Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yandex Navigasyon kullananlar Yeni Toyota Corolla Hatchback sahibi olma fırsatı yakalayacak

Toyota, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de trafik kazalarını önleme konusunda başlattığı yeni proje ile sosyal sorumluluk yaklaşımına sü...

Toyota, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de trafik kazalarını önleme konusunda başlattığı yeni proje ile sosyal sorumluluk yaklaşımına sürücüleri de ortak ediyor. 




Toyota’nın Yandex Navigasyon işbirliği ile gerçekleştirdiği proje kapsamında güvenli sürüş ve trafik kurallarına harfiyen uyan sürücüler teşvik edilecek ve 15 Mayıs’ta bitecek projenin sonunda bir şanslı kişi, çekilişle Yeni Toyota Corolla Hatchback’in sahibi olacak. 


“İnsan Hayatına” verdiği önemle bugüne kadar trafik kazalarını önleme konusunda araçlarında en yeni teknolojilere yer veren Toyota, Türkiye’de hala kanayan bir yara olmaya devam eden sürücü kaynaklı trafik kazalarını minimuma indirmeyi amaçlıyor. 

Toyota, meydana gelen bu kazaların yüzde 60’ının da, sürüş sırasında cep telefonu ile “konuşmaktan” kaynaklanıyor olmasından hareketle; hayati önem taşıyan bu konuya en ileri düzeyde dikkat çekmeyi amaçlıyor. 

Sürüş sırasında karşılaşılabilecek tehlikeli bir durum meydana geldiği esnada sürücü cep telefonu ile sıradan bir görüşme yapıyorsa yüzde 20, zihni yoran bir görüşmedeyse yüzde 29 oranında bu tehlikenin varlığını fark edemiyor. 

Bu da araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın ne kadar tehlikeli olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu doğrultuda Toyota ve Yandex Navigasyon işbirliği ile düzenlenen projede sürücülerden seyir esnasında başka bir uygulamaya geçmemeleri veya uygulamayı arka planda tutmamaları isteniyor. 

Böylece bildirimler ve benzeri uyarılardan etkilenmeyen sürücülerin, sadece yola ve trafik kurallarına odaklanarak güvenli sürüş alışkanlığı edinmeleri hedefleniyor. 

Kampanya kapsamında trafikte Yandex Navigasyonu kullananlar, ilk bilgilendirmenin ardından sürüş boyunca hız limitlerini aşmamaya dikkat edecekler. 


Sürücüler, en az 15 dakika süren sürüş ile minimum 1 kilometre yol alarak çekilişe 1 kez katılım hakkı elde edecekler. 

Kampanyaya katılmak isteyen sürücüler, Toyota bayilerinde katılacakları test sürüşü için kayıt oluşturdukları takdirde çekiliş haklarını iki katına çıkarıp daha fazla şans elde edebilecekler. 


Sürücülerin 1 gün içinde en fazla 3 katılım hakkı kazanabildiği kampanyada hız limitlerine dikkat eden ve kriterleri yerine getiren sürücüler, büyük ödül olan Yeni Corolla Hatchback çekilişine katılabilecekler.

Toyota trafik kazalarını sıfıra indirme hedefi için çalışmalarını da ara vermeden sürdürürken, bu amaçla geliştirdiği kaza önleyici ve kazaların şiddetini azaltan ileri teknoloji sistemi Toyota Safety Sense'i kısa bir süre içerisinde 11 milyon araçta sunmayı başardı. 

İlk kez 2015 yılında kullanılmaya başlanan sistem, kazaları neredeyse sıfıra indirecek gelişmiş özellikler taşıyor.

Hiç yorum yok