Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

İSRAILLI BABAYIĞIT SADECE 51 OTO SATINCA AVRUPA PAZARINDAN ÇIKTI

Büyük hedeflerle yola çıkan Çin ve İsrail ortak otomobil markası Qoros, tüm yeni ürünlerine rağmen Avrupa'da sadece 51 araç satışı gerç...

Büyük hedeflerle yola çıkan Çin ve İsrail ortak otomobil markası Qoros, tüm yeni ürünlerine rağmen Avrupa'da sadece 51 araç satışı gerçekleştirince pazardan çekilip, Çin'e odaklanmaya karar verdi. 

Dev küresel oyuncuların hakimiyetindeki Avrupa pazarına girmek hiç de kolay değil. Bunun en son acı tecrübesini Çinli otomobil üreticisi Chery ve milyarder İsrailli işadamı Ofer’in sahip olduğu Israel Corporation ortak girişimi Qoros markası yaşadı. 

Avrupa pazarlarına açılmasına rağmen sadece 51 adet satış gerçekleştirince, bu zorlu rekabetten çekilip Çin pazarında yoğunlaşma kararı aldı. 300 milyon euro zarar Firma geçen yıl sadece 7 bin adetlik satış yapabildi. 

Üretime başladığı ilk yıl 300 milyon eurodan fazla zarar açıklayan şirket, Avrupa pazarından geçici olarak çekilip, Çin’e yoğunlaşacağını açıkladı. Qoros'un yeni CEO'su Phil Murtaugh, ilerleyen yıllarda mutlaka Avrupa'ya ağırlık vereceklerinin de altını çizdi. 

Avrupalı tanınmış tasarımcıları bünyesine alıp, Avusturyalı Magna Steyr’in teknik desteğinden yararlanan marka, hibrit, SUV ve lüks sedan model tanıtımlarına rağmen bunları hayata geçiremedi. Çok yatırım lazım Markanın toparlanmak için 2 milyar euro daha yatırım yapması gerektiği belirtiliyor. 

Çinli otomobil üreticisi Chery ile İsrailli Israel Corporation şirketinin 2007 yılında ortaklaşa kurduğu şirket Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk ürününü tanıttı. Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan ve otomotiv sektöründeki iddiasını her geçen gün artıran Chery, İsrail’de kurduğu Qoros markasıyla küresel rekabete dahil olmak istiyor. 

TEŞViKLERLE DOĞAN MARKA 
İsrail’in ‘babayiğiti’ olarak tanımlanabilecek, ülkenin en büyük holdingi Israel Corporation’ın kuruluş serüveni de ‘teşviklere’ dayanıyor. 1968'de, o dönemin Ekonomi Bakanı Pinchas Sapir’in yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek için açıkladığı teşvik yasasının ardından, Israel Corp’u kurarak ülkenin ilk yabancı yatırımcılarından biri haline geldi. Şirketinin bu güne kadar otomotiv alanında herhangi bir üretim tecrübesi de bulunmuyor.akşam