Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TVR COSWORTH MOTORU VE KARBON FİBER ŞASİSİ İLE YENİDEN YOLLARA ÇIKIYOR

İngiliz spor otomobil markası TVR, yeni modelinin çizgilerini ortaya koyan ilk fotoğrafı yayınladı. Spor otomobil severlerin 2000’li yıllar...

İngiliz spor otomobil markası TVR, yeni modelinin çizgilerini ortaya koyan ilk fotoğrafı yayınladı. Spor otomobil severlerin 2000’li yıllara kadar yakından takip ettiği markaların başında gelen ancak yaşadığı ekonomik sıkıntılar sonucu iflas açıklamak zorunda kalan TVR, yeniden yollara dönüyor. 

TVR’a yaptığı yatırım sonucu markayı borçlardan kurtaran ve ikinci baharını yaşayacağı döneme hazırlayan Les Edgar, dün yayınladığı mektupla aracın geliştirme aşamasındaki süreçte ne durumda olduğunu, markanın takipçileri ile paylaştı. 

Mektubunda aracın şasisi ve motoru hakkında bilgi veren TVR Başkanı Les Edgar, üretilecek yeni modelin hatlarını net bir şekilde sergileyen 'profilden' bir fotoğrafı da paylaştı.  

V8 Motorla Geliyor 
Cosworth tarafından geliştirilecek yeni bir V8 motorun görev yapacağı araçta, Formula 1 tabanlı pek çok teknolojiye yer verileceği belirtildi. 

Üretimi 500 adetle sınırlandırılacak “Limited Edition” versiyonunda, Gordon Murray tarafından tasarlanan yepyeni bir şasi teknolojisinin kullanılacağını vurgulayan Edgar, “TVR dünyanın en ulaşılabilir fiyatlı karbon fiber şasisine sahip ve günlük kullanıma uygun, spor otomobilini üretmeye hazırlanıyor” diye konuştu. 

Oldukça hafif bir platform üzerine inşa edilecek aracın 500 HP güce sahip olması bekleniyor. Yeni modelin 2016 yılında yollara çıkacağı belirtilirken, aracın teknik detaylarının yakın zamanda açıklanması planlanıyor. 

1947 Yılında Kuruldu 
1947 yılında Trevor Wilkinson tarafından kurulan ve ismi, kurucusunun adı Trevor’un harfleri olan TVR’dan gelen şirket, ilk zamanlar sadece askeri araç tamiratı yapsa da 1949’dan itibaren otomobil imal etmeye başladı. 

Tuscan, Tasmin, Griffith, Chimaera, Sagaris ve T400R/Typhon gibi pek çok ses getiren aracın üreticisi olan TVR, araçlarında iyi bir güç ve ağırlık dengesi sunduğundan, meraklıları tarafından dünyanın en heyecan verici el yapımı otomobilleri olarak kabul ediliyor. Son sahibi Peter Wheeler, ABS frenlerden ve hava yastığından 'hoşlanmadığı' için araçlarında bu sisteme yer vermiyordu. TVR’ın otomotiv sektöründeki hızlı yenilenme sürecine ayak uyduramadığı için iflas ettiği öne sürülüyordu.Shiftdelete