Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Elektrikli Araçlar ve Şarj İstasyonları Teknolojileri Petroleum Istanbul’a Damgasını Vuracak

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyüyen elektrikli araçlar ve e-şarj istasyonlarına dair en son teknolojik gelişmeler; Enerji Fuarcılık ta...

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyüyen elektrikli araçlar ve e-şarj istasyonlarına dair en son teknolojik gelişmeler; Enerji Fuarcılık tarafından 16-18 Mart 2023 tarihleri arasında İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde eş zamanlı düzenlenen Petroleum Istanbul ve Gas&Power Network fuarlarında sergilenecek. 
 

16. Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı “Petroleum Istanbul” ve 5. Elektrik, Doğal Gaz ve Alternatif Enerji, Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı “Gas&Power Network”, 16-18 Mart 2023 tarihleri arasında İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.


 
 Fuarlara, akaryakıt, petrol, LPG, doğal gaz, elektrik, alternatif enerji ve madeni yağ ekipmanları, teknolojileri ile bu sektörlere ürün ve hizmet sunan alt sektörlerden firmalar katılım sağlayacak. 
 
Ayrıca; son dönemde artık birer yaşam merkezine dönüşen istasyonlarda akaryakıt dışındaki satışlarda önemli bir yer tutan ürünlerin temsilcileri, franchise veren markaların yöneticileri ile diğer tedarikçiler de fuarda yer alacak. 
 
Her geçen gün büyüyen ve kapsamını geliştiren Avrupa ve Asya’nın en büyük enerji fuarına, yaklaşık 300 firma ile 1000’i aşkın markanın ve dünya genelinden 50 binin üzerinde sektör profesyonelinin katılım sağlaması bekleniyor.  
 
ŞARJ AĞI İŞLETMECİ LİSANSI SAYISI 86’YA ULAŞTI
 
EPDK’nın yaptığı düzenlemeler sonrası elektrikli şarj ağı kurmak isteyen firmaların lisans alma zorunluluğu bulunuyor. 22 Ocak 2023 tarihi itibariyle şarj ağı işletmeci lisansı alan firma sayısı 86’ya yükseldi. 
 
Bu alana ilginin artarak devam etmesi beklenirken, Petroleum Istanbul Fuarı, bu alanda yatırım yapmak isteyen firmalar için de muhteşem fırsatlar yaratıyor. 
 
Petroleum Istanbul Fuarı, şarj istasyonları için en ideal noktalardan birisi olan akaryakıt istasyonlarıyla şarj ağı yatırımcılarını aynı çatı altında bir araya getiriyor.  
 
SEKTÖRÜN LİDER FİRMALARI PETROLEUM ISTANBUL’DA BULUŞUYOR 
 
İklim değişikliği ile mücadele kapsamında karbon sıfır hedefine ulaşmada öncü iş kollarından biri olan otomotiv sektörü, elektrikli araçlar ve beraberinde elektrikli şarj istasyonlarının geliştirilmesine uzun süredir önemli yatırımlar yapıyor. 
 
Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Petroleum Istanbul, düşük yakıt ve bakım maliyetleri, yüksek verimlilik seviyeleri ile giderek daha fazla tercih edilen sektörün yükselen trendi elektrikli araçlar ve e-şarj istasyonlarına özel alanda yer vererek, sektöre dikkat çekmeyi ve ivme kazandırmayı amaçlıyor. 
 
Enerjisa, ZES gibi enerji sarj istasyonlarının lider firmaları da alanında dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen fuarlarından Petroleum Istanbul ve Gas&Power Network’te yer alarak, hem ticari işbirliklerini geliştirmeyi ve hem de pazar paylarını arttırmayı hedefliyorlar.  
 
ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATIŞLARI BİR ÖNCE YILA ORANLA YAKLAŞIK 3 KAT ARTTI 
 
Fosil yakıtlara bağımlılığı azaltarak yeşil dönüşüm sürecini hızlandırmada önemli rol üstlenen elektrikli araçlara olan ilgi dünyada olduğu gibi Türkiye’de katlanarak artıyor. 
 
ODD verilerine göre 2022 yılı Ocak-Kasım döneminde elektrikli otomobil satışları bir önce yıla oranla yaklaşık 3 kat arttı. 11 ayda 51 bin 504 adet hibrit ve 6 bin 214 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleşti. 
 
Bu giderek katlanan talep beraberinde elektrikli şarj istasyonlarına olan ihtiyacı getirdi. 2022 itibarıyla Türkiye'nin 81 ilinde halka açık şarj istasyonu sayısı 2000'i geçerken, elektrikli araç şarj ünitesi sayısı 3457’ye ulaştı.  
 
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR BİRARAYA GELİYOR 
Dünya akaryakıt piyasasına yön veren sektör liderlerinin katılacağı Petroleum Istanbul ve Gas&Power Network, sektörün önemli oyuncularına yeni ürün ve hizmetleri, benzersiz teknolojileri, yeni iş ve ticaret modellerini sunmaya olanak sağlıyor ve 3 gün boyunca T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını özel sektörle bir araya getirerek yeni işbirliği fırsatları yaratıyor.  
 
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BAYİ BULUŞMASI’NA DA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR 
 
TOBB Petrol Meclisi, PETDER, ADER, Türkiye LPG Derneği, TOBB LPG Meclisi, PÜİS, TABGİS tarafından desteklenen Petroleum Istanbul, Türkiye’nin en büyük Bayi Buluşması’na ev sahipliği yapacak. 
 
Ayrıca, fuarlar kapsamında Petroleum Istanbul Akademi Alanı’nda düzenlenen etkinlikler ile katılımcı ve ziyaretçiler, sektöre dair en son teknolojik gelişmeler ve trendlere dair en güncel bilgilere ulaşarak gündemi yakalarken; petrol ve enerji sektöründeki yeni teknolojileri ve gelişmeleri ilk elden öğrenme ve sistemlerini ilk entegre edenler arasında yer alma fırsatına sahip olacak.

Hiç yorum yok