Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

510 BEYGİRLİK ALFA ROMEO İLKBAHARI BEKLİYOR

İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, yeni modeli Giulia ile pazardaki iddiasını artıracak. Markanın kısa bir süre önce tanıttığı ve ...

İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, yeni modeli Giulia ile pazardaki iddiasını artıracak. Markanın kısa bir süre önce tanıttığı ve Frankfurt Otomobil Fuarı’nda da görücüye çıkardığı yeni sedan modeli, ocak ayında banttan inmeye başlayacak. 

Otomotiv sektörünün en köklü markalarından olan Alfa, geçen yıl kuruluşunun 105’inci yılını kutlamıştı. Hemen arkasından geliştirilen Giulia, ilk aşamada Quadrifoglio Verde (4 yapraklı yonca, QV) versiyonuyla tanıtıldı. Markanın en güçlü seri üretim modellerinden olacak araçta, Ferrari destekli bir benzinli ünite kullanılıyor.  

Avrupa fiyatı 79 bin euro 
Lancia, Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörü Türker Gürtekin, Giulia Quadrifoglio’yu gelecek senenin 2’nci çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı hedeflediklerini söyledi. 

Giulia QV’nin Avrupa versiyonlarının başlangıç fiyatının 79 bin euro (yaklaşık 266 bin lira) olduğunu belirten Gürtekin, “Türkiye’de ise henüz bir fiyat çalışması yapmak veya gerçekçi bir fiyat söylemek için erken. 
Marka, global bir strateji yaparak önce en yüksek performanslı modeli tüm dünyada görücüye ve elbette yola çıkarıyor. Özellikle bu modelin, süper lüks otomobil müşterilerinin çok ilgisini çekeceğine inanıyoruz” dedi.  

Diğer motorlar ocakta açıklanacak 
 Giulia modelinin diğer benzinli/dizel motorlu versiyonlarının ocak ayında netleşeceğini ifade eden Gürtekin, şöyle devam etti: “Bizler de o vakit geldiğinde aracın daha kolay erişilebilir tüm versiyonları hakkında daha rahat bilgi vereceğiz. 

Muhtemelen gelecek yılın son çeyreğinde Giulia’nın diğer versiyonlarının satışına başlarız. Bu noktada bu otomobilin bu kadar erken tanıtılmasının en önemli nedeni, Giulia efsanesinin yeniden doğuşunun 50’nci yılı olması.”  

Dizel otomatik Giulietta geliyor 
Bu yıl Türkiye’de yaklaşık 1000 adet Alfa Romeo satışı gerçekleştireceklerini belirten Gürtekin, marka için iyi bir sene geçirdiklerini söyledi. Asıl patlamayı 2016’da yapacaklarını vurgulayan Gürtekir, “Gelecek yıl 2 bin Alfa Romeo satmayı amaçlıyoruz. 

Elbette 2 katına çıkacak hedefe ulaşmamızı sağlayacak en önemli unsur ise Giulietta modelimizin dizel otomatik versiyonu olacak. Gelecek yıl Alfa Romeo Giulietta’nin dizel otomatik versiyonundan 1500 adete yakın satmayı amaçlıyoruz. Bu versiyonun satışına ilkbahar aylarında başlayacağız” dedi.  

Saatte 307 kilometre hız  
Alfa Romeo Giulia QV, agresif tasarımı, yenilenen logosu, arkadan itişli altyapısı, yüzde 50/50’lik etkileyici ağırlık dağılımıyla öne çıkıyor. Araçta Ferrari teknolojisi taşıyan çift turbo beslemeli V6 ünite kullanılıyor. 510 beygir güç üreten motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaştırıyor. Markanın verdiği bilgiye göre aracın maksimum hızıysa saatte 307 kilometre. 

1524 kilogram ağırlığındaki aracın 1 beygiri 2.99 kilogramlık ağırlığı taşıyor. Araçta markaya özel DNA sistemi kullanılıyor. Sistem, dinamik (Dynamic), doğal (Natural), ileri düzeyde verimli (Advanced Efficient) modlarına sahip. Enerji verimliliği modu ilk defa bir Alfa Romeo’da kullanılıyor. Alınan bilgiye göre, 2.9 litrelik motorda silindir kapama sistemi de yer alacak.Gökhan KARA- BUGÜN GAZETESİ