Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yeni Kıa Pıcanto Avrupadan Önce Türkiyede

Üçüncü nesli ile yollara çıkan yeni KIA Picanto, genç ve dinamik tasarımıyla A segmentine tamamen yeni bir soluk ve benzersiz bir sürüş den...

Üçüncü nesli ile yollara çıkan yeni KIA Picanto, genç ve dinamik tasarımıyla A segmentine tamamen yeni bir soluk ve benzersiz bir sürüş deneyimi getiriyor. 

Sadece tasarımıyla dikkat çekmekle kalmayan yeni KIA Picanto, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı ileri teknoloji, kaliteli malzemelerle bezenen yaşam alanı ve zengin kişiselleştirme seçenekleriyle de sınıfının en çok yönlü otomobili olarak öne çıkıyor. 

KIA’nın dünya çapında en çok satan modelleri arasında bulunan ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de güçlü bir hayran kitlesine sahip olan Picanto, yeni görünümü ile şaşırtıyor.Düşük kullanım maliyeti, şehir içi kullanımını kolaylaştıran kompakt ölçüleri, ulaşılabilir fiyata sunduğu zengin donanımı ile çok sevilen KIA Picanto, hayranlarını fazlasıyla memnun ediyor.

Bütün bu özellikleri koruyan yeni nesil KIA Picanto, sınıfına yeni bir dinamizm ve performans düzeyi getirirken, aynı zamanda yeni araç içi bağlantı ve gelişmiş güvenlik teknolojileri de sunuyor. Yeni Picanto,tüm bu özellikleri ile KIA’nın A segmentindeki marka profilini ve pazar payını çok daha yukarılara taşıyacağının işaretini veriyor. 

2011 yılından bu yana güncel versiyonu ile uluslararası pazarlarda 1,4 milyon adetlik satış performansı sergileyen KIA Picanto, bu süre içerisinde sadece Avrupa’da 300.000 adetlik bir satış başarısı ile öne çıkıyor.Sadece 2016 yılında Avrupa’da 55.000 adetlik satış performansı sergileyen KIA Picanto, ticari ömrünün son yılında satışlarını %3 arttırarak yerini yeni nesline bırakıyor. 

 Çelik Motor Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Özgür Maraş yapmış olduğu değerlendirmede: "KIA olarak 2016 yılını 18.350 adetsatış ve yüzde 1,9 pazar payı ile kapattık. Bizim için iyi bir yıl oldu. Yüzde 2’lik bir büyüme kaydettik. Her ne kadar Türkiye otomobil pazarı için 2017 yılında yüzde 10-15'lik bir daralma öngörülse de biz KIA olarak yeni ürünlerimizin de katkısıyla büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. 

Yeni KIA Picanto, gerek tasarımı ve gerekse de bünyesinde barındırdığı teknolojilerle bu sınıfa tamamen yeni standartlar getiriyor. Heyecan uyandıran modern dış tasarım KIA’nın Kore’deki Namyang ve Almanya’daki Frankfurttasarım merkezlerinin yakın işbirliği ile tasarlanan Picanto, genç, dinamik ve enerjik bir görünüm sergiliyor. 

Yenilikçi, cesur ve eğlenceli bir şehir içi otomobili üretmek üzere tasarım çalışmalarını yürüten KIA tasarım ekibi, yeni Picanto’yu daha cesur gövde hatlarının yanı sıra, dinamik detaylarla şekillendirerek sevenleriyle buluşturuyor. KIA Picanto’da daha dinamik bir görünüm elde etmek ve eş zamanlı olarak daha ferah bir yaşam alanı sunmak üzere tekerleklerinmümkün olduğunca köşelere alındığı görülüyor. 

Önceki nesil ile kıyaslandığında 15 mm artan dingil mesafesi, 2.400 mm ile daha ferah ve geniş bir yaşam alanını müjdeliyor. Güncel KIA modellerinde olduğu gibi yeni Picanto’nun da yüzü yatay iki temayı bir arada kullanıyor. 

Böylece çok daha geniş ve dinamik bir görünüm elde ediliyor. Üst bölümde çamurluğa kadar uzanan büyük boy ön farlar ve farların tasarımıyla bütünleşen ön ızgara yer alıyor. Izgaranın hemen üzerinde ise KIA logosunun kendine yer bulduğu dikkatlerden kaçmıyor. 

Alt bölümü ise tampona entegre ve markanın imzası niteliğinde olan “kaplan burnu” şeklindeki büyük bir havalandırma ızgarası dolduruyor. Tamponun köşelerine entegre edilen ek hava girişleri ise dinamik tasarımı destekliyor. Ön bölümdeki modern ve yenilikçi mimariyi yeni projeksiyon tipi LED sis farları, sinyaller ve LED gündüz farları tamamlıyor. 

Ön bölümdeki heyecan uyandıran dinamik tasarım, kuşakları belirgin çamurluklar ve önden arkaya doğru yükselerek devam eden omuz çizgisiyle pürüzsüz ve düzgün yüzeylere sahip profile taşınıyor. Böylece daha olgun ve kendinden emin bir görünüm elde ediliyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında daha dik konumlandırılan C sütunları geniş yapılarıyla yeni KIA tasarım felsefesini yansıtıyor. 

10 mm artarak 520 mm’ye ulaşan arka aks uzantısı yeni Picanto’nun daha olgun ve kendinden emin duruşunu destekliyor. 15 inçlik alaşım jantlar dinamik ve heyecan uyandıran tasarımı tamamlarken, yeni KIA Picanto 9 farklı renk seçeneği ve metalik boya standardı ile Türkiye pazarında satışa sunuluyor. 

Geniş ve pratik yaşam alanı Yeni KIA Picanto, dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da tamamen yeni ve modern bir atmosfer sunuyor. Kaliteli malzemelerle bezenen yaşam alanı, yeni mimarisiyle çok daha yüksek bir kalite algısı oluşturuyor. 

Sadece yüksek kalite algısıyla dikkat çekmekle kalmayan yaşam alanı, uygulanan yatay mimarinin de katkısıyla görsel derinlik ve ferahlık hissi yaşatıyor. Sürücünün görüş alanında olacak şekilde orta konsolda konumlandırılan bilgi ve eğlence sistemi ekranının altındaki parlak krom çıta, kalite algısını yükseltiyor. 

Söz konusu yatay krom çıta gösterge panelinin sağından başlayarak, konsol boyunca yolcu tarafındaki dikey konumlu havalandırma ızgarasına kadar uzanıyor. Krom çıtanın altında ise orta konsol havalandırma ızgaraları ve iklimlendirme paneli konumlandırılıyor. 

Standart olarak siyah ve gri kumaş kaplamalı koltukların sunulduğu yeni KIA Picanto’da ayrıca birçok kişiselleştirme alternatifi de mevcut. Optimize edilen yaşam alanı ve artan boyutların da katkısıyla yeni KIA Picanto geniş ve ferah bir yaşam alanı sunarken, sınıf lideri bagaj hacmiyle A segmentinin çıtasını yükseltiyor. 

3.595 mm uzunluğa, 1.485 mm genişliğe ve 1.595 mm yüksekliğe sahip yeni KIA Picanto, boyut itibariyle öncüsünden daha büyük olmamasına rağmen,artan dingil mesafesinin ve uzayan arka aks çıkıntısının da katkısıyla çok daha geniş ve kullanışlı bir yaşam alanı sunuyor. Daha da önemlisi sınıf lideri bir bagaj kullanımına olanak sağlıyor.

Hacmi 200 litreden (VDA) 255 litreye çıkan yeni KIA Picanto’nun bagajı günlük kullanımı kolaylaştıracak bir fonksiyonellik sunuyor. 145 mm alçalma-yükselme özelliğine sahip iki basamaklı zeminin altında bulunan ek depolama alanı dışında, 60:40 oranında iki parça halinde bağımsız katlanan arka koltuklar da fonksiyonelliğe katkı sağlıyor. 

Arka koltukların tek bir kol hareketiyle katlanmasıyla bagaj hacmi 1.010 litreye kadar çıkıyor. Yeni KIA Picanto, A segmentindekirakiplerine göre daha fazla bacak ve baş mesafesine de imkan veriyor. Alçak tutulan eşikler araca iniş ve binişleri kolaylaştırıyor. 15 mm yükseltilen konsolun alt kısmı ön koltuk yolcularına daha fazla diz mesafesi sunuyor. 

Ön yolcular için sunulan yeni kolçak 55 mm ileri-geri hareket edebiliyor. Sınıfında bir ilk olan bu özellik dışında kolçak bir litrelik su şişesi veya güneş gözlüğü saklama alanıyla fonksiyonelliği destekliyor. Orta konsolun en alt kısmında diğer küçük eşyalar için iki katlı bir saklama gözü, ayrıca açılıp-kapanan iki adet bardak tutucu bulunuyor. 

Böylece küçük eşyaların neden olabileceği karmaşa tamamen ortadan kalkıyor. Güneşliklerin altında bulunan LED makyaj aynaları ve kabin aydınlatmaları dışında loş ambiyans aydınlatması şeritleri bulunuyor. Parlamayı önleyen makyaj aynaları, yolcuların makyaj yapmalarını, saç stillerini kontrol etmelerini ve şapka, eşarp ya da kravatlarını düzeltmelerini kolaylaştırıyor. 

Çoğu A segment rakipte entegre koltuk başlığına sahip tek parça koltuk sırtlığı bulunurken, konfor seviyesi daha da arttırılan yeni KIA Picanto, çok daha fazlasını sunuyor. Yeni Picanto yukarı-aşağı hareket edebilen, öne-arkaya katlanabilen ayarlanabilir koltuk başlıklarıyla konforu destekliyor.

Ayrıca yeni Picanto’da örneğin Optima gibi daha büyük KIA modellerinde olduğu gibi uzun yol konforunu destekleyen yeni koltuklar bulunuyor. Önceki nesilde 25 derece olan arka koltukların sırtlık eğimi açısı yeni KIA Picanto’da 27 dereceye çıkartıldı. Ayrıca arka koltukların yan yükseltileri de arttırılarak, hızlı virajlardaki daha fazla yanal desteksağlandı. 

Böylece arka koltuk yolcularının da yol konforu geliştirilmiş oldu. Üstün yol konforu ve yol tutuş Mühendisler, MacPherson tipi ön süspansiyon ve torsiyon çubuklu arka aksta iyileştirme yaparak yeni KIA Picanto’nun yol tutuş ve sürüş konforu özelliklerini daha da geliştirdi. 

Yürüyen aksamda yapılan iyileştirme kadar yeni KIA Picanto’nun boyutları da yol tutuş ve sürüş konforuna katkı sağlıyor. Artan dingil mesafesi ve kısalan ön aks uzantısı sayesinde ağırlık dağılımı arkaya kaydırılırken, böylece fren anında aracın öne yığılması minimize ediliyor ve daha dengeli bir viraj tutumu sağlanıyor. 

Yol konforunu yükselten dingil mesafesindeki artış, aynı zamanda daha dengeli bir sürüş sunuyor. Yeniden tasarlanan arka aksın torsiyon çubukları sadece yol tutuş ve yol konforunu arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda arttırılan burulma direncine karşın 1,8 kg ağırlık avantajı sağlıyor. 

Direksiyon sistemi de yenilenen Picanto, %13 iyileştirmeyle direksiyon turu 16.5:1’den 14.3:1’e düşürüldü. Böylece çok daha fazla geri bildirimi yüksek ve çok daha hassas bir direksiyon sistemi elde edildi. Daha önce 3,4 olan direksiyon turu 2,8’e düşerken, böylece yeni KIA Picanto şehir içindeki park ve manevralarda kullanım kolaylığı sağlıyor. 

Kısalan ön aks çıkıntısı sayesinde ön aks ağırlığı azalırken, daha kıvrak bir sürüş beraberinde geliyor. Yeni KIA Picanto, sınıfında bir ilk olarak Elektronik Denge Kontrolü Sisteminin ek bir özelliği olan fren anında tork yönlendirmesi özelliğini de sunuyor. 

Söz konusu yeni teknolojinin A segmentteki bir otomobile uyarlanması daha iyi yol tutuş, daha kontrollü bir sürüş ve arttırılmış sürüş güvenliği gibi avantajları beraberinde getirirken, keskin dönüşlerdeki önden kaymayı da minimize ediyor. 

Yüksek yakıt verimliliğine sahip motor Son derece atak sürüş özellikleri sergileyen yeni KIA Picanto, yüksek yakıt verimliliğine sahip küçük hacimli benzinli bir motorlarla donatılıyor. Ağırlık avantajı sunan küçük hacimli motor ön aks üzerindeki ağırlığı azaltırken, aynı zamanda kullanıcıların bir şehir içi otomobilinden beklediği ataklığı ve canlılığı da sunuyor. 

 Üç farklı benzinli motor seçeneği ile üretilen yeni KIA Picanto, Türkiye’de 1,25 litre hacimli çok noktadan enjeksiyonlu (MPI) atmosferik motor ve dört ileri otomatik şanzıman seçeneği ile sunuluyor. 1.25 litre hacimli MPI motor 84 PS güç ve 124 Nm tork üretiyor. 

Yakıt verimliliğini arttırmak üzere çift CVVT (sürekli-değişken supap zamanlaması) supap zamanlama sistemini optimize eden mühendisler ayrıca, yeni düşük sürtünmeli piston kaplaması ile silidir içindeki sürtünmeyi de azalttılar. Güncel nesilde 130 gr/km CO2 emisyon salınımı değerine sahip olan motor, yeni KIA Picanto’da 124 gr/km CO2 emisyon değeriyle yetiniyor. 

 Dış dünyadan izole yaşam alanı Yeni KIA Picanto’ya geniş kapsamlı bir izolasyon paketi uygulayan mühendisler, kabin titreşimleriyle yol, rüzgar ve motor gürültüsünü azaltıyor. Alınan önlemlerin yansıması olarak yeni KIA Picanto hem rölantide, hem de sürüş esnasında sınıfının en sessiz kabinini sunuyor. 

Yeni KIA Picanto’nun ön konsolunun arkasında ve kabin tabanının altında ses yalıtım panelleri bulunuyor. Bunun dışında A ve B sütunlarının alt bölgelerinde ses sönümleyici köpük kullanımı dikkat çekiyor. Motor kaputunun altında uygulanan yeni ses izolasyon kaplaması ve yeniden şekillendirilen hava emiş noktası sayesinde motor sesi minimize ediliyor. 

Ayrıca motor titreşimlerini minimize etmek üzere motor kulakları da yeniden tasarlandı. 6 mm alçaltılan ön cam silecekleri sayesinde ön camın alt bölümünde oluşan rüzgar uğultusu da azaltıldı. Bütün bu önlemler zincirinin yansıması olarak yeni KIA Picanto sınıfının en sessiz otomobili olarak öne çıkıyor. 

Yeni KIA Picanto, rölantide şu anki en iyi değerden 3 dB daha iyi bir değer olan 39 dB ve sabit sürüşte ise 68 dB ses üretiyor. Sürüş keyfini arttıran teknoloji Sınıfının en gelişmiş bilgi ve eğlence sistemiyle donatılan yeni Picanto, KIA otomobilinden beklenen yüksek fiyat-performans dengesini sunmaya devam ediyor. 

 Orta konsolun üst kısmına entegre edilen dijital bilgi ve eğlence sistemi yeni KIA Picanto ile yolculukları keyfe dönüştürüyor. Bluetooth bağlantısına sahip sistem, sürüş esnasında telefon görüşmelerinin güvenli bir şekilde yapılmasına yardımcı oluyor. USB ve AUX girişleriyle kişiselleştirilmiş müzik listelerini dinlemeye olanak sağlayan sistem aynı zamanda mobil cihazları yolculuk esnasında şarj etme imkanı da sunuyor. 

Yüksek güvenlikli gövde Eskisine oranla iki kat daha fazla Yüksek Dayanımlı Çelik Teknolojisi (AHSS) kullanılan ve aktif güvenlik teknolojileriyle donatılan yeni Picanto, bugüne kadar KIA’nın geliştirmiş olduğu en güvenli A segment otomobil olmasıyla öne çıkıyor. 

Yeni KIA Picanto’da %44 oranında (eski Picanto’da %22) AHSS kullanılıyor. Yüksek oranda AHSS kullanımı sayesinde 23 kg ağırlık avantajı elde edilirken, gövdenin burulma direnci %12 oranında artıyor. 

Taban sacı, direkler ve motor bölmesinin yanı sıra, A ve B sütunlarında kullanılan yüksek dayanımlı çelik sayesinde yeni KIA Picanto son derece dayanıklı ve rijit bir gövde sunuyor. Daha güçlü ve daha hafif bir gövdeye sahip olan yeni KIA Picanto; ön, ön yan ve perde hava yastıkları olmak üzere standart olarak altı adet hava yastığı ile donatılıyor. 

Standart olarak Lastik Basıncı İzleme Sistemiyle donatılan yeni KIA Picantotutunma kayıplarını tespit ederek, aracın yoldan çıkmamasını sağlayan Araç Denge Yönetimi (VSM) ve virajlarda aracın kontrolden çıkmasını önleyen Elektronik Denge Kontrol Sistemleri (ESC) de standart olarak sunuluyor. 

Şubat ayında Avrupa’dan önce Türkiye’de satışa sunuluyor Yeni KIA Picanto her zaman olduğu gibi Picanto’yu bu kadar popüler hale getiren yüksek fiyat-performans dengesini sunmaya devam ediyor. 

Yeni Picanto,KIA’nın benzersiz5 yıl, 150.000 km garanti onarım güvencesi ile Avrupa’dan önce Türk tüketicisi ile buluşuyor. Mart ayında gerçekleştirilecek olan Cenevre Otomobil Fuar’ında tüm dünyaya tanıtılacak olan Picanto,Avrupalı tüketici ile 2017 yılının Mart ayında buluşuyor olacak.  

YENİ KIA PICANTO - TEKNİK ÖZELLİKLERİ 
Gövde ve şasi Beş kapılı, beş koltuklu hatchback, sac karoseri Motor 1.25-litre / 84 ps MPI benzinli - 4 İleri Otomatik Vites Tür : Dört sıralı silindir, doğal emiş Kapasite : 1.25-litre, 1.248 cc Sıkıştırma oranı : 10.5:1 Silindir çapı ve stroke :71.0 x 78.8 mm Maksimum güç : 84 ps (62 kW) @ 6,000 rpm Maksimum tork : 124 Nm (90 lb ft) @ 4,000 rpm 

Valfler : 16 (silindir başına dört) Yakıt sistemi : Çok noktadan enjeksiyon Emisyon sınıfı : Euro Stage 6b Güç aktarımı/Şanzıman Önden çekiş/4 ileri vitesli otomatik Vitesoranı 1.vites : 2,919 2.vites : 1,551 3.vites : 1,000 4.vites : 0,713 5.vites : --- Geri : 2,480 Son dişli : 4,587 Süspansiyon ve yumuşatma Ön : MacPherson tipi bağımsız süspansiyon, helezon yay ve gazlı amortisörler, 

viraj denge çubukları Arka : Yarı bağımsız CTBA (bükülme silindir aksı) helezon yay ve gazlı amortisörler, viraj denge çubukları Direksiyon sistemi Tür : Elektrik motorlu kramayer dişli ile çalışan direksiyon Sıkıştırma oranı : 14.3:1 Dönüşler (kilit) : 2,8 Dönüş çapı (m) : 9,4 Frenler Ön : 256 mm disk Arka : 203 mm silindir Tekerlekler ve lastikler Standart : Alaşım 15-inç, 185/55 R15 lastik Boyutlar (mm) Dış Uzunluk : 3.595 Genişlik : 1.595 (aynalar hariç) 

Ağırlık : 1,485 Dingil mesafesi : 2.400 Ön iz genişliği : 1.420 Arka iz genişliği : 1.423 Ön aks uzantısı : 675 Arka aks uzantısı : 520 Yerden yükseklik : 141 *kapı aynaları hariç İç 1. sıra 2. sıra Baş mesafesi : 1.005 960 Bacak mesafesi : 1.085 820 Omuz mesafesi : 1.300 1.280 Oturma mesafesi : 1.245 1.230 

Kapasiteler Yakıt tankı : 35 litre Bagaj /VDA) : 255 1.010 litre (Arka koltuklar katlanmış durumda) Ağırlıklar (kg) Boş ağırlık : 983 Yüklü ağırlık : 1.400 Performans Maksimum hız (km/s) : 161 Hızlanma 0-100 km/s (sn) : 13,7 Yakıt tüketimi ve emisyon Ortalama yakıt tüketimi ( lt/100km) : 5,4 CO2 emisyonu (gr/km) : 124