Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Maserati Tarihinin İlk Elektrikli Modeli Ghibli Hybrid

Maserati Tarihinin İlk Elektrikli Modeli: Ghibli Hybrid Maserati, tarihinin ilk elektrikli modeli olan Ghibli Hybrid’i dünya çapında dü...

Maserati Tarihinin İlk Elektrikli Modeli: Ghibli Hybrid

Maserati, tarihinin ilk elektrikli modeli olan Ghibli Hybrid’i dünya çapında düzenlenen online lansmanda tanıttı. 




Tasarımında hibrit teknolojili tüm araçları ve temsil ettikleri yeni dünyayı tanımlayan mavi detaylarla tanıtılan Ghibli Hybrid, efsanevi üç dişli mızrak logosunun yer aldığı ön ızgarasından başlayarak iç ve dış tasarımında yenilikçi stil unsurlarını barındırıyor. 

Performansla beraber, daha az yakıt tüketimi ve emisyon seviyesini hedefleyen Ghibli Hybrid’de; 48 voltluk bataryalı hibrit sistemi ile 330 HP güç ve 450 Nm tork değeri sunan benzinli motor yer alıyor. 

Otomobille sürücü arasında bağ kuran yeni Maserati Connect programı ve kişiselleştirilebilir kullanım tercihlerine imkan tanıyan MIA (Maserati Intelligent Assistant / Maserati Akıllı Asistan) bilgi-eğlence sistemi ise Ghibli Hybrid’in modern çağın tüm gereksinimlerini karşıladığının altını çiziyor. 

Maserati’nin elektrikliye geçiş stratejisinin ilk hamlesini oluşturan ve Eylül ayından itibaren üretime başlanacak olan yeni Ghibli Hybrid’in ardından markanın ilk tamamen elektrikli modelleri olan yeni GranTurismo ve GranCabrio ise 2021 yılında görücüye çıkacak. Maserati, uzun zamandır beklenen Ghibli Hybrid’i dünya çapında düzenlenen online bir lansmanla tanıttı. 

Pazara sunulduğu 2013 yılından bu yana 100 bin adedin üzerinde üretilen efsanevi model Ghibli’nin hibrit versiyonu, Maserati tarihininin ilk elektrikli modeli olacak.

Maserati’nin elektrifikasyon temelli yeni otomobil üretimi stratejisinin ilk örneği olan Ghibli Hybrid, Eylül ayından itibaren Torino’da yer alan Avvocato Giovanni Agnelli Fabrikası’nda üretilmeye başlanacak. 


İtalya’nın Modena kentindeki “Maserati Innovation Lab” (Maserati İnovasyon Laboratuarı) bünyesinde geliştirilen Ghibli Hybrid, Centro Stile Maserati (Maserati Tasarım Merkezi) tarafından dizayn edildi. 

Ghibli Hybrid’in tasarımında; hibrit teknolojili araçların temsil ettiği yeni dünyayı tanımlayan mavi renk göze çarpıyor, kapı kolları ve çamurluklarda ise krom detaylar yer alıyor. 

Efsane üç dişli mızrak logosu (Trident) önde daha belirgin konumlanırken, yine önde bulunan üç adet hava girişi, Brembo imzalı fren kaliperleri ve sütundaki yıldırım işareti de mavi dekoratif detaylarla renklendiriliyor. 

Arka bölümde marka kimliğinin bir parçası olan ve geçmişte üretilen konsept otomobillerden 3200 GT ve Alfieri’de yer alan “Bumerang” tasarımlı stop lambası dikkat çekiyor. 

İç mekanda ise mavi renk koltukların işlemeli dikişlerinde göze çarparken, üç dişli mızrak da koltuk başlıklarında, kapı döşemelerinde ve gösterge panelinde aracın Maserati karakterini vurguluyor. 

Otomobilin konsolunda ise spor direksiyon ve inox spor pedallar, spor deri ön koltuklarla tamamlanıyor. Vites bölmesinde iki adet bardak tutucu, bir 12 Volt soketi ve medya içeriklerine erişim sağlayan SD kart okuyucusu, USB soketi ve aux girişi bulunan iklimlendirme kontrollü akıllı telefon yuvası yer alıyor. 

Maserati Ghibli Hybrid  Zirvedeki sürüş konforu 

Maserati, sahip olduğu DNA ile mükemmel bir uyum içinde olacak şekilde, öncelikle performansı iyileştirmeye, yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmaya odaklanan hibrit bir çözüm seçti. 

Kullanılan hibrit teknoloji, hareket halindeyken otomobilin biriktirdiği kinetik enerjiden faydalanarak onu geri kazanıyor; yavaşlama ve frenleme sırasında elektrik enerjisine dönüştürüp aküye depoluyor.

 Ghibli Hybrid’de bulunan sıralı dört silindirli 2.0 litre hacimli turbo benzinli motor, yavaşlama ve fren anında kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek enerji geri kazanımı sağlayan 48 Volt beslemeli elektrikli sistem ile destekleniyor. 

Maserati’nin 48 Volt hibrit sistemi; BSG (kayış marş jeneratörü), batarya, eBooster ve bir adet DC/DC dönüştürücü olmak üzere 4 ana bileşenden oluşuyor. 


Performans, verimlilik ve sürüş keyfi arasında kusursuz bir denge kuran bu sistem içerisinde alternatör görevi gören BSG, yavaşlama ve fren anında oluşan kinetik enerjiyi geri kazanarak bataryayı şarj ediyor. 

Bu çözüm kendi segmentinde benzersiz olmakla birlikte, performans, verimlilik ve sürüş keyfi arasında mükemmel bir denge oluşturmasıyla yeni nesil güç aktarma organlarında bir ilki temsil ediyor.

 Batarya ise sağlamış olduğu ek güç ile motoru destekleyen eBooster’i besliyor. Ghibli Hybrid; çok silindirli bir motorun gaz tepkilerini, dizel motorun alt devirdeki yüksek çekiş gücünü ve de keyifli bir sürüşü aynı potada birleştiriyor. 

1.500 d/d’da 450 Nm tork üreten 330 HP gücündeki motor, yeni Ghibli Hybrid’e sadece 5,7 saniyede 100 km’ye ulaşma ve 255 km/s maksimum hıza ulaşma imkanını tanıyor. 

Ghibli Hybrid yolcuları, özel yankılayıcılarla optimize edilen egzoz sistemi sayesinde Maserati’ye özgü motor sesinin ve gaz geçişlerinin keyfini sürebiliyor. 

 “Maserati Connect” Programı ilk kez Ghibli Hybrid’de 

Maserati, Ghibli Hybrid ile birlikte otomobil ve sürücü arasında bağlantı kuran yeni “Maserati Connect” programını da ilk kez devreye alıyor. 

Program kapsamında sürücüye her an bilgi aktarımı gerçekleşiyor. Yazılım paketlerini de güncelleyebilen program, aracın tüm mekanizma ve sistemlerini kontrol ederek acil durumlarda ilgili birimlerinin haberdar olmasını sağlıyor. 

Maserati Ghibli Hybrid, kişiselleştirilebilir kullanım seçeneklerine imkan tanıyan yeni nesil MIA (Maserati Intelligent Assistant / Maserati Akıllı Asistan) bilgi - eğlence sistemiyle, modern çağın tüm gereksinimlerini karşılıyor. 

Bir Android otomotiv işletim sistemi olan MIA ile daha önce 8:4 inç olan HD ekran, büyütülerek Ghibli Hybrid’de 10:1 inç olarak yer alıyor. 

Çerçevesiz tasarımıyla daha modern ve teknolojik bir görünüme kavuşan HD ekran dışında, ayrıca araçta dijital göstergelere ve yeni grafik arayüzüne sahip bir gösterge paneli de yer alıyor. 

Yeni Ghibli Hybrid, tüm yeni Maserati modellerinin elektrifikasyonuna yönelik planın ilk adımını temsil ediyor. Markanın ilk tamamen elektrikli otomobilleri, 2021'de sunulacak yeni GranTurismo ve GranCabrio olacak.


Hiç yorum yok