Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

citroen c-aircross concept

Citroen, Cenevre Otomobil Fuarı’nın bir ay öncesinde, kompakt SUV sınıfında yer alacak yeni modelinin ön gösterimini yaptı.  Henüz...

Citroen, Cenevre Otomobil Fuarı’nın bir ay öncesinde, kompakt SUV sınıfında yer alacak yeni modelinin ön gösterimini yaptı. 



Henüz konsept aşamasında olan C-Aircross, orijinal tasarımı ve güçlü kimliğiyle dikkat çekiyor. Fransız marka, 2015 yılında Aircross konseptini tanıttıktan sonra SUV pazarında saldırgan tasarımlarına devam ediyor.
Citroen C-Aircross Concept’in benzersiz kimliği yeni C3’ü de andırıyor. Kabinde, renk kullanımı ve özel olarak seçilmiş malzemeler, minimalist bir tarzın modern ve rahat bir atmosferle buluşmasına olanak tanıyor.

İlk etapta dikkat çeken özellik 12.0 inçlik dokunmatik ekran oluyor. Bu ekrandan tüm birimleri kumanda etmek mümkün. Kompakt bir yapısı bulunan C-Aircross, 4.15 m uzunluğunda. Genişliği 1.74 m olan konseptin yüksekliği ise 1.63 metre. 
Dört tekerlekten çekişli olmasa da hafif arazi şartlarında rahat ilerlemesi hedeflenen konseptte Grip Control sistemi bulunuyor. Standart, kum, kar, çamur-çim ve ESP-off modları bulunan otomobilde Peugeot 3008 gibi eğim iniş kontrolü de bulunacak. 

Konseptin mekanik bilgileri açıklanmadı ama seri üretime geçildiğinde Peugeot 3008 ile aynı motor ve şanzıman seçeneklerinin olacağını söyleyebiliriz.automagg