Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ VOLVO V90 18 ŞUBATTA TANITILACAK

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, 18 Şubat'ta Stockholm'de gerçekleşecek özel bir organizasyonla tamamen yeni Volvo V90 modelini ta...

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, 18 Şubat'ta Stockholm'de gerçekleşecek özel bir organizasyonla tamamen yeni Volvo V90 modelini tanıtmaya hazırlanıyor. 

Teknikens Varld isimli internet sitesinden edinilen bu bilgiye ek olarak, sitede yeni Volvo V90 modelini açığa çıkaran fotoğraflar da yer alıyordu. 

2016 yılının ilk günlerinde yayınlanan Volvo V90'ın gizli çekim fotoğraflarının ardından İsveçli otomobil üreticisi, 2016 Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını basın mensuplarına açmadan sadece 2 hafta önce, tarz sahibi yeni lüks steyşın modelini tanıtmaya karar verdi. 

Her ne kadar tamamen yeni bir model olarak lanse edilse de, yeni Volvo V90 aslında S90 sedan modeli tabanında konumlandırılıyor. 
Bu da S90 ve V90 modellerinin teknoloji ve tasarım yönünden birçok ortak noktaları olacağı anlamına geliyor. SPA mimarisi üzerinde konumlanacak yeni Volvo V90, S90 sedan modelinde de sunulan 4 silindirli benzinli ve dizel motor seçeneklerini paylaşacak. 

Bu motor seçenekleri arasında 190 beygir güç üreten D4, 235 beygir üreten D5 dizel motorlar yer alırken, benzinli motor seçenekleri ise 254 beygirlik T5 ve 320 beygirlik T6 olacak. Yeni Volvo V90'ın en güçlü motor seçeneği ise, hem benzinli hem hybrit çift üniteye sahip T8 versiyonu olacak. 

Henüz hakkında resmi bir açıklama bulunmasa da, edinilen bilgilere göre yeni Volvo V90'ın satışına, abisi Volvo S90 sedan modelinin Haziran ayında satışa çıkmasından 3 ay sonra, Eylül 2016'da başlanacak.arabalar