Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HYUNDAİ ELANTRA 1.6 CRDİ TEST SÜRÜŞÜ

Güney Koreli araçlar üst sıraları zorlamaya devam ederken, Hyundai Elantra da bu sıralama için katkı sağlayan araçlardan biri oldu.  ...

Güney Koreli araçlar üst sıraları zorlamaya devam ederken, Hyundai Elantra da bu sıralama için katkı sağlayan araçlardan biri oldu. 

Hem şanzımanı hem yol tutuşu hem de konforuyla Elantra üst sıraları ciddi şekilde zorlayabilecek bir otomobil. 

DIŞ TASARIM 
Geniş krom ızgara , bumerang formlu gündüz led farlar , ve aynı yapıda uzanan sis farları aracın ön profilini bir önceki nesline göre daha da hareketlendirmiş. Bu arada model 6.nesili ile test konuğumuz oldu. 

Kapı altlarında ki sportif hatlar yan profile canlılık katarken, arka hatlarda yenilenen stop farları aracın tasarımını tamamlayan unsurlar olmuş. Modelin uzunluğu 4570 mm, genişliği ise 1800 mm ve yüksekliği 1450 mm. 

İÇ TASARIM 
Oldukça geniş bir iç mekana sahip olan model , ilk bindiğiniz andan itibaren dokunduğunuz yerlerle, iyi bir malzeme kalitesi ortaya sunuyor. 

Bolca krom detayın kullanıldığı iç bölümde, mavi aydınlatmalarla süslenen ekranlar ilk dikkatimi çeken detaylar oldu. Medya çalar menüsünde, bluetooth ve harici diğer bölümlere ulaşmak oldukça kolay. Navigasyon, geri görüş kamerası ve dokunmatik hassasiyeti ekranın başarısını ortaya çıkarıyor. 

Çift taraflı ayarlanabilir kliması da konfora bir artı olmuş. Konfora bir parantes daha açacak olursak; Koltuklar inanılmaz rahat.. hem kavramaları hem de kumaş yapısı oldukça başarılı. Ön kol dayama, deri direksiyon, arka kol sehpa ve 458 litrelik bagaj diğer beğendiğim bölmeler. 
 
ARTI EKSİ KÖŞEMİZ + 
DCT 7 ileri otomatik şanzıman geçişlerde çok iddialı. (Tuscon’da da denemiştik hem seri hem sarsıntısız geçişlere sahip) 
+ Viraj performansını gayet iyi buldum. Sedan karoserine yakışır ağırlık sunuyor. 
+ Koltuklar inanılmaz rahat. 
+ Yokuş kalkış desteği ve elektronik denge kontrolü araca müthiş katkılar sağlıyor. 
+ Direksiyon hissiyatları yeterli seviyede. 
+ Arka diz ve baş mesafesi çok ama çok yeterli. 
+ Tasarım artık daha keskin ve sportif hatlara sahip. 
+ Gündüz led farların şekline bayıldım. 
+ Eşya gözleri yeterli seviyede. 
+ Bagaj kapasitesi gayet yeterli. 
 - Bir takım teknolojik unsurlar standart olarak sunulabilirdi. ( Navigasyon , kör nokta uyarıcısı , şerit takip sistemi ve özellikle arka park sensörleri ) 
- Yakıt tüketimi şehir içi trafiklerde biraz fazla gibi. (7.4 lt) 

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE FİYATI 
2016 Hyundai Elantra 1.6 CRDi Elite DCT ''85.000'' TL Silindir Hacmi 1582 cc Beygir Gücü 136 HP Maksimum Tork 300 Nm Maksimum Hız 200 km/s 0-100 Km Hızlanma 11.0 sn 

Yakıt Türü Dizel Şehir İçi Ortalama Tüketim 4.7 lt (TEST YAKIT TÜKETİMİ 7.4 LT) Şehir Dışı Ortalama Tüketim 3.8 lt (TEST YAKIT TK 5.8 LT) Karma Yakıt Tüketimi 4.1 lt Uzunluk 4570 mm Genişlik 1800 mm Yükseklik 1450 mm Boş Ağırlık 1420 kg Bagaj Hacmi 458 lt Vites Tipi 7 İleri Otomatik DCT ŞANZIMAN Yakıt Deposu 50 lt Lastik Ölçüleri 225/45 R17 Yıllık Vergisi 997 TL FİYAT ARALIĞI 59.500 – 93.000 Serkan Saraç / Haber7