Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Sürücüsüz araç EZ10 ilk kez Türkiye’de

Turkcell Teknoloji Zirvesi ziyaretçileri, Ericsson ile sürücüsüz aracı deneyimleyecek  Ericsson, teknoloji ortağı olarak 10 Nisa...

Turkcell Teknoloji Zirvesi ziyaretçileri, Ericsson ile sürücüsüz aracı deneyimleyecek 



Ericsson, teknoloji ortağı olarak 10 Nisan'da Turkcell Teknoloji Zirvesi'ne katılacak.  

Etkinlikte Ericsson, Türkiye’den İsveç’teki aracın sürülebileceği demoyu sergileyecek. Ayrıca, Turkcell ve Ericsson ortaklığında EasyMile sürücüsüz araç Türkiye'de ilk kez deneyimlenecek. 

Etkinlikte, iş ve faaliyetler bakımından kritik önem taşıyan iletişim alanlarında 5G’nin kullanım senaryolarına yönelik çözümler ön planda olacak. Ericsson (NASDAQ: ERIC), Turkcell'in 10 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 10.’sunu düzenleyeceği Teknoloji Zirvesi’ne teknoloji ortağı olarak katılıyor. 

Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında Ericsson’un, Türkiye’nin dijital dönüşümünü hızlandıracak mobilite, bulut ve geniş bant inovasyonları da yer alacak. Ericsson ayrıca, tüketicilerin ve işletmelerin yaşam ve iş verimliliğini artıracak 5G teknolojileri için yeni kullanım alanlarını sergileyecek.  

Sürücüsüz araç EZ10 ilk kez Türkiye’de 

Zirvede sergilenen demo deneyim alanındaEricsson ve Turkcell, düşük gecikmeli 5G’nin potansiyelini ve elektrikli sürücüsüz EasyMile EZ10 aracını sergileyecek. 

Ziyaretçiler, otonom ulaşımın hem kentsel hem de kırsal alanlarda sıkı güvenlik protokollerine tabi olarak akıllı mobiliteyi nasıl destekleyeceğini deneyimleme fırsatına sahip olacak. 

Demo deneyim alanında,ziyaretçiler fiziksel olarak Stockholm/İsveç'teki Ericsson test pistinde bulunan bir otomobili uzaktan kontrol edebilecek. 

Ericsson’un zirve içerisinde bulunan diğer demoları arasında, 5G ve İnsan, Akıllı Fabrika, Şehirde 5G, 5G Denge Robotu ve Dar Bant IoT/Akıllı Elektrik Sayacı da yer alıyor. 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği olan Turkcell’in düzenlediği Teknoloji Zirvesi bu yıl 10. kez kapılarını açıyor. Birçok ilke attığımız zirvede, katılımcılarımızı en son teknolojiyle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. 

Dünyada en fazla öne çıkan yeni teknolojilerinden biri de hiç şüphe yok ki sürücüsüz araçlar. Zirveye katılanlar özellikle 5G’nin hayata geçmesiyle birlikte büyük önem kazanacak sürücüsüz aracı yakından tanıma ve deneyimleme şansına sahip olacaklar. 

Şu anda dünyanın en çok kullanılan sürücüsüz servis aracı unvanına sahip EZ10 Türkiye’de ilk kez Teknoloji Zirvesi’yle görücüye çıkacak. Bu vesileyle böylesine önemli bir etkinliğe katkı sağlayan Ericsson’a bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.” 

 Etkinliğe ilişkin yorum yapan Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın, “5G’nin geliştirilmesindeki en önemli amaç, mobil ağların geniş bant kapasitesini artırmak ve yalnızca tüketiciler için değil; çeşitli endüstriler ve toplum için de farklı kullanım olanakları sunmaktır

Bu sayede IoT’nin potansiyelini açığa çıkarmak mümkün olacaktır.Turkcell Teknoloji Zirvesi'ne katılmak ve geleneksel ekosistemleri yeni baştan tanımlayan çözümleri katılımcılarla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”diye konuştu.

Ericsson Şebeke Teknolojileri Pazarlama ve İletişim Başkanı Cecilia Atterwallda zirvede yapacağıkonuşmasında5G vizyonunu gerçeğe dönüştürmek adına toplumun ve endüstrinin nasıl bu ekosistemin bir parçası olabileceğini ele alacak.

Hiç yorum yok