Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

İKINCI ELDE TÜKETICININ ELI KUVVETLENDI

Mevsimle birlikte piyasalar da kışa dönüyor. Otomobil fiyatları da bundan ister istemez etkileniyor. Türkiye'de kış aylarında ikinci el...

Mevsimle birlikte piyasalar da kışa dönüyor. Otomobil fiyatları da bundan ister istemez etkileniyor. Türkiye'de kış aylarında ikinci el otomobil fiyatlarında gözle görülür bir ucuzlama görülüyordu. 

Son yıllarda bu durum biraz değişti. Artık eskisi kadar düşüş görünmüyor, ancak bu yıl yine fiyatlar düşüş eğilimine girebilir. 

İPOP Satış ve Pazarlama Müdürü Cevat Kabataş, filoların ellerindeki araçları eritmeye çalıştığını belirterek, ikinci otomobil almanın tam zamanı olduğunu söyledi. 

DARBE GİRİŞİMİ PİYASAYI ETKİLEDİ 
Kabataş ikinci el otomobillerin son yıllarda değerlenmesiyle ilgili olarak, ''Türkiye'de binek araçların yüzde 75'i ithal. Bu araçlar dövize endeksli olarak fiyatlanıyor. Dolayısıyla ikinci el fiyatları da bundan etkileniyor.'' dedi. 

 İkinci el piyasasındaki duruma dair değerlendirmelerde bulunan Kabataş, ''Bu yılın ilk altı ayında geçen yılın tamamından fazla satış yaptık. 15 Temmuz darbe girişimine kadar piyasa iyiydi. Girişimden sonra bir durgunluk oluştu. Ancak bayramdan iki hafta önce piyasa tekrar hareketlenmeye başladı.'' şeklinde konuştu. 

'PAZARLIK YAPILABİLECEK BİR DÖNEM' 
 Fiyatlarda düşüş beklediğini ifade eden Kabataş, sözlerini şöyle sürdürdü: ''15 Temmuz darbe girişimi durağanlığa sebep oldu. Daha sonra araya bayram ve okulların açılması girdi. 

Harcamalar buralara yönlendirildi. Dolayısıyla araçlar filoların ve bayilerin elinde kaldı. Şimdi ellerinden bunlara çıkartmaya çalışıyorlar. Üstelik yıl da bitmek üzere. Şu an piyasada bir bolluk yaşanıyor. Eylül ve ekim ayı boyunca bu fırsat devam eder. 

Yıl sonuna doğru ise otomobil miktarı düşer. Onun için pazarlık yapılabilecek bir dönem. Örneklemek gerekirse, 15 Temmuz'dan önce bir araç için 93.500 TL'ye müşteriyle anlaşmıştık. Ancak bu olay olunca almaktan vazgeçti. Şu an o aracın fiyatı 90 bin lira.''  

ARAÇ ALMAK İSTEYENLERE TAVSİYE 
Öte yandan Kabataş, otomobil almak isteyenlere de tavsiyede bulundu. Kabataş, ''Sıfır araç aldığınızda bir gün sonra bile satsanız yüzde 15, bazı modellerde ise yüz 20 kaybınız söz konusu oluyor. ancak ikinci elde aldığınız fiyata satabiliyorsunuz. Üstelik piyasada düşük kilometre otomobiller mevcut.'' şeklinde konuştu.Haber7