Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yeni Ford Fıesta ST Cenevre Autoshowda Tanıtılacak

Ford, yeni nesil Fiesta ST’yi Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. 200 HP’lik üç silindirli, 1.5 litre EcoBoost motora sahip olan otomobil...

Ford, yeni nesil Fiesta ST’yi Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. 200 HP’lik üç silindirli, 1.5 litre EcoBoost motora sahip olan otomobil, ilk üç silindirli ST modeli olarak dikkat çekiyor. 

Motor, sürüş ve egzoz sesini ayarlayan sürüş modlarına da sahip olan otomobil, 290 Nm torkuyla 0-100 km/s hızlanmasını 6.7 saniyede tamamlıyor. 

Üç silindirli bir motor için ilk olan silindir kapatma teknolojisi sayesinde 114 g/km’ye kadar inen egzoz emisyonu, böylesi performanslı bir araç için çok düşük. 


2018’in başında hem üç hem de beş kapılı versiyonlarla satılmaya başlayacak olan ST, 18 inçlik jantları ve diğer gövde ekleriyle oldukça sportif görünüyor. 

Fiesta ST’nin normal modunda; motor haritalama, çekiş kontrolü, elektronik stabilite kontrolü (ESC), egzoz sesi ve elektronik güç destekli direksiyon (EPAS), doğal tepki verme hissi sunacak şekilde yapılandırılmış. 
Spor modunda, motor haritalama ve gaz pedalı tepkisi keskinleşirken; EPAS ayarları, hızlı yol sürüşü için daha fazla geri bildirim sağlamak üzere ayarlanıyor. Ayrıca aktif gürültü kontrol valfi açılıyor ve sportif egzoz sesi daha fazla duyuluyor. 

Pist modunda, tüm araç dinamikleri mümkün olan en hızlı tur süreleri için ayarlanıyor ve çekiş kontrolü devre dışı kalıyor. Fiesta ST’nin kabininde ilk dikkati çeken Recaro koltuklar oluyor. 8.0 inçlik dokunmatik ekran ise Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu.automagg