Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HYUNDAİ YENİ MODELLERİYLE PARİS OTOMOBİL FUARINDA

Hyundai, İzmit’te ürettiği Yeni i10, modern çizgisiyle dikkat çeken kompakt sınıf modeli Yeni i30 ve performans konsept otomobili RN30 ile ...

Hyundai, İzmit’te ürettiği Yeni i10, modern çizgisiyle dikkat çeken kompakt sınıf modeli Yeni i30 ve performans konsept otomobili RN30 ile 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda sahne aldı. 




Fuarda ayrıca 2017 Hyundai i20 WRC de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

Hyundai’nin üç yeni modelle sahne aldığı 2016 Paris Otomobil Fuarı’ndaki en önemli yeniliği şüphesiz tamamen yenilenen i30 ve modelin performans konsepti RN30 oldu. Ayrıca A segmentinin lider modeli i10 da yeni görüntüsü, artan güvenlik ve teknolojik özellikleriyle dikkat çekti.
Gövdesi İzmit’te üretilerek markanın Almanya’daki tesislerinde geliştirilen 2017 Hyundai i20 WRC de coupe karoseriyle ilk kez görücüye çıktı. 

Markanın teknoloji alanında adını duyurduğu ve geleceğin teknolojisi olarak öne çıkan Elektrikli, Hybrid ve Plug-in Hybrid IONIQ de fuara katılanlar tarafından beğeniyle karşılandı.
Hyundai standında ziyaretçilerle bir araya gelerek Yeni i10’un tanıtımını yapan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bu yıl planlananın üstünde üretim yapıldığını dile getirirken markanın 233.000 adetlede yılı tamamlayacağını söyledi. 

Ali Kibar ayrıca, bu rakamın 100.000 adetinin i10 modeline ait olduğunu ve ihracat rakamının ise 210.000 adet şeklinde gerçekleşeceğini vurguladı.  

Herkes için bir otomobil: Yeni Nesil Hyundai i30 
Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre Avrupa’da üretilen Hyundai i30, nihayet üçüncü jenerasyonuna kavuştu. Yeni tip ızgarası ve tamamen farklı bir tasarım anlayışıyla dizayn edilen otomobil, aynı zamanda daha düşük hacimli turbo benzinli motorları, geliştirilmiş multimedya ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor. 

Hyundai, Yeni i30’da verimliliği ve düşük yakıt tüketimini geliştirmek için düşük hacimli turboşarjlı motorlara yer veriyor. 1.0 ve 1.4 litrelik iki yeni nesil Turbo benzinli motor ve bir adet 1.6 litre turbo dizel üniteyle sunulan otomobil, tüketimi yüzde 20’ye kadar düşürebilen ve aynı zamanda yüzde 10 performans avantajı sunabilen 7 ileri çift kavramalı (DCT) otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabilecek. Üç silindirli, 998 cc hacme sahip 1.0 T-GDI motor, 120 beygir güç üretirken 171 Nm de maksimum tork değeri sunuyor. 

Bu motor sadece 6 ileri manuel şanzımanla satışa sunulacak. Daha fazla performans sunabilen 1.4 litrelik benzinli T-GDI ünite ise 6000 devirde 140 beygir güç üretiyor ve tork değeri ise 1500 devirden itibaren 242 Nm. 

Bu yeni ünite ise 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT ile sunulacak.Hyundai, daha önceki jenerasyonda kullanılan 1.6 litre 136 beygirlik turbo dizel motora da yer veriyor. Bu motor seçeneğinde de 6 ileri manuel veya 7 ileri DCT şanzıman görev alıyor.  

Yüksek Performanslı Hyundai N Concept 
Hyundai’nin Paris’teki bir diğer sürprizi iseRN30 Concept modeliydi. 

Gelecekteki yüksek performanslı Hyundai modelleri hakkında ipucu veren RN30 Concept, markanın motorsporları ve Ar-Ge mühendislerinin ortak çalışması sonucu hazırlandı. Yeni i30 baz alınarak geliştirilen RN30, önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak Yeni i30N’e yön verecek. 

Hyundai RN30, 2.0 litrelik 380 beygir gücünde turbo motora sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle hareket eden konsept araç, yüksek performans ve dinamik sürüş açısından marka adına gelecek vaad ediyor.  

Daha şık ve daha güvenli Yeni i10 
Hyundai, A segmentindeki başarılı oyuncusu i10’u daha modern, daha şık ve daha estetik hale getirmekle beraber aynı zamanda teknolojik ve güvenlik özellikleriyle de iddiasını artırdı. Segmentinin lider modeli i10, yeni tip basamaklı ön ızgarası ve sportif hava girişleri olan ön tamponuyla dikkat çekiyor. 

Hyundai i10, yeni bir tampon ile sunulurken bir önceki modelde alt kısımda bumerang şeklinde verilen LED gündüz sürüş farları ise yeni yuvarlak tasarımıyla ön ızgaraya taşınıyor. Daha elit ve daha sportif bir ifadeye kavuşan otomobil arka tarafta da değişikliklerini sürdürüyor. Tıpkı ön taraftaki gibi arka tamponda da yuvarlak hale getirilen sis farları, siyah bir çerçeve içerisinde sunuluyor. 

Hyundai Motorsport 2017 i20 WRC (Coupe) 
Hyundai Motorsport takımı tarafından hazırlanan i20 WRC, önümüzdeki yıl FIA WRC Monte Carlo Rallisi ile sezona giriş yapacak. 

Yeni otomobil, Avrupa’nın çeşitli yol ve iklim koşularında sayısız testlere tabi tutularak geliştirildi. 2016 sezonunda 201 puanla ikinci sırada yer alarak yarışa devam eden Hyundai i20 WRC, 2017’de 3 kapılı Coupe karosere geçiş yapacak.