Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yazın kış lastiği kullanmanın zararları neler?

kış koşullarının hafiflediği havaların ısınmaya başladığı bu dönemde sürücüleri otomobillerinden yüksek performans almaları ve lastiklerini...

kış koşullarının hafiflediği havaların ısınmaya başladığı bu dönemde sürücüleri otomobillerinden yüksek performans almaları ve lastiklerini en verimli şekilde kullanmaları için uyarıyor. 



Hava sıcaklıklarının +7 derecenin üzerinde seyrettiği yaz mevsiminde yakıt tasarrufu, performans, aşınma ve verimlilik gibi konularda avantajsağlaması için yaz lastiklerine geçiş kritik önem taşıyor. 

Pirelli, havaların ısınmaya başladığı şu günlerde sürücüleri yaz lastiğine zamanında geçmeleri için uyarıyor.+7 derecenin altındaki hava koşulları için tasarlanmış bir yapıya ve desene sahip olan, ıslak ve karlı zeminde kullanılabilen kış lastiklerini çıkartıp, +7 derece üzerindeki havalar için kuru zemine ve aniden gelişen yağmurlara uygun yaz lastiklerini kullanmak büyük önem taşıyor. 

Kış lastikleri, sahip olduğu özel desen yapısı, yüksek silika içeriği ve özel lamelli deseniyle soğuk havalarda karlı ve ıslak zeminlerde yüksek tutunma sağlarken, +7 derecenin üstündeki sıcaklıklarda kış lastiklerinin yapısı ve deseni yaz mevsimi şartlarına uyum sağlayamıyor. 

Bu durum yakıt tasarrufu, lastik aşınması ve performans sorunlarına yol açabiliyor.

Yazın kış lastiği kullanmaya devam etmenin zararları neler? 

Yaz mevsiminde kış lastiği kullanmaya devam etmek, öncelikle aşırı ısınma sebebiyle lastiklerinizin yıpranmasına sebep oluyor. Yaz lastiklerinin içeriği sebebiyle dönme direncinin kış lastiklerine göre daha düşük olması hem yakıt tasarrufuna hem de daha az aşınmaya imkan sağlıyor.

Havalar ısındığında yaz lastiğine geçmek binek otomobillerde %20 oranında yakıt tüketimine etki ediyor. Kış lastiklerinin içeriğindeki yüksek kauçuk oranı, kış lastiklerinin yaz lastiklerine göre daha yumuşak bir yapıya sahip olmasını sağlıyor. 

Ancak yaz mevsiminin koşulları ve yüksek hava sıcaklıkları daha sert yapıya sahip bir lastik ve desen yapısı kullanmanızı gerektiriyor. Bu durum hem güvenlik hem de performans ve verimlilik sorunları yaratıyor. 

Öte yandan yaz lastikleri, + 7 derecenin üstündeki sıcak hava koşullarında, kuru ve ıslak zeminde daha kısa fren mesafesi sağlıyor. 

Bu durum sıcaklığın yüksek olduğu yaz mevsiminde özellikle ABS ile frenlemede (100-0 km/s) yaz lastikleri, kış lastiklerine göre yüzde 40’ı aşan oranlarda daha kısa mesafede duruyor. 

Üst düzey yol tutuş performansı ve konfora bir arada ihtiyaç duyan araçlar için kalite standartlarından ödün vermeden üretim yapan İtalyan lastik devi Pirelli,her mevsime uygun, geniş ürün yelpazesi iletüm ihtiyaçlara ve koşullara uygun ürünler geliştirmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok