Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Kia Stonıc Türkiyede Satışta

KIA’nın B segmentindeki yeni crossover modeli Stonic Türkiye’de satışa sunuldu.  Kompakt SUV segmentine son derece atak ve taze bir ...

KIA’nın B segmentindeki yeni crossover modeli Stonic Türkiye’de satışa sunuldu. 

Kompakt SUV segmentine son derece atak ve taze bir yaklaşım getiren Stonic, KIA ürün gamının en son halkasını temsil ediyor.



Yeni KIA Stonic motor seçenekleri donanım paketleri

Tasarım dehası Peter Schreyer’ın imzasını taşıyan Yeni KIA Stonic, kaslı çizgileri ve kavisli yüzeyleri ile güçlü, dinamik ve güven veren cesur bir ifade sergiliyor. 

KIA Stonic, her biri otomatik şanzımanla kombine edilen ve üstün yakıt verimliliği sunan iki adet küçük hacimli benzinli motor seçeneği ile Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapıyor. 

Hızla büyüyen B SUV pazarına yeni model Stonic ile önemli bir hamle yapan KIA, segmente yepyeni bir heyecan katıyor. KIA SUV ailesindeki diğer modellerden ilham alan Stonic, güçlü ve kendinden emin duruşunun yanı sıra eğlenceli görünümü ile de dikkat çekiyor. 

Yeni Stonic, hem dış hem de iç tasarımında bugüne kadarki en zengin kişiselleştirme olanağı sunan KIA modeli olarak öne çıkıyor. Sahip olduğu üstün yol tutuş özelliklerini kullanım kolaylığı ile ustaca harmanlayan KIA Stonic, benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatıyor. 
 
Otomatik şanzımanla kombine edilen benzinli motorlar sürüş keyfini desteklerken, üstün yakıt verimliliği de sağlıyor. 1.4 MPI ve 7 ileri DCT ile kombine edilen 1.0 T-GDI olmak üzere iki adet küçük hacimli modern motor seçeneği sunan Stonic, pazara rekabet getiriyor. 

KIA’nın yeni modeli Stonic’in Türkiye’de satışa sunulması ile ilgili bir değerlendirme yapan KIA Genel Müdürü Can Ağyel; “Avrupa’da olduğu gibi B – SUV segmenti Türkiye’de de hızla büyüyor. B sınıfı SUV ve crossover modellere olan ilgi her geçen gün artıyor. 

KIA Stonic; tasarımı, sürüş özellikleri, zengin donanım seviyesi ve rekabetçi fiyatıyla kısa sürede tüketicinin gönlünü kazanacak. Çekici ve kullanışlı bir SUV olması ve üstün yakıt verimliliği sunan tutumlu motorları ile Türkiye’de önemli bir satış grafiği yakalayacağına inanıyoruz” dedi.  

Heyecan uyandıran dış tasarım 
Yeni KIA Stonic, önden bakıldığında güçlü, dinamik ve iyi dengelenmiş bir görünüm sergiliyor. 

Peter Schreyer yönetiminde Avrupalı kullanıcıların beklentilerine uygun olarak Frankfurt - Almanya ve Namyang - Kore tasarım stüdyolarının yakın işbirliği ile tasarlanan Yeni Stonic’in ön ızgarasında, KIA’nın ‘kaplan burnu’ tasarımının hakimiyeti kendini açıkça belli ediyor. 

Ön ızgara da dahil tüm detayları ile Stonic, KIA’nın güncel tasarım felsefesine sadık bir görünüm sergiliyor. Göz dolduran hacimli çamurlukları ile kendini fark ettiren Stonic, KIA’nın büyük hacimli SUV modellerinin tasarım öğelerini bünyesinde barındırıyor. 

Teknolojiyle harmanlanan kullanışlı KIA Stonic iç mekan 

Stonic, ergonomik modern iç tasarımı ve kaliteli malzeme kullanımı ile konforlu yolculuklar vadediyor. Sürücü odaklı orta konsol zarif mimarisiyle dikkat çekiyor. 

Dokunmatik ekranlı bilgi ve eğlence sistemi ile az sayıdaki düğme kullanım kolaylığını destekliyor. Böylece sürücü gözünü yoldan ayırmadan tüm fonksiyonları rahatlıkla kumanda edebiliyor. 

Dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da zengin bir kişiselleştirme çeşitliliği bulunan Stonic, standart ve sportif olmak üzere iki farklı direksiyon seçeneği ile satışa sunuluyor. Kullanıcılar, gri, turuncu ve yeşil olmak üzere farklı renk opsiyonlarından birini seçebiliyor.  

KIA StonicKonfor ve güvenliği destekleyen gelişmiş donanım özellikleri… 

Tüm diğer KIA modelleri gibi yeni Stonic de sürüş konforunu ve sürüş güvenliğini en üst seviyeye taşıyan bir dizi donanımlarla yollara çıkıyor. 

KIA Stonic’te; “6 Hoparlörlü Ses Sistemi”, “7 inç Dokunmatik Ekranlı Multimedya Sistemi”, “Otomatik Hız Sabitleme Sistemi”, “Geri Görüş Kamerası”, “Tam Otomatik Dijital Klima”, “Yağmur Sensörleri”, “Sunroof”, “Led Gündüz ve Stop Lambaları” gibi donanımlar konfor sunuyor.  

Yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlar… 

Yeni KIA Stonic her biri yüksek verimlilik seviyesine sahip iki adet küçük hacimli benzinli motorla yollara çıkıyor. 

1,4 litre hacimli motor, 100 HP güç ve 133 Nm tork üretiyor. Motorun gücü 6 ileri otomatik şanzıman üzerinden tekerleklere aktarılıyor. 

0-100 km/s hızlanmasını 13,8 saniyede tamamlayan motor, 173 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Ürün gamının tepe noktasını sıralı üç silindirli 1,0 litre hacimli yeni turbo benzinli motor oluşturuyor.

120 HP güç ve 172 Nm tork üreten motorun gücü 7 ileri çift kavramalı şanzıman üzerinden tekerleklere aktarıyor. Bu motor, 0-100 km/s hızlanmasını 10,6 saniyede tamamlıyor ve 185 km/s maksimum hıza imkan tanıyor. 

Hızlı (speedy) ve vurgu (tonic) kelimelerinin birleşiminden gelen Stonic ismi aynı zamanda, müzikal ölçekte ilk ve son nota anlamına da gelen ‘yeni’, ‘taze’ ve ‘çeviklik’ manalarını da içeriyor. Red Dot 2018 ödülüne sahip dikkat çekici tasarımı ile göz dolduran Stonic, 123.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.  



KIA Stonic Teknik Özellikler

Kia Stonic Şubat 2024 fiyat listesi 

Kia Stonic 1.4L 100 PS Otomatik Benzin Cool 1.148.000 TL
Kia Stonic 1.0L 100 PS DCT (Otomatik) Benzin Cool 1.208.000 TL
Kia Stonic 1.4L 100 PS Otomatik Benzin Business 1.188.000 TL
Kia Stonic 1.4L 100 PS Otomatik Benzin Elegance 1.228.000 TL
Kia Stonic 1.0L 100 PS DCT (Otomatik) Benzin Elegance 1.288.000 TL

Hiç yorum yok