Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT KADJAR TEST SÜRÜŞÜ

Her ne kadar Crossover olsada, arazide bizlere SUV izlenimleri sergileyen model , 4 gün boyunca hafızalarımızda ciddi anlamda büyük bir iz ...

Her ne kadar Crossover olsada, arazide bizlere SUV izlenimleri sergileyen model , 4 gün boyunca hafızalarımızda ciddi anlamda büyük bir iz bıraktı. 


Tavsiye edeceğim modeller arasında ilk sıralara girmeyi başardı. Kadjar, Türkiye’de aileleri memnun edebilecek bir çok unsura sahip. Ne ister aileler? 1- İç hacim geniş olsun. Evet geniş 2- Tasarım yakışıklı görünsün. Gayet özgün ve yakışıklı. 3- Bagaj büyük olsun. Ortalamada. ( 472 lt ) 4- Yüksek olsun arazide sıkıntı yapmasın. Yüksek. 5- Keyif alalım ama az yaksın. Kadjar bu duruma da gayet uygun. Hadi bu kadar olumlu unsur dış tasarımı nasıl etkilemiş biraz dış tasarımı inceleyelim. 

DIŞ TASARIM 
Dışarıda aile küçüğü Captur ile çok benzeyen tasarıma sahip olan Kadjar, yine de bir çok kendine özgü tasarıma sahip. Yatay farları, büyük ızgarası, şişkin çamurlukları ile güçlü görünen model , sis farlarında ki dikdörtgen yapısıyla kardeşinden ayrılmayı başarıyor. Heybetli kaput yapısı da Kadjar’ı Suv olarak benimsetebiliyor. 

 Arkaya doğru uzanan omuz çizgisiyle de önle uyumlu bir profil tasarımına kavuşmuş.19 inçlik karartılmış jantlar , parmak okuyucu sistemle açılan kapı kolları ve kararan cam yapısı profilde Kadjarı çok modern kılıyor. Arka tasarım biraz daha sade görünümlü olsa da led stoplar ve Bagaj kapasitesi (472 lt) tasarımı hareketlendiren noktalar olmuş. 

İÇ TASARIM  
Kavramalı koltukları araca ilk bindiğiniz andan itibaren sizlere , spor koltuk havası sunabiliyor. Direksiyon ve kadran yapıları, müthiş bir kombinle ilerlerken , yumuşak malzeme yapısı ve bolca olan eşya gözleri de aracı daha cazip hale getiriyor. Cam tavan içeriyi daha konforlu ve ferah kılarken , hacim de içeriye geçtiğimiz andan itibaren bizleri gayet memnun etti. Kısacası Renault bu aracında işçilik olarak sınıfı geçmiş. 

Renault’un son dönemde kullandığı R-LİNK içeren orta ekrandan ise bir çok teknolojik özelliğe ulaşabiliyorsunuz. Güvenlik donanımlarını , medya seçenekleri , ve bunun yanında seyahat oyunları gibi bölümlere ulaşabildiğiniz ekran , konumlandırması ve dokunmatik hassasiyetiyle de gayet başarılı.  

ARTI VE EKSİLER 
+ Tasarım modern görünümü ve kendine özgü çizgileriyle benden artı almayı başardı.
+ İçeride hacim ( diz ve baş mesafeleri ) yeterli seviyede. 
+ Motor özellikleri ve şanzıman seçenekleri çok çok çok yeterli. 
+ C sınıfı crossover , yol tutuşuyla , özellikle viraj performansıyla güven veriyor. 
+ Yakıtta her zaman iddialı olan Renault , bu iddiasını Kadjar’la da sürdürüyor.
+ R-Link ekrana oyun eklenmiş ve , yolcular artık daha keyifli… 
+ Süspansiyon yapısı konfor odaklı. 
+ Özellikle içeride ki işçilik sınıfının üstünde. 
- Yalıtım çok daha başarılı olabilirdi 
- Vites kutusu etrafı , daha yumuşak malzeme olsaydı , özellikle bacak dayadığımız yerlerde sıkıntı yapmazdı. 
- Tork gücü biraz daha çok az daha üstüne katmalı.  

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE TEKNİK VERİLER 
Silindir Hacmi - 1598 cc Beygir Gücü - 130 HP 0-100 Km Hızlanma - 10.5 sn Maksimum Tork - 320 Nm Maksimum Hız - 190 km/s Yakıt Türü - Dizel Şehir İçi Ortalama Tüketim - 5.4 lt - 

TEST TÜKETİMİ: 
8.0 LT Şehir Dışı Ortalama Tüketim - 4.4 lt - 6.8 LT Karma Yakıt Tüketimi - 4.8 lt - 7.9 LT 

 Bagaj Hacmi - 472 lt Vites Tipi - 6 İleri Düz Yıllık Vergisi - 997 TL 1.6 Litrelik Test Konuğumuzun dışında Kadjar’ın 2 farklı motor seçeneği daha yer alıyor. - 1197 cc / 130 beygir / 205 nm TORK Benzinli Motor / 6 İleri Düz Vites - 1461 cc / 110 beygir / 260 nm TORK Dizel Motor / 6 ileri Düz Ve Otomatik şanzıman 

2016 RENAULT KADJAR FİYAT LİSTESİ 
Renault Kadjar 1.2 Touch : 74.700 TL 
Renault Kadjar 1.5 DCi Icon : 90.500 TL 
Renault Kadjar 1.5 DCi Icon EDC : 100.700 TL 
Renault Kadjar 1.5 DCi Touch : 82.300 TL 
Renault Kadjar 1.5 DCi Touch EDC : 92.500 TL 
Renault Kadjar 1.6 DCi Icon 4X4 : 102.700 TL(Serkan Saraç / Haber7)