Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Sıfır Ve İkinci El Araç Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar

Otomobil almayı düşünenlerin birçoğu sıfır mı, ikinci el mi kararsızlığına düşebiliyor.  Bu konuda kişilerin tercihi araçtan beklenti...

Otomobil almayı düşünenlerin birçoğu sıfır mı, ikinci el mi kararsızlığına düşebiliyor. 

Bu konuda kişilerin tercihi araçtan beklentilerine ve kullanım amacına göre değişebiliyor. Bu noktada doğru karar verebilmek için birtakım detaylara dikkat etmek gerekiyor. 

Otomobilin kullanım süresi, bütçeye uygun olması, yakıt açısından tasarruflu olması, aracın sebep olabileceği masraflar gibi birçok konu göz önüne alınarak bir seçim yapılmalıdır. 

Siz de sıfır mı, ikinci el araç mı diye düşünenlerdenseniz, sizin için bir araya getirdiğimiz bu birkaç nokta karar vermenizi kolaylaştırabilir. 

1.Hangisi daha avantajlı? 

Sıfır otomobil hiç kullanılmamış olduğundan hatalı olma ihtimali oldukça azdır. Herhangi bir hasarı olmadığı için kolay kolay sorun çıkarmaz. Ayrıca ilk sahibi siz olacağınız için içiniz daha rahat olur. Birinci el kalitesinde ikinci el araçlar olsa da hiç biri sıfır ayarında olamaz. 

2.Bütçenize göre karar verin 

Yeni bir araç almayı düşünüyorsanız, bunun için ne kadar bir bütçe ayırabileceğinizi belirleyin. Eğer istediğiniz özelliklerdeki sıfır araç sizi maddi açıdan zorlayacaksa, o modelin ikinci elini tercih edebilirsiniz. Ödeyemeyeceğiniz bir borcun altına girip zorluk yaşamanızın bir manası yok. 

3.Bakım masraflarını düşünün 

İkinci el araba seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de araç bakımı oluyor. Bu noktada periyodik bakımları düzenli olarak yapılmış, özenli bakılmış araçları tercih etmekte fayda var. Sıfır araçlarda garanti süresince yetkili serviste aracın bakımları yapılabilir. 

Ancak ikinci el otomobillerde aracın önceden kontrol edilmesi gerekir. Kaza veya hasar geçmişi, boya, göçük ve benzeri durumlar gözden geçirilmeli, farları, lastiği veya herhangi bir parçasında bir arıza olup olmadığı tespit edilmelidir. 

Daha önce hasar görmüş veya birkaç yeri arızalanmış araç, ilerleyen zamanlarda daha büyük masraflar çıkarabilir. İkinci el araç alacaksanız bu konuda uzman kişilere danışıp teknik servisten destek alabilirsiniz. 

4-Kullanım sürenize göre hareket edin 

Yılda bir otomobilini değiştirenlerdenseniz, sıfır araç yerine ikinci el sizin için daha doğru bir tercih olacaktır. Az kullandığınız için değer kaybı da oluşmaz. Ancak uzun vadeli bir kullanım düşünüyorsanız, sıfır kilometre araç almalısınız. 

5-Yakıt tasarrufuna dikkat edin 

Sıfır veya ikinci el araç olsun, dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de yakıt konusudur. Benzin fiyatlarının pahalılığı nedeniyle fazla yakıt harcayan araçlardan kaçınıyoruz. Genelde beygir gücü yüksek ve motor hacmi düşük seçenekleri tercih ediyoruz. Geçmiş dönemlere ait modellerde bu tip özelliklere rastlamak mümkün. Ancak sıfır araçlarda kullanılan yeni nesil motor teknolojileri hem çevre dostu özellikleri hem de yakıt bakımından tasarruflu oluşlarıyla bir adım öne çıkıyor. 

Yakıt bakımından avantajlı bir araç arıyorsanız, son teknoloji motorlarla donatılmış dizel veya motor hacmi düşük benzinli sıfır araçları tercih edebilirsiniz. Eğer sıfır araçların fiyatı bütçenizi aşıyorsa, aynı özelliklere sahip ikinci el arabalar da işinizi görecektir. 

6.Değer kaybını göz önünde bulundurun 

Türkiye’de bazı araba modelleri var ki; ikinci eli bile kıymetli. Örneğin Volkswagen Golf, Opel Astra gibi modeller fazla değer kaybı yaşamıyor. Ancak sıfır araç az da olsa her yıl değer kaybedebiliyor. 

7.Pazarlık oranını göz ardı etmeyin 

Genelde daha uygun fiyatlı oldukları için ikinci el araçlara yönelebiliyoruz. İkinci el araba seçenekleri arasından beğendiğimiz aracın bir veya iki yıl önceki modelini çok daha uygun fiyatlara bulmak mümkün oluyor. 

Ancak uygun fiyata sıfır araç almanın da birtakım yolları var. Beğendiğiniz markanın galerisine gidip pazarlık yapma yeteneğinizi kullanarak hayalinizdeki sıfır aracı uygun fiyatlara alabilirsiniz. Tercihiniz Fiat’tan yanaysa, markanın web sitesine girerek sıfır araba fiyatları hakkında önceden bilgi edinebilirsiniz. 

İkinci el araç arayışındaysanız, beğendiğiniz modelin ikinci eline yönelik galerilerden de fiyat alın. Böylece fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. İkinci el arabalar kullanılmış olduğundan pazarlık oranı daha fazladır. Aracın kilometresi, hasar durumu ve benzeri detayları göz önünde bulundurarak fiyatını düşürmeye çalışabilirsiniz. 

8-Ödeme seçeneklerini değerlendirin 

Sıfır arabayı nakit para veya banka kredisiyle alabilirsiniz. Ancak ikinci el araçlarda daha fazla ödeme seçeneği bulunur. İkinci el araba alırken aldığınız kişiye veya yere göre çek, senet veya taksitli ödeme olanaklarından yararlanabilirsiniz. 

Online ikinci el araba satışı sitesi olan Otoeksper.com’da Koç Fiat Kredi’nin cazip kredi imkanlarıyla uygun koşullarda 2.el araç sahibi olabilirsiniz. 

Sıfır araba almayı düşünüyorsanız, Türkiye’nin gözde araba markalarından Fiat’ın modellerini tercih edebilirsiniz. Şık tasarımları ve üstün teknolojik donanımlarıyla kendine hayran bırakan Fiat araçları, uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. 

Fiat’ın avantajlı otomobil kampanyalarıyla dilediğiniz Fiat’a çok daha uygun fiyatlara sahip olabiliyorsunuz. Sizin de tercihiniz Fiat’tan yanaysa Fiat modellerini yakından incelemek için www.fiat.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.