Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BAJAJ MOTOSİKLET LİDERLİĞİ GÖZÜNE KESTİRDİ

Türkiye motosiklet pazarında ilk yıllarını yüzde 4.9’luk payla tamamladıklarını belirten Bajaj Satış Müdürü Ata, bu yıl yüzde 10 pay hedefl...

Türkiye motosiklet pazarında ilk yıllarını yüzde 4.9’luk payla tamamladıklarını belirten Bajaj Satış Müdürü Ata, bu yıl yüzde 10 pay hedeflediklerini söyledi. 

Türkiye’de geçtiğimiz yıl mart ayından bu yana Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen Hintli Bajaj markası, Türkiye’deki ağırlığını artırmak için çalışmalarını hızlandırdı. 4.3 milyon adetle dünyanın 3’üncü büyük motosiklet üreticisi olan şirket, Tuzla’da günlük 1000 adet kapasitesili fabrikasında üretim yapıyor. 

 ÇITAYI YÜKSELTECEK 
Türkiye motosiklet pazarı, geçen yılı 180 bin 38 adetlik satışla kapattı. Kuralkan-Bajaj Satış ve Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, Türkiye’de bir yıl gibi kısa bir sürede yüzde 4.9’luk pazar payına ulaştıklarını, hedef çıtasını bu yıl daha yükseğe koyduklarını söyledi. Bu yıl vitesli motosiklet grubunda en az yüzde 10 pazar payı hedeflediklerini ifade eden Ata, 2016 yılındaysa pazarda liderliğe ulaşmayı planladıklarını kaydetti. 

 TÜRKİYE BELİRLEYİCİ OLACAK 
26 Şubat’ta kapılarını açacak Eurasia Moto Bike Expo 2015’te 3 yeni model tanıtacaklarını vurgulayan Ata, şöyle devam etti: “Bajaj’ın dünya genelinde pazar payı yüzde 10. Markanın global hedefi bu payı yüzde 25’e çıkarmak. 

Markanın Türkiye’deki başarısı Avrupa pazarındaki hedefleri için anahtar olacak. Bajaj, Türkiye’yi Avrupa’ya açılış kapısı olarak görüyor.” Ekram Ata, Bajaj’da fiyatların 2 bin 900 ile 8 bin lira arasında değiştiğini kaydetti. 

1 MİLYONLUK PAZAR SÜRPRİZ OLMAZ 
Türkiye için 2020’de 1 milyonluk motosiklet pazarının sürpriz olmayacağını vurgulayan Ekrem Ata, “Bajaj’ın da bu yönde bir analizi var. Bunda itici güç tüketicinin bilinçlenmesi olacak. 3-4 yıl sonra ben sektörün sadece 5-6 firmayla yol alacağını düşünüyorum. Yeni müşteri sayısı artıyor ve bu da bizi umutlandırıyor” dedi.

4 ARAÇTAN 1’İ SCOOTER 
Türkiye’de satılan her 100 motosikletten 43’ü vitesli modeller. Pazarın yüzde 24’ünü scooter’lar, yüzde 14’ünü cup tipi araçlar, yüzde 19’unuysa bunların dışında kalan modeller oluşturuyor.

Trafiğe kayıtlı araç sayısı 2014 yılı itibariyle 18.8 milyon adet. Bunun 2.8 milyonunu motosikletler oluşturuyor.  İstanbul geçen yıl 23 bin 565 adet satışla en fazla satış yapılan il konumunda. - Türkiye’de kişi başına düşen motosiklet sayısı 3.6 adet. bugün

Hiç yorum yok