Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Renault’nun ilk 4X4’ü Koleos Ekim’de Türkiyede

Renault’nun ilk 4X4 Crossover modeli olma özelliği taşıyan Koleos, önümüzdeki ekim ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Avrupa’da 3...


Renault’nun ilk 4X4 Crossover modeli olma özelliği taşıyan Koleos, önümüzdeki ekim ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Avrupa’da 34 bin 600 Euro fiyatla piyasaya sürülecek olan Koleos, kompakt boyutları ve kullanışlı donanımlarıyla dikkat çekiyor. Koleos’un Türkiye’deki satış fiyatının henüz belirlenmediğini söyleyen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Ancak, rekabet gücü yüksek bir fiyat politikası uygulayarak, bu kategoride de ön planda olmak istiyoruz" dedi.

Koleos, Renault’nun yüzde 80.1 hissesine sahip olduğu Renault Samsung Motors tarafından 178 milyon Euro’luk yatırımla Kore’deki Busan Fabrikası’nda üretiliyor. Uluslararası basın lansmanı Fas’ın Fez kentinde gerçekleştirilen Koleos, Samsung Motors’un ürettiği ilk Renault modeli olma özelliğini de taşıyor. Sedan, tek hacim ve 4X4 olmak üzere 3 farklı otomobil kategorisinin özelliklerini bünyesinde toplayan Koleos, iç mekan genişliğinin yanı sıra, eller serbest kart sistemi, ön ve arka park sensörü, çift bölgeli otomatik klima gibi bir çok özelliğe sahip.

ÜÇ FARKLI MOTOR

Koleos’un bagaj kapısı iki bölüm halinde açılıp, arka koltuklar otomatik olarak katlanabiliyor. 70 litre hacimli eşya yerleştirme gözlerinin de bulunduğu Koleos, şehir içi, otoyol ve off-road olmak üzere çok amaçlı kullanıma imkan sağlıyor. 4X4 aktarma sistemli, 2.0 dCi dizel motorun 150 ve 175 beygir güç üreten iki versiyonu ile 170 beygirlik 2.5 litre benzinli motor seçeneği de bulunuyor. Aktif ve pasif güvenlik donanımlarını içeren Renault Koleos’ta yer alan otomatik dört tekerlekten çekiş sistemi, ESP’nin devreye girmesinden önce tutunma kayıplarını düzelterek, aktif güvenliğe katkı sağlıyor. Renault Koleos’ta yer alan Rampada Kalkış Yardım Sistemi, eğim açısı yüzde 10’un üzerinde olan rampalarda aracın geri kaçmasını önlüyor. Arazi kullanımlarında güvenliği güçlendiren İnişte Hız Kontrol Sistemi de, sürücülerin rampalardan frene müdahale etmeden saatte 7 kilometrelik sabit hızla inmesini sağlıyor. Bu özellik, eğimli, karlı ve buzlu yollarda güvenli inişe imkan tanıyor.

OTOMATİK PARK FRENİ

Ses yalıtımına ağırlık verilen Koleos’ta, Bose tarafından geliştirilen müzik sistemi, çift bölümlü otomatik klima, MP3 uyumlu 6’lı CD çalar, eller serbest olarak kapı açma-kapama ve motor çalıştırmaya olanak sağlayan kart sistemi, yağmur ve ışık sensörleri, lastik basınç kontrol sistemleri, elektrikli camlar, dikiz aynaları ve sürücü kapısında çocuk güvenliği kumandaları ve hız ayar ve sınırlayıcı gibi bir çok donanım da yer alıyor. Ayrıca, otomatik park freni, motor durur durmaz devreye giriyor ve otomobil tekrar çalıştığında kendiliğinden açılıyor.

Yeni Symbol gün sayıyor

Renault Euromed Bölgesi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gilles Moncondhuy ise tamamen yenilenen yeni Symbol’ün yılın son aylarında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Şu anda ön üretimi gerçekleştirilen Symbol’de büyük değişiklikler yapıldığına dikkat çeken Moncondhuy, yılın son aylarında Türkiye için bir süprizlerinin daha olacağını söyledi.hürriyet oto

Hiç yorum yok