Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VOLKSWAGEN TOURAN YENİLENDİ

Markanın kompakt pazardaki aile otomobili, yeni tasarımı ve akıllı teknolojileriyle öne çıkıyor. Markanın sert bakışlı yeni yüzüne kavuşan ...

Markanın kompakt pazardaki aile otomobili, yeni tasarımı ve akıllı teknolojileriyle öne çıkıyor. Markanın sert bakışlı yeni yüzüne kavuşan araç, büyüyen boyutlarıyla sınıfının en genişi olma iddiasında. 

 130 milimetre uzatıldı Yeni Touran, önceki versiyona göre 130 milimetre uzamış ve 41 milimetre genişlemiş. Uzunluktaki artışın önemli kısmı aks mesafesinden (+113 milimetre) kaynaklanıyor. Böylece aracın uzunluğu 4.53, genişliği 1.82, aks aralığıysa 2.79 metreye ulaşmış. Aracın yüksekliği de 6 milimetrelik azaltılarak 1.63 metreye gerilemiş. 

 743 litrelik bagaj hacmi Bu veriler ışığında aracın, önceki versiyona göre daha iri ve basık göründüğü söylenebilir. Markanın yenilikçi Modüler Enine Matrix (mqb) platformunda geliştirilen araç, artan aks aralığıyla birlikte daha geniş bir iç mekan ve bagaj hacmi vadediyor. 7 kişilik aracın ikinci koltuk sırası 40 ila 200 milimetre ileri-geri kayabiliyor. Araç 5 kişilik konumdayken tam 743 litrelik bagaj hacmi sunuluyor.  

Daha yüksekte oturuyor 
İkinci sıra koltukların da katlanmasıyla toplam hacim 1857 litreye ulaşıyor. İkinci sıra koltukların sırt eğimi de 3 farklı seçeneğe sahip. Sürücü ve ön yolcu, yoldan 625 milimetre yüksekte oturuyor. Bu rakam, Golf GTI’da sadece 477 milimetre. 

3 dizel 3 benzinli 
Araçta kullanılan motorlar, önceki versiyonlara göre yüzde 19’a kadar daha az yakıtla yetinebiliyor. 3 dizel 3 de benzinli motora sahip olan araçta, stop/start sistemi ve fren enerjisi geri kazanım sistemleri de sunuluyor. Benzinli seçeneklerden ilki 1.2 litrelik TSI. Turbo beslemeli ünite, 110 beygir gücünde ve 6 ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor. Bu motorun ortalama tüketimi 5.4 litre.  

En güçlüde 5.9 litre 
 1.4 litrelik TSI ise 150 beygir güç üretiyor. 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzıman seçeneklerine sahip olan bu versiyon, sırasıyla 5.6 ve 5.4 litrelik ortalama tüketime sahip. En güçlü benzinliyse 1.8 litrelik TSI. 180 beygirlik motor, 7 ileri DSG şanzımanla 5.9 litrelik ortalama tüketim vadediyor.  

4.2 litre tüketiyor 
Araçta sunulan dizel motorlar ise 1.6 ve 2 litre hacimlerinde. 1.6 litrelik versiyon 110 beygir güç üretiyor. Hem manuel hem 7 ileri DSG şanzıman seçeneğiyle sunulan ünite, 4.2 litrelik ortalama tüketime sahip. 2 litrelik versiyonlar ise 150 ve 190 beygir gücünde. 6 ileri DSG şanzımanla sunulan güçlü versiyon 4.6 litrelik ortalama tüketimiyle öne çıkıyor. 

Güvenlik listesi uzun 
Araçta sunulan güvenlik donanımlarıysa eksiksiz. Yeni Touran’da adaptif hız sabitleyici, sürücü dikkat takip sistemi, park yardımı, şehir içi ön frenleme sistemi, çarpışma önleme sistemi, yan ve arka trafik uyarısı, römork manevra sistemini gibi uzun liste yer alıyor. 

Aracın Trendline ve Comfortline donanımlarında 5 inçlik dokunmatik ekranlı multimedya sistemi kullanılıyor. Üst donanımdaysa (Highline) 64 GB harddiskle sunulan 8 inçlik bir ekran tercih edilmiş.bugün