Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN DOĞRU LASTİK GEREKİR

‘’Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası lastiğinizin yola bastığı alandır, o da eliniz kadardır. Bu alanı doğru ...

‘’Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası lastiğinizin yola bastığı alandır, o da eliniz kadardır.

Bu alanı doğru kullanmazsanız hayatınızı tehlikeye atmış olursunuz’’ diyen LASİD Genel Sekreteri Ünsal güvenli sürüş için doğru lastiğin önemine işaret etti. 

LASİD Genel Sekreteri Ünsal; doğru lastiğin nasıl seçilmesi gerektiğini anlattı Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) güvenli sürüşte lastiğin önemine dikkat çekerek; ‘doğru lastik kullanımı’ konusunda sürücüleri uyardı. 

LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, lastiğin hayati önemini vurgulayarak şöyle dedi: ‘’Lastik, güvenli bir sürüş için can simididir. 

Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası, lastiğinizin yola bastığı alandır; o da neredeyse elinizin boyutu kadardır. 
Bu alanı doğru kullanmazsanız hayatınızı, araçtaki yolcuların hayatını, trafikteki başka araçları ve onların taşıdığı hayatları da tehlikeye atmış olursunuz. 

Güvenli sürüş için aracınıza ve mevsime uygun lastiği seçmeli, onu da doğru şekilde kullanmalısınız. Ancak şunu da unutmamalıyız ki trafik; tüm sürücü ve yayaların ortak bir bilinçle ve birbirine saygı duymaları sayesinde sağlıklı yürür." 1 Aralık’tan önce kış hazırlıklarınızı tamamlayın  

kış lastiğinizi seçerken aracınızın özelliklerine dikkat edin! 
Peki ya doğru lastik nedir? LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; doğru lastiğin kriterlerini ise şöyle sıraladı: ‘’Araç için en doğru lastik, araç üreticisinin seçtiği ebattaki lastiktir. Bunun yanında lastiğinizin mevsim koşullarına uygun olmasına dikkat edilmelidir. 

Araç üreticileri, aracı dizayn ederken hız, yol, yük, ve benzeri etkenlere göre en uygun ebat ve özellikteki lastiği, test ve onay sürecinden sonra saptarlar. Sürücülerin yapacağı şey; tavsiye edilen tip ve ebattaki lastiği seçmektir. 

Farklı hava koşulları da lastik seçiminde önemli bir kriterdir. Dünyadaki örnek uygulamalar ve güvenli trafiğe katkısı açısından bakıldığında; +7 °C altındaki hava sıcaklıklarında kış lastiği kullanılması öneriliyor. Kış lastiği uygulaması; ülkemizde de yapılıyor. 

1 Aralık’ta kış lastiği uygulamasına geçmeden kış lastiklerimizi hazır etmeli; aracımızın kış hazırlıklarını şimdiden tamamlamalıyız. Unutmayalım; kış lastiği alırken de lastiğimizi araç üreticisinin belirlediği kriterlere göre seçmeliyiz.’’