Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW İ3 VE İ8 EYLÜLDE TÜRKİYE SATIŞTA

Avrupa’da sene başından itibaren 5 bin 400 adet satılan modellerin Türkiye versiyonunda, hükümetin istediği kısıtlamalar şirket yönetimi ta...

Avrupa’da sene başından itibaren 5 bin 400 adet satılan modellerin Türkiye versiyonunda, hükümetin istediği kısıtlamalar şirket yönetimi tarafından gerçekleştirilemediği için internet olmayacak. 

Alman BMW’nin Leipzig fabrikasında üretilen elektrikli modelleri eylülde Türkiye’de satışa çıkacak. i3 modelinin tanıtımı için gittiğimiz Almanya Leipzig’deki fabrikada ve Münih’teki BMW Akademi’de, üretim süreci, fabrika ve aracın sürüş dinamikleri hakkında bilgi veren şirket yöneticileri, Türkiye hükümetinin internet ile ilgili istediği bazı kısıtlamaları kabiliyet gereği gerçekleştiremedikleri için modellerin Türkiye versiyonunda internet olmayacağını açıkladı. 

Sim kartlı modellerdeki geniş ekran aracılığı ile Avrupa ve Amerika’da internet erişiminin olduğunu belirten şirket çalışanlarından Martin Zehentner, sansür sebebi ile Türkiye’deki araç sahiplerinin sim kartının sadece aracın nerede olduğunu anlamak ve aracın klima ve enerji yönetimini sağlayabilmek için kullanabileceğini söyledi. 

İstanbul’daki Borusan Oto Ataşehir’de satışa sunulacak modellerle ilgili Borusan Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız, henüz hangi vergi diliminde olacağı kesinleşmemiş olan BMW i3’ün vergi diliminin yüzde 3 olması durumunda 41 bin Euro’dan, yüzde 15 olması durumunda da 46 bin 500 Euro’dan satılacağını açıkladı. i3’ün fiyatı deri kaplama, jant, metalik renk, teknolojik doluluk donanımlarla 50-55 bin Euro’ya çıkabilecek. 

Aracın Türkiye paketi içerisinde hızlı şarj özelliği, Connected Drive’dan gelen Teleservis, Remote Control ve Acil Durum Çağrısı özellikleri, küçük navigasyon, cruise control, LED gündüz farları, otomatik klima, iç-dış kararan aynalar, saklama alanları, hands-free telefon bağlantısı gibi donanımlar bulunacak. 

Yüzde 45 ÖTV diliminde olan BMW i8 ise 200 bin € civarında bir fiyatla satışa çıkacak. Elektrikli araçlar için şu an İstanbul’da 19, Türkiye’de 40 istasyon bulunuyor. Borusan Otomotiv, elektrikli araçlar için 180 bin Euro’luk bir yatırımla 5’i İstanbul’da 6 hızlı şarj istasyonunu daha sene sonuna kadar kullanıma hazır hale getirecek. 

i3 ve i8 İÇİN LİSTE YAPTIK, BEKLİYORUZ 
 i3’ün Türkiye tanıtımı Aralık 2013’te gerçekleşmişti. Borusan Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız, “O tarihten itibaren satın alma talebi ve kaparo vermek isteyenler oldu ancak sistemlerimiz açılmadan bunu yapmadık. Yerine bir liste ile takip ediyoruz ve bu şekilde ilk gelen müşterilerimize mutlaka öncelik vereceğiz. 

Bunun dışında, filo için çok mantıklı bir otomobil olması sebebiyle özellikle çevre duyarlılığı yüksek, teknolojiye yakın şirketlerden alım/kiralama talepleri geliyor. i8 için ise sıcak görüşmeler var. Otomobilin yollara çıkmasının ardından daha da artacağını düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu. 

1,5 litre silindir hacimli 231 beygirlik BMW TwinPower Turbo benzinli motoru ve 131 beygirlik elektrikli motora sahip olarak yollara çıkacak olan seri üretim BMW i8, 0-100 km/s hızlanmasını ise 4,5 saniyenin altında gerçekleştiriyor. 

BMW i8’in modelinin yakıt tüketimi 100 kilometrede 2,1 litrelik tüketim değeriyle dikkat çekerken, karbondioksit emisyonu da kilometrede sadece 59 gram. BMW’nin i modelleri 2005 yılında 400 milyon Euro yatırımla Almanya’nın Leipzig şehrinde kurulan fabrikada üretiliyor. 

3 bin 900 çalışanın bulunduğu fabrikada günde 740 konvansiyonel, 100 de elektrikli araç üretimi gerçekleşiyor. 4 rüzgâr gülünün ürettiği enerji ile çalışan fabrika, Leipzig’e en iyi rüzgârı alan bölge olduğu için kuruldu.zaman

Hiç yorum yok