Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT TREZOR

TREZOR: gelecekteki tasarım anlayışı ve teknoloji hakkında ipuçları veren elektrikli bir GT Renault stilini bünyesinde barındıran bir k...

TREZOR: gelecekteki tasarım anlayışı ve teknoloji hakkında ipuçları veren elektrikli bir GT Renault stilini bünyesinde barındıran bir konsept otomobil Yepyeni bir tasarım felsefesinden ilham alan dış tasarım İki koltuklu elektrikli bir coupéolarak tasarlanan TREZOR,Renault’nun 2010 senesindeki DeZirkonsepti ile tanıtılan yeni tasarım felsefesini bünyesinde barındırıyor. 


Güçlü stili ve PassionRedrengi ile DeZirmarka tasarım döngüsünün “aşık olma” safhasını temsil eden tasarım stratejisini izledi. 

TREZORdaha da ileriye giderek olgunluk ve adanmışlık safhasını temsil ediyor. Bu model Renault tasarımlarının olgunluğunu temsil ediyor. 

 “Renault ürün gamı kendine has iddialı kimliklere sahip modellerle tamamen yenilendi ve zenginleştirildi.TREZOR ile bu yenileme sürecini hayatın yeni bir safhasını ortaya koyarak devam ettirdik. Söz konusu konsept otomobil ifade özgürlüğünün bir meyvesi; gelecekte pazara sunacağımız modellerde bu tarzı çok göreceğiz. 

Bu eğilimi şöyle özetleyebiliriz:FrenchDesign(Fransız Tasarımı) veEasyLife(Kolay Hayat).” Laurensvan denAcker–Tasarım Direktörü TREZOR yeni Renaulttasarım anlayışının izlerini taşıyor: sıcak, yalın ve duygu dolu hatlar;C-biçimli far tasarmı. TREZORçarpıcı kırmızı rengi ve inovatif karbon gövdesi ile hemen dikkat çekiyor. 

 Ön kısımda yalın ve pürüzsüz bir görünüm sergileyen araç gövdesi aracın dinamik karakterini gözler önüne seriyor. Arkada ise altıgen biçimli panellerle TREZOR’un sportif özellikleri ve teknolojisi ön plana çıkarılıyor. Aracın silueti klasik bir GT görünümüne sahip. 

 Kaputta ise petek formlu hava girişi arka gövde yapısına örnek teşkil ediyor. Bu altıgen formlar değişken geometrili hava girişi sağladığı gibi TREZOR’aekstra dinamizm katıyor ve adeta nefes aldırıyor. Gövdenin sol tarafında yakıt deposu kapağının yerine aracın şarj düzeyini gösteren analog bir sayaç bulunuyor. 

Bu ayrıntı içingeleneksel spor araçlardan ilham alındı. Arka kısımda da TREZOR,kırmızı lazer içeren modern fiberoptik aydınlatma ile donatıldı. ‘Halat benzeri’sözkonusu fiber parlak ve sıra dışı bir aydınlatma sağlıyor. Frenleme esnasında optik fiberlerin bükülmesi ve üstüste binmesi ilginç bir görsel efekt ve yaratıyor ışığın yoğunluğunu artırıyor. 

Geleceğin tasarım kodları: özgünlük ve modernlik TREZOR’da iç tasarımın geliştirilmesine de odaklanıldı. İç mekânda kırmızı rengin hâkimiyetinde sıcak ve duygu dolu bir stil mevcut.Genel vurgu ise sürüş keyfine ve sürüşe yapıldı; ahşap ve deri seçimlerinde ise yüksek kaliteli malzemeler tercih edildi.

İşçiliği, teknolojisi ve gerçek Fransız dokunuşuyla aracın iç mekânı gelecekteki Renault modellerine ilişkin zarif iç mekân konusunda ipuçları veriyor. Aracın içi ve dışı arasında eşsiz bir bağlantı oluşturan kırmızı renk parlak ve sıcak bir kabin sunuyor. 

TREZOR’un tek parçalı kapısı adeta bir mücevher kutusunun kapağı gibi açılıyor. Yüksekliği sadece 1,080mmolan TREZOR, içine girer girmez büyüsünü hissettiriyor. Araca giriş stili ise klasik yarış otomobillerini anımsatan bir tarzda.Araca giriş otomatik olarak yatan başlıklarla daha da kolaylaştırılıyor. 
TREZOR’un içinde başka bir sürprizle daha karşılaşıyorsunuz: aracın önünde yer alan bagajla birlikte kızıl ahşaptan yapılmış bir ön panel.Ölçüye göre yapılan valizler ise deri kayışlarla yerlerinde tutuluyor ve yolculuklar adeta bir sanata dönüştürülüyor. 

Koltukların yuvarlak konturları, ilhamını mobilya tasarımından alarak konforlu iç mekana katkıda bulunuyor.Pürüzsüz, koyu kırmızı deri kaplamaları ile zarafeti gözler önüne seriyorlar. 

Ön panel ise Fransız KEIM-cyclesfirması ile yapılan işbirliğinin bir meyvesi. KEIM-cycles tarafından geliştirilen yüksek hassasiyetli bir işlem kullanılarak ön panele çok ince kül şeritleri işlendi.Ortaya çıkan ürün ise modern kompozit malzemelerle kıyaslanacak düzeyde oldu ve ahşabın doğal niteliklerini gözler önüne serdi: 

hafif, organik ve sıcak. Rafine ön panel kabinin modern, yüksek teknolojili özelliklerini vurguluyor ve büyük bir dokunmatik ekran içeriyor. Kare biçimli direksiyon sürücünün görüş alanını genişletiyor ve ilhamını Formula1 dünyasından aldı. Direksiyonda üç ekran var: 

birilogoyu gösterir biçimde ortada, diğerleri ise her iki yanda. TREZOR elektrikli spor otomobillerin yolunu açıyor İlhamınıRenault’nun elektrikli otomobil uzmanlığından alan bir motor Renault,elektrikli mobilite alanında sadece öncü değil aynı zamanda Avrupa’nın en çok satan elektrikli araç markası. 

Renault aynı zamanda FIAFormulaEŞampiyonasına katılarak %100 elektrikli motor sporlarının gelişimine katkı sağlıyor. TREZOR’unmotoruFormula E takım şampiyonluğunu iki kez kazanan Renaulte.dams takımından sağlandı. 

Maksimum gücü260kW (350bg) ve pik torku380Nm olan bu motorun0-100 km/s hızlanması dört saniyeden az sürede gerçekleşiyor. TREZOR’daiki pil mevcut: bunların her biri değişken geometrili hava girişi sayesinde optimize edilen kendi soğutma sistemlerine sahip. TREZORaynı zamanda fen enerjisinin depolanmasını da mümkün kılıyor. 

Bu ise Formula E yarışları için geliştirilen Yeniden Şarj Edilebilir Enerji Depolama Sistemi (RESS)teknolojisinin bir ürünü. Daha yüksek performans için optimum konfigürasyon Önde ve arkada olmak üzere ayrı ayrı yerleştirilen piller sayesinde TREZORen uygun ağırlık dağılımına sahip. 

Aracın arkadan itiş sistemi gücün yola daha verimli aktarılmasını sağlıyor. TREZOR’un orantıları da aracın performansına katkı sağlıyor. Sahip olduğu geniş izler(ön: 2,048mm / arka: 2,106mm) ve dingil mesafesi(2,776mm) yol tutuşunu artırıyor. 

Ultra-alçak gövdesi ise aerodinamik özelliklerini optimize ediyor ve sürtünme katsayısını (Cd) sadece 0.22 düzeyinde tutuyor.Aracın ağırlık merkezi de oldukça alçak (zemin boşluğu:25cm). Böylece denge artırılmış oluyor ve gövde yuvarlanması en aza indiriliyor. 

Renault Design, pil menzilini ve performansını iyileştirmek maksadıyla araçtan ağırlık eksiltmeye özen gösterdi.Aracın şasisi öndeki ve arkadaki tübüler çelik çerçevelerle bağlantılı merkezi karbon hücreler içeriyor. 

Monokok gövde ve kapılar karbondan imal edildi.Bu çalışmalar sayesinde TREZOR,muhteşem bir GTduruşuna kavuştu (uzunluk:4,700mm/genişlik:2,180mm/yükseklik:1,080mm). Ağırlığı ise sadece 1,600kg düzeyinde. 

TREZOR’daözel olarak geliştirilmiş Continental®lastikler kullanıldı.Bu lastiklerde önde ve arkada 21-ve22-inçlik jantlar kullanıldı. Lastik dişlerindeki özel bir desen sayesinde yüzeydeki sudan yüksekliği optimize ediyor ve tutuşu artırıyor. TREZOR geleceğin hayatı kolaylaştıran teknolojileri ile donatıldı 

Kişiselleştirilebilir, ileri internet bağlantı teknolojili dokunmatik ön panel TREZOR’dayepyeni bir ön panel tasarımı göze çarpıyor: ön panel kontrolleri ile multimedya sistemini ustaca birleştiren L biçimli gösterge tablosu. Bu şekilde iç mekandaki kokpit hissi vurgulanıyor ve uydu-navigasyon talimatları göstergenin üst tarafından izlenmeye devam edilebiliyor.

TREZORen yeni UltraHigh Definitiongelişmelerinden de istifade ediyor. OLEDteknolojisi (Organik Işık Saçan Diyot)ve CorningGorilla® Camın bir araya getirilmesiyle LED ekranlardan farklı olarak ince, eğimli bir ekran elde edildi; bu ekran arka aydınlatmaya da ihtiyaç duymuyor. 

Sonuç olarak da ortaya üst düzey kontrast ve renk üretimi çıkıyor. Araca girdiğiniz andan itibaren ekran aydınlanıp sizi karşılıyor ve kol dayanağının altındaki yuvaya, akıllı telefonunuzu yerleştirmenizi istiyor.Telefon hemen tanınıyor ve bir karşılama mesajı iletiliyor. 

Ardından her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak için araç elektronik olarak taranıyor. Dokunmatik ekranın ara yüzü kişiselleştirilebiliyor.Akıllı telefondaki uygulamalar multimedya sisteminin ekranında beliriyor ve sürücü de arzu ederse direksiyonun arkasında yer alan ekrandawidget’ları görüntüleyebiliyor. 

Bu modern ve kolay kullanımlı ara yüz,Renault’nun sezgisel ve keyifli sürüş sunan araç tasarlama arzusunu simgeliyor. internete bağlı seyahat için otonom sürüş modu Renault’nunMULTI-SENSEsistemi sayesinde TREZORüç sürüş modu sunuyor:nötr,sporve otonom.

TREZOR,Renault’nun otonom otomobillerin seyahatleri daha güvenli ve keyifli hale getireceğine dair vizyonunu ortaya koyuyor. Araç otonom moddayken dış aydınlatma imzası değişiyor ve yan ile arkadalogoya kadar uzanıyor. Böylece diğer sürücülerotonom sürüşü algılıyor. Deri kaplı iki alüminyum mil ile şekillendirilen direksiyon, otonom moda geçildiğinde otomatik biçimde yanlara doğru genişliyor. 

Sinema ekranı tarzındaki bu hareket yepyeni bir seyahat dünyasına adım atıldığının habercisi. Direksiyon bu konfigürasyona geçtiğinde sürücü de ön paneli panoramik olarak görmeye başlıyor. 

Söz konusu moddaTREZORyolcularına internete bağlı kalma imkânını sunuyor.Sürücü ve yolcular film izleyerek, oyun oynayarak ya da fotoğraflara bakarak keyifle zaman geçirebilirler. … TREZOR, 2020’nin ardındanRenault’nun, tamamen güvenli “eyes-off/hands-off »(eller serbest/gözler serbest)teknolojisini geniş kitlelere uygun fiyata ulaştıma stratejisini simgeliiyor.