Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ FORD KA + TANITILDI

Ford, tamamen yenildeiği minik sınıf modeli Ka’nın ilk fotoğraflarını paylaştı.  Uygun bir fiyata, geniş iç mekân, yakıt verimliliği...

Ford, tamamen yenildeiği minik sınıf modeli Ka’nın ilk fotoğraflarını paylaştı. 

Uygun bir fiyata, geniş iç mekân, yakıt verimliliği ve keyifli sürüş iddiasıyla ortaya çıkan otomobil, beş kapılı olarak üretilecek ve artık adı Ka + olacak. 

Dört metrelik uzunluğu ile dikkat çeken otomobil, sınıf lideri ön koltuk genişliğine sahip olduğunu iddia ediyor. Otomobilin 270 lt’lik bagajı minik sınıf için yeterli ve arka koltukların 60/40 oranında yatırılmasıyla mevcut hacim artırılabiliyor. 

Ka +’da ayrıca tam 21 adet eşya koyma gözü bulunuyor. Çift eksantrikli ve değişken supap zamanlamalı 1.2 lt Duratec benzinli motora sahip olan Ka +, 114 g/km CO2 emisyonuyla ekonomik ve çevreci olduğunu kanıtlıyor. 

Ortalama yakıt tüketimi ise 5.0 lt/100 km olarak veriliyor. Fiesta’nın 1.25 lt’lim motorundan türetilen yeni güç ünitesinin 70 ve 85 HP’lik iki versiyonu bulunuyor. 

Standart olarak beş ileri manuel şanzıman ile kombine edilen motorun yanında istenen dinamik sürüşün elde edilmesi için helezon yaylar, amortisörler ve torsiyon çubuklu arka aks yeniden tasarlanmış. 

Bunun sonucunda yüzde 47 daha sert bir yapı elde edilmiş durumda. Ayrıca sürüş yüksekliği, daha fazla gövde kontrolü için 10 mm alçaltılmış.Automagg