Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

PEUGEOT URBAN CROSSOVER CONCEPT EKİM AYINDA DÜZENLENECEK OLAN PARİS OTOMOBİL FUARI’NDA TANITILACAK

Urban Crossover Concept,  Peugeot’nun çeviklik, kompaktlık, çok yönlülük ve özgün tasarım üstünlüklerini bir arada sunan, bir yandan ş...


Urban Crossover Concept, 
Peugeot’nun çeviklik, kompaktlık, çok yönlülük ve özgün tasarım üstünlüklerini bir arada sunan, bir yandan şehirden kaçmayı arzu ederken, aynı zamanda şehri seven, şehri yaşayan ve şehri yaratan genç kentli kesimin beklentilerini karşılayacak küçük bir modelin gerçekleştirilmesinde Peugeot bilgi birikiminin bir sentezi olmayı amaçlıyor. 

Şıklığı ve sağlamlığı birleştiren eşsiz bir tarz Urban Crossover Concept, doğal olarak Peugeot Markası’nın yeni tasarım kodlarını taşıyor. Atletik ve soylu hatlarıyla, Urban Crossover Concept küçük otomobiller segmentinde SUV ve tek hacimli standartlarını alt üst eden ve yeniden tanımlayan cüretkar ve çarpıcı duruşunu ortaya koyuyor. 

Urban Crossover Concept aslında birbirlerinden farklı ve ayrı dünyaları bir araya getiriyor: 
- Hafiflik ve aerodinamik kaygılara cevap veren modern bir SUV’un yüksek ve sağlam gövde yapısı 
- Yeni Peugeot binek modellerinin inceliği, zarafeti ve dinamizmi 
- Ve ayrıca kompakt kalmayı bilen bir tek hacimli aracın işlevselliği Ön tasarım aynı anda hem seçkin hem de güçlü. 

Farın alt kontürü teknik fonksiyonlarla uyumlu ve ona daha dışa vurumcu ve özgün bir kişilik vererek, otomobilin keskin bakışını vurguluyor. Yandan bakıldığında, eğimli ön cam ve tavan çizgisi arasındaki zarif bağlantı, profilli ve son derece aerodinamik bir siluet çizerek arka rüzgar siperine kadar devam ediyor. 

Gövde çizgileri canlı, asil ve dinamik otomobil tasarımını pekiştiriyor. Urban Crossover Concept, ayrıca doğal atletik özelliklerini hatırlatırcasına, son derece çekici ve sofistike çamurluk ve kasa yanları ile göze çarpıyor.

Yüksek gövde yapısı ve büyük tekerlekler, çevreye saygılı hafif bir otomobil izlenimine katkıda bulunurken, aile ve iş yaşamı için gerçekten çok amaçlı işlevsellik özelliklerini ortaya koyuyor. Ayrıca doğrudan Peugeot RCZ’den esinlenilmiş olan tavanın esnek dalgası, özel üst dekorun altını çiziyor. 

Bu incelik, hem hız faktörünü, hem de aracın hobi amaçlı kullanımını hatırlatan tavan barlarının özenli çiziminde de fark ediliyor. Arkada, gövde ile hassas şekilde bütünleşen dinamik çizimli stop lambaları, LED’li 3 pençe şeklindeki Peugeot ışıklı imzasını barındırıyor. 

Arka hacim kontrollü güç ve sağlamlığın sembolü olarak tek parça şeklinde tasarlandı. Dinamik karakter çizgileri ve kaslı kavisleriyle göze çarpıyor. Ayrıca, alüminyum spoiler ve çift kabartmalı tavan RCZ’in sportif ve şık görünüşünü hatırlatıyor.PEUGEOTMAG ONLİNE DERGİ