki Lassa, 10 milyon dolara yenilediği 30 yıllık logosunun hakkını, yeni yatırımlar ve ürünlerle vermeyi hedefliyo...

Sabancı Holding bünyesindeki Lassa, 10 milyon dolara yenilediği 30 yıllık logosunun hakkını, yeni yatırımlar ve ürünlerle vermeyi hedefliyor. Holding bünyesindeki Temsa’nın yolunu izleyen Lassa, iddialı yeni ürünü olan performans sınıfındaki lastiği Impetus Revo ile yurtdışında da ses getirmeyi amaçlarken, üretim kapasitesini ve ihracatını artırmayı, hatta gelecekte ortağı Bridgestone ile birlikte Rusya’da üretim tesisi kurma planları yapıyor.
Merhum Sakıp Sabancı’nın da gözdesi olan Lassa’nın, globalleşme konusundaki en yeni kozlarından biriyse kuşkusuz yeni lastiği “Impetus Revo” olacak. Brisa Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Gökhan Cüceloğlu, “Önümüzdeki 3 yıl içinde iç pazardaki Lassa satışlarının üçte birinin Impetus Revo olmasını hedefliyoruz. Yeni ürünlerimizle, ihracatta da daha etkin olma stratejimizin bir parçası olarak, 2010’a kadar 2 milyon adet Lassa Impetus Revo ihraç etmeyi de planlıyoruz” dedi.

Hedef 13 milyon adet
Avrupa başta olmak üzere 50 farklı ülkeye Lassa markasıyla ihracat yapan Brisa, 2008’de toplam Lassa satışlarının yüzde 55’ini yurtdışında yapmayı hedefliyor. Almanya ve İtalya gibi ülkelerde ciddi pazar payı edinen Lassa, gelecek yıldan itibaren Amerika’ya da lastik satmaya hazırlanıyor.
Halen yılda 10.5 milyon adet lastik üreten Brisa’nın 2005’te başlattığı 200 milyon dolarlık yatırım sürecinin bu yılın sonunda tamamlanacağını hatırlatan Gökhan Cüceloğlu, 2009’da yeni bir yatırım programıyla kapasiteyi 13.3 milyon adede çıkaracaklarını söyledi.
Türkiye’deki kapasitenin dolacağına dikkat çeken Cüceloğlu, Japon ortaklarıyla birlikte özellikle yurtdışında yeni bir fabrikanın gündeme gelebileceğini ifade etti. Maliyet uygunluğu ve bölge pazarının yüksek potansiyeli nedeniyle bu yatırımın Rusya’da yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Cüceloğlu, “Japon ortaklarımız Rusya pazarına girmek istiyor. Burada yılda 2.8 milyon araç satılıyor ve iştah kabartıyor. Ayrıca sürekli büyüyen Türk Cumhuriyetleri de var” diyor.
Bridgestone’un dünyadaki tek üretim ortağının Sabancı olduğunu vurgulayan Cüceloğlu, “Rusya konusunda bize güveniyorlar. Daha önce Rusya’da distribütör aracılığıyla yatırıma girişmiş ve başarısız olmuşlar. Ayrıca Türkiye’nin kültürü Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ile uyuşabiliyor. Bu, bizim Rusya’da ortak üretim yapmamız için büyük avantaj” diye konuşuyor.

Gönüllerinde yatan aslan
Cüceloğlu, henüz bir girişim yapılmamasına ve kesin karar alınmamasına rağmen gönüllerinde, Lassa’yla uluslararası otomotiv markalarına resmi tedarikçi olmanın yattığını belirtiyor.
Türkiye’de üretilen bir çok modelin fabrika çıkışı lastik tedarikçisi olduklarını hatırlatan Cüceloğlu, “Lassa Türkiye’nin markası. Bu markayla uluslararası arenada daha çok yer almak istiyoruz. Bu da resmi tedarikçi olmaktan geçiyor. Beş yıl içinde bunu gerçekleştirmek istiyoruz” diyor

Her sınıftan araca hitap edecek
Lassa’nın yeni nesil ürün yelpazesinin ilk halkası olan Impetus Revo, bu ay içinde öncelikle Avrupa pazarlarında satışa çıkacak.
Küçük sınıftan, üst orta sınıf otomobillere kadar geniş yelpazeye hitap eden performans lastiği Impetus Revo, Türkiye’de de gelecek ay satışa sunulacak. 140 ile 360 YTL arasında değişen tavsiye edilen birim fiyatıyla pazara girecek Impetus Revo, konforun yanı sıra sessizlik ön planda tutularak geliştirilmiş.
Binek otomobil sahiplerine ıslak ve kuru zeminde daha başarılı yol tutuş ve kısa fren mesafesi sunmasıyla da ön plana çıkan Revo, düşük yuvarlanma direnciyle de dikkat çekiyor. Impetus Revo, bu sayede yakıt tüketimini de azaltmayı başarıyor. Revo, Türk mühendislerin imzasını taşıyor elbette.miiliyet

Hiç yorum yok