Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ MİNİ SÜRÜŞ ASİSTANI EURO NCAP ADVANCED ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Premium küçük otomobil segmentinde MINI, eğlenceli sürüşün yanı sıra aktif güvenlik alanında da lider.  Bu durum, özellikle yeni sürücü...

Premium küçük otomobil segmentinde MINI, eğlenceli sürüşün yanı sıra aktif güvenlik alanında da lider. 

Bu durum, özellikle yeni sürücü destek sistemleri sayesinde bağımsız güvenlik testi kurumu Euro NCAP (Yeni Otomobil değerlendirme Programı) tarafından onaylandı. 

MINI, şehir içi fren fonksiyonunu içeren yaya uyarı sistemi ile 2014'te Euro NCAP Advanced ödülünü kazanmıştı. 

Sistem, MINI 3 Kapı ve MINI 5 Kapı için Sürüş Asistanı opsiyonunun bir parçasını oluştururken, güvenlik uzmanları tarafından şehir içi trafikte kaza riskini azaltan, çığır açıcı bir yenilik olarak değerlendiriliyor. 

Avrupa hükümetleri, otomobil kulüpleri ve sigorta şirketlerinin sponsorluğunu yaptığı Euro NCAP Advanced ödülü 2010'dan beri verilmekte ve güvenlik ile yolcu koruması alanındaki önemli ilerlemeler sağlayan ileri gelişmeleri ödüllendirmektedir. 


Ödül, özellikle tüm Avrupa'da kabul gören Euro NCAP çarpışma testi gerekliliklerinin ötesine geçerek, yeni bir çığır açan yeni sistemlere odaklanıyor. 

MINI, şehir içi fren fonksiyonunu içeren yaya uyarı sistemini, premium küçük otomobil segmentindeki orijinal modelin yeni neslinin pazar lansmanı sırasında, özel donanım özellikleri programı kapsamında tanıttı. 

Tüm MINI 3 Kapı ve MINI 5 Kapı modelleri için sunulan Sürüş Asistanı opsiyonunda, aktif cruise control, uzun huzme asistanı, yol işareti algılama ve şehir içi fren fonksiyonuna sahip çarpışma uyarısı gibi özellikler bir araya getirildi. Bu işlevsel farklılık, MINI'yi sürerken konforu ve güvenliği önemli ölçüde artırması sayesinde Sürüş Asistanını son derece cazip bir seçenek haline getiriyor. Euro NCAP ödülü kazanan şehir içi fren fonksiyonuna sahip yaya uyarı sistemi, 10 ila 60 km/sa hız aralığında aktiftir. 

Dikiz aynasının ön cam tarafına yerleştirilen bir kamera sayesinde sistem görüntüyü analiz eder ve bir yayaya çarpma riski bulunan durumlarda sürücüyü uyarır. Sürücüye ilk olarak gösterge panelinde bir grafik sembol aracılığıyla görsel bir uyarı verilirken, ikinci uyarı seviyesinde derhal tepki gösterilmesi amacıyla buna bir de sesli sinyal eklenir. 

Aynı zamanda, orta seviyede hız kesme kuvvetinde otomatik bir frenleme manevrası başlatılır. Bu öğe, çarpışma riskini kendi başına önemli ölçüde azaltır. Sürücü, aynı zamanda kazanın önlenmesi açısından katkısı tartışmasız bir tedbir uyarısı olan ilk frenleme etkisini de hisseder. 

Şehir içi fren fonksiyonuna sahip yaya uyarısının etkinliği yoğun testlere tabi tutulmuş ve bağımsız Euro NCAP test laboratuvarı tarafından onaylanmıştır. Bu etkinlik düzeyi, 2014 Euro NCAP Advanced ödülü için seçilen sistemin temelini oluşturur.

Hiç yorum yok