Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ MİTSUBİSHİ L200 AĞUSTOSTA SATIŞTA

Bugün itibarıyla dünya pick-up pazarının en büyük oyuncuları, Mitsubishi, Toyota, Nissan, Ranger ve Volkswagen. Pazarın küçük olmasına rağm...

Bugün itibarıyla dünya pick-up pazarının en büyük oyuncuları, Mitsubishi, Toyota, Nissan, Ranger ve Volkswagen. Pazarın küçük olmasına rağmen yüksek kârlılık ve gelişmekte olan ülke pazarlarında güçlenmek arzusu otomotiv devlerini bu pazara yönlendiriyor. 

Bu segmentte modeli olmayan Fiat ve Renault 2016’da, Mercedes de 2020’de yeni pick-up modelleriyle rekabete hazırlanıyor. Avrupa’da 1 ton pick-up pazarı, toplam otomotiv pazarının yüzde 0,74’ünü oluşturuyor. Bu pazarın en güçlü oyuncuları Avrupalı ve Japon markalar. 

Birbirine yakın seyreden en çok satan ilk 5 markadan üçü Japon. 5. nesille L200’ü tamamen yenileyen Mitsubishi’nin Dünya Kurumsal İlişkiler Başkanı Daniel Nacass, pazardaki rekabetin önümüzdeki yıllarda daha da kızışacağını söyledi. Pazardaki güçlü markalardan Nissan Navarra’yı, Toyota’nın da Hilux’ı 2015’te yenilediğini belirten Nacass, 2016’da Fiat ve Renault’nun, 2020’de ise Mercedes’in pazara gireceklerini kaydetti. 

Üst yönetici, markaları bu küçük pazara motive eden iki gerekçeyi şu şekilde sıraladı: Her üreticinin gelişmekte olan ülke pazarlarına girmek istemesi ve diğer segmentlere kıyasla pick-up pazarında kârlılığın daha yüksek olması. 

Avrupa’da 2014’te yaklaşık 20 bin adet satış yapan Mitsubishi, Türkiye pazarının en büyük oyuncusu. Marka, pazara girdiği 1992’den beri 60 bin adet satan L200’ün beşinci neslinden büyük beklentisi var. Modelin Fransa’daki dünya lansmanında konuşan Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref Zeka, “6-7 oyuncunun olduğu son derece rekabetçi bir segmentte, 2014’te yüzde 32,8 ile lider kapattık.

Nisan 2015 itibarıyla L200, yüzde 38,3 ile rekor pazar payına ulaştı.” dedi. L200’ün son 6 yılın 5’inde açık ara pazar lideri olduğunu aktaran Zeka, yeni nesilde yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu ve yüzde 17 daha az karbon salımı yaptığını ifade etti. 
YENİ L200, SINIFINA İLK’LER GETİRECEK 
Eşref Zeka, 5 yıl ya da 100 bin kilometre garanti ile satışa sunacakları yeni L200’ün kullanıcılarına SUV ya da binek otomobil konforu yaşatacağını kaydetti. Treyler denge kontrolü, anahtarsız çalıştırma, düz viteste otomatik Dur&Kalk gibi özellikleri Türkiye’de sınıfında birer ‘ilk’ olarak kullanacaklarını sözlerine ekledi. 

SUV özelliklerine sahip yeni tasarımı ile öne çıkan yeni L200’de MIVEC ve dizel özellikleri bir arada sunuluyor. Model, böylece daha çevreci ve tasarruflu hale gelmiş. 

Araçta genişleyen iç kabin, yenilenen koltuklar, direksiyonda vites kulakçıkları, çift bölgeli dijital klima ve xenon farlar, Pajero’dan geliştirilen yeni 4x4 sistemi, sessiz motor ve yalıtım özellikleri dikkat çekiyor. 

Ayrıca, 7 adet hava yastığı ve aktif çekiş denge kontrolü ile güvenlik özellikleri artırılmış. 5 farklı versiyonla ağustosta satışta Yeni L200’ün beşinci nesli, Türkiye yollarına ağustosta çıkıyor. 5 farklı versiyon ile satışa çıkacak model, 4X2 versiyonlarında manuel ve otomatik şanzıman bulunurken 4X4 versiyonlarında ise Invite, Intense ve Instyle donanım seçeneği bulunacak. 

2,4 litrelik turbo dizel motoru 154 beygir gücündeki versiyon 380 Nm, 184 beygir gücündeki versiyon 430 Nm tork üretiyor. Aracın manevra kabiliyeti de geliştirilmiş. Direksiyon turu 4,3’ten 3,8’e inerken, dönüş yarıçapı da 5,9 metreye düşmüş.Zaman