Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Tesla'dan yeni rekor

Dünya'nın en hızlı arabasın değişti! Ürettiği elektrikli modeller ile otomotiv dünyasına adım atan Tesla bu unvanın yeni sahibi oldu.  ...

Dünya'nın en hızlı arabasın değişti! Ürettiği elektrikli modeller ile otomotiv dünyasına adım atan Tesla bu unvanın yeni sahibi oldu. 

Tesla, Ferrari, Lamborghini ve Bugatti gibi devleri geride bırakarak en hızlı otomobilin üreticisi konumuna yükseldi. Tesla Model S P100DL, 0'dan 100'e 2.28 saniyede çıkarak rekorun yeni sahibi oldu. 

Faraday Future isimli start-up sürücüsüz elektrikli aracını görücüye çıkarmış, araç 100 kilometreye 2,39 saniyede çıkarak Tesla'nın rekorunu elinden almıştı.  Tesla Model S P100DL, bu rekoru geri kırarak ünvanın yeniden Tesla'ya geçmesini sağladı.  

Peki otomotiv dünyasının en çok konuşulan şirketlerinden biri olan Tesla'nın anlamı ne? Elektrikli araçları ile otomotiv dünyasında sessiz bir devrim başlatan Tesla'nın sembolünün anlamı uzun süredir devam eden bir tartışmanın konusuydu. Elon Musk, sonunda Tesla'nın logosunun anlamını açıklama kararı aldı. 

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı hedefleyen Elon Musk, pek çok kişinin merak ettiği sorunun cevabını verdi. Uzun süredir anlamı hakkında çeşitli teoriler üretilen Tesla'nın logosu Musk'ın açıklaması ile anlam kazandı. 

Zira Musk logonun anlamını açıklamaya karar verdi ve Twitter'da bu yönde bir mesaj paylaştı. Musk'a göre logo, motorun rotor çıkıntılı kutuplarından birini işaret ediyor. 11 'T' harfini çerçeveleyen ikinci kısım ise, dalgalı akımlı elektrik motorlarında devinmeyen parçayı sembolize ediyor.NTV