Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Audi Sport Takımı Formula E’nin yeni sezonu için yola çıktı

Audi Formula E Takımı Audi Sport ABT Schaeffler, 22-23 Kasım tarihleri arasında Diriyah Pisti’nde düzenlenecek sezonun ilk yarışı  iç...

Audi Formula E Takımı Audi Sport ABT Schaeffler, 22-23 Kasım tarihleri arasında Diriyah Pisti’nde düzenlenecek sezonun ilk yarışı 

için 2 yarış otomobilinin de arasında bulunduğu 10 ton kargo ile takımın Almanya Kempten’deki merkezinden Suudi Arabistan’a yola çıktı 

Almanya’nın Stuttgart Havalimanı’nda Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Riyad Havalimanı’na doğru DHL Logistics tarafından uçaklara yüklenen kargo, yarış için gerekli yedek parçaların yanında, temizlik maddelerinden, özel süpürgelere ve pilotlar Daniel Abt ve Lucas diGrassi’nin özel eşyalarına kadar birçok malzeme taşıyor. 

Formula E’nin kurallarına göre, konteynerler 19 Kasım saat 09.00’da pistte açılana kadar kapalı kalacak. 

Kargonun en değerli yükü, kuşkusuz takımın yeni yarış otomobili Audi e-tron FE06. Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Formula E’nin en başarılı otomobillerinden Audi e-tron FE05’in bir sonraki versiyonu olan e-tron FE06, 340 HP gücünde. 

Formula E kurallarına göre azami hızı saatte 240 kilometre olan otomobil, 0’dan saatte 100 kilometre hıza ise sadece 2.8 saniyede çıkıyor. Audi Takımı, 23 Kasım’da sona erecek Diriyah’daki yarışın ardından, konteynerleri Şili’ye yönlendirecek. 

Geçen hafta Kempten’deki yarış merkezinden yola çıkan konteynerler, bir daha ancak Temmuz ayında yarış merkezine geri dönebilecek. 


Sezon içinde yapılması gereken tüm tamirat, geliştirme ve değişim işlerinin, pit stop’larda veya yarış pistlerindeki mekanik alanında yapılması gerekecek.

Hiç yorum yok