Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Euro NCAP çarpışma testleri

Euro NCAP’nin uyguladığı standart çarpışma testleri, 4 ayrı bölümden oluşuyor. İlk iki aşamada, 64 km/s hızla yüzde 40 örtüşmeli önden çarpm...

Euro NCAP’nin uyguladığı standart çarpışma testleri, 4 ayrı bölümden oluşuyor. İlk iki aşamada, 64 km/s hızla yüzde 40 örtüşmeli önden çarpma ve 50 km/s hızla deforme olabilen bir bariyere yandan çarpma kriterleri uygulanıyor. Yan çarpışma testleri ise 29 km/s hızla yandan B sütununa gerçekleştirilen darbeyle ölçümleniyor. Bu çarpışma testleri sırasında araç içerisinde sürücü ve yolcuların güvenliği de ve yaralanma riskleri de değerlendirilmiş oluyor. Euro NCAP’in güvenlik kriterlerini ortaya koyan son testini ise yaya güvenliği oluşturuyor. Impactor adı verilen bir manken, 40 km/s hızla giden bir otomobile çarptırılıyor. Böylelikle gündelik hayatta, araçların yetişkin ve çocuklara çarptığı kazaların simüle edilmesi sağlanıyor. İşte güvenlik alanında rütbelerine kavuşan yeni modeller:

Audi A4: Audi’nin en yeni modeli A4 de, testlerden aldığı 5 yıldızla sağlamlığını gözler önüne serdi. A4, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 2 yıldız alabildi.

Citroen Berlingo: Fransız Citroen’in hafif ticarisi yeni Berlingo çarpışma testlerinden 4 yıldızla ayrıldı. Berlingo ayrıca, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden de 2 yıldız aldı.

Ford Kuga: Ford’un Türk tasarımcısı Murat Güler tarafından tasarlanan 4x4 modeli Kuga, güvenlik testlerini 5 yıldızla tamamladı. Kuga, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 3 yıldız aldı.

Hyundai i10: Koreli üreticinin küçük sınıftaki temsilcisi i10, küçük boyutlarına rağmen sunduğu yeterli güvenlik performansıyla 4 yıldıza layık görülü. i10, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 3 yıldız aldı.

Seat Ibiza: Küçük sınıf otomobillerin son yıllarda çarpışma testlerinde gösterdiği başarıyı tekrarlayan yeni Seat Ibiza da 5 yıldızla güvenliğini tescilledi. Ibiza, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 3 yıldız aldı.

Skoda Superb: Çek üreticinin tamamen yenilenen amiral gemisi Superb de güvenlikten pekiyi almayı başardı. 5 yıldız alan Superb, çocuk güvenliğinden 4, yaya güvenliğinden ise 2 yıldızla yetindi.

Volkswagen Transporter: Beşinci nesli ile Alman üreticinin ticari alandaki en önemli temsilcisi olan Transporter, testlerden 4 yıldız aldı. Transporter çocuk güvenliğinden de 4 yıldız alırken, yaya güvenliğinden tek yıldıza ulaşması dikkatlerden kaçmadı. hürriyet oto

Hiç yorum yok