Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

NISSANDAN AVRUPADA REKORLARLA DOLU BİR YIL

2015 yılında 3 yeni ürün piyasaya sürerek ürün gamını genişleten Japon otomobil devi Nissan, tüm zamanların satış rekorunu kırarak 2015 yıl...

2015 yılında 3 yeni ürün piyasaya sürerek ürün gamını genişleten Japon otomobil devi Nissan, tüm zamanların satış rekorunu kırarak 2015 yılında Avrupa’da en çok satan Asya markası oldu. 

Japon otomobil devi Nissan, Aralık ayında gerçekleştirdiği 61 bin 823 adetlik satışın ardından, 2015 yılını toplamda 715 bin 623 adet satışla kapatarak Avrupa rekoruna ulaştı. Avrupa’da 2015 yılını yüzde 4 pazar payı ile geçen Nissan, 2014 yılının pazar payı rekorunu da kırdı. 

Marka böylece 2009 yılında yüzde 2,7 olan pazar payını aradan geçen sürede yaklaşık yüzde 50 artırmış oldu. Nissan’nın satış rakamlarına Datsun da dahil edildiğinde ise bu rakam yüzde 4,2’ye ulaşıyor. Nissan’ın Avrupa pazarı satışlarında yaşanan yükselişin arkasında ise popüler SUV ailesinin üyeleri Qashqai, X-Trail ve Juke var. 

Bünyesinde birçok teknolojik ekipman bulunduran sınıfının tartışmasız lideri Qashqai, İngiltere tesislerinde 2 milyon üretim adedi barajını aşmasının ardından, 2015 yılında gerçekleştirdiği 248 bin adetlik satışla da başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Ayrıca elde edilen bu rekorda, 2014 yılına oranla satışlarını yüzde 50 artıran Barcelonalı Pulsar’ın da önemli bir payı bulunuyor. 

 Elektrikli otomobil satışlarında küresel lider konumunda bulunan Nissan, bu segmentte 2014 yılı satışları da dahil edildiğinde Avrupa’da 15 bin adedi aştı. Çok yakında markanın Avrupa showroomlarında boy gösterecek yeni 30 kWh kapasiteli LEAF, kullanıcılarına yüzde 26’lık bir verim artışı sunarken, Nissan’ın sıfır emisyon pazarındaki liderliğini de pekiştirecek. 

Nissan Avrupa Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Guillaume Cartier 2015 yılında ard arda gelen rekorlarla ilgili “Müşterilerimize her zaman daha fazlasını sunma ilkesiyle hareket edip, en yeni teknolojiyi kullanıyoruz. İnovatif ve yenilikçi yaklaşımımızla heyecan uyandıran, çekici ve popüler modelleri otomobil severlerle buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. 
Sözlerini rekorların 2015 yılı faaliyetlerinin bir getirisi olduğunu söyleyerek sürdüren Cartier, “2015 yılında yeni Navara modelimizin lansmanını gerçekleştirdik. Yüzde 100 elektrikli modelimiz LEAF’in yeni 30 kWh kapasiteli versiyonu ile elektrikli otomobil yatırımımızı geliştirdik. Bunun yanında popüler SUV ailesi üyelerimizi de güncelledik” dedi. 

Avrupa’da Tarihinin En Yüksek Satış Rakamı 
Son 6 yılda satışlarında yüzde 50’lik bir artış gerçekleştirerek tarihi bir rekor ortaya koyan Japon otomobil devi, elektrikli araçları LEAF’in 15 bin 600 ve yeni e-NV200 modelinin 4 bin 251 adetlik satışlarıyla da aynı zamanda tarihinin en yüksek elektrikli araç satışına da imza attı. 

Crossover satışları 424 bin adede ulaşan Nissan, Fransa, İspanya, İtalya ve Almanya’da rekor pazar payına ulaştı. Marka, İspanya’da yüzde 41, İtalya’da yüzde 19, Almanya ve İngiltere’de ise 12 büyüdü. 

Ayrıca 6 yıldır üretim yapan Nissan’ın İngiltere tesisi gerçekleştirdiği 400 bin adetlik üretimle, İngiltere’nin en fazla üretim yapan otomobil fabrikası konumunda yer alıyor. 

Ürünlerini yenilemek ve geliştirmekle kalmayan Nissan, aynı zamanda geleceğin mobilite çözümleri olan elektrikli otomobil veya otonom sürüş özelliğine sahip araçlar gibi alanlara da yatırım yapmaya devam ediyor.