Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

AŞTİ NİN YENİ YERİ BELLİ OLDU

 Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen yeni otobüs terminali, NATO Yolu ve Çevre Yolu'nun kesiştiği noktada (eski Mamak Çöplüğü...

 Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen yeni otobüs terminali, NATO Yolu ve Çevre Yolu'nun kesiştiği noktada (eski Mamak Çöplüğü yanı) bulunan 100 bin metrekarelik alana yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Yeni AŞTİ ile birlikte Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Samsun Yolu, Anadolu Bulvarı-İstanbul Çevre Yolu ile kesişimi ve Sincan-Ayaş Yolu kesişiminde yapılacak 5 cep terminali hizmet verecek” dedi. 

Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni otobüs terminalini şehir dışına taşıyoruz. Bunun için de yerimiz hazır. NATO Yolu ve otobanın bulunduğu, eski Mamak Çöplüğü’nün yanındaki 100 bin metrekarelik arsayı, 2 yıl içinde Ankara otobüs terminali yapılması şartıyla, bir konsorsiyuma ihale ettik.” 

Başkan Gökçek, yeni AŞTİ’nin yanı sıra kentin önemli noktalarına cep terminalleri yapılacağını belirterek, “Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Samsun Yolu, Anadolu Bulvarı-İstanbul Çevre Yolu ile kesişimi, Sincan - Ayaş Yolu kesişimi olmak üzere 5 cep terminali yapılacak” dedi. 

Başkan Gökçek, ihalesi tamamlanan yeni otogarın projesinin hazırlanmakta olduğunu ve bir süre sonra saha çalışmalarına başlanacağını belirtti. 

İhale şartnamesine göre; yeni otobüs terminalinde, “yolcu bekleme salonları, yazıhaneler, tuvalet ve banyolar, büfeler, bankalar, dükkanlar, mescitler, emanet bürosu” gibi yolcuların ihtiyaçlarını karşılayacak gerekli alanların yanı sıra “otobüs bakım servisleri, otobüs bekleme park alanı, benzinlik, lastikçi, otobüs galerisi” gibi firmalar için düşünülen alanlar da bulunacak. 

Yolculara “kafeterya, lokanta, bay-bayan kuaför salonu, lostra köşesi” gibi alanlarıyla hizmet verecek olan yeni terminalde, “depolama alanları, firma depoları, kargo, teknik bölümler, kamera izleme odası, sığınak, polis karakolu, güvenlik ofisleri, idari bürolar, PTT, haberleşme GSM büroları, eczane, tıp merkezi, banka ve finans kurumları, otel, havaalanı transfer yazıhaneleri, genel otopark, kısa süreli bekleme otoparkı, dolmuş, halk otobüsü ve taksiler için depolama alanı, 153 Mavi Masa birimi” gibi hizmet alanları ve yapılar da yer alacak. 

“AŞTİ, ULUS ESNAFINA AVM OLACAK” 
AŞTİ’nin mevcut yapısının büyük bir çarşıya dönüştürüleceğini ifade eden Başkan Gökçek, “Ulus Tarihi Kent Merkezi düzenlemesiyle binaları yıkarak, Ankara’ya bir meydan kazandıracağız. 

Ulus esnafını da şimdiki AŞTİ’ye taşıyacağız. AŞTİ, dönüşümden sonra büyük bir AVM gibi çalışacak ve Ulus esnafına hizmet verecek” dedi.KAYNAK