Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2.NESİL HONDA NSX TANITILDI

Uzun süren bir geliştirme süreci, vazgeçildi dedikoduları sona erdi ve yeni NSX sonunda tanıtıldı. Son birkaç yıldır hakkında konuşulan, ü...

Uzun süren bir geliştirme süreci, vazgeçildi dedikoduları sona erdi ve yeni NSX sonunda tanıtıldı. Son birkaç yıldır hakkında konuşulan, üretilmesinden vazgeçildiği söylenen Honda’nın ürettiği efsanevi spor otomobili NSX ikinci jenerasyonu sonunda tanıtıldı. 

2013 yılında ilk kez gösterilen konsepti ile benzer tasarım özelliklerine sahip olan NSX, 4470 mm uzunluğunda 1940 mm genişliğinde ve 1215 mm yüksekliğinde. Aks aralığı ise 2630 mm olarak açıklanıyor. 

Uzunlamasına yerleştirilmiş 550 bg gücündeki, çift turbolu geleneksel V6, üç elektrik motoru ile birlikte görev yapıyor. Elektrik motorlarından ikisi ürettiği gücü doğrudan ön ve arka aksa gönderiyor. 

Üçüncü motor ise yeni geliştirilen çift kavramalı, dokuz ileri oranlı şanzıman ile V6 arasında yer alıyor. Otomobilde önlerde 19 inç alaşım jantlar ile birlikte 245/35 R 19 lastikler kullanılırken arkada 20 inç jantlar ve 295/30 R20 lastikler yer alıyor. Fren sistemi ise önde altı, arkada dört pistonlu kaliperler ve karbon seramik disklerden oluşuyor. 

 NSX’in üretim versiyonunda, “Sessiz”, “Sport”, “Sport+” ve “Track” adı verilen dört sürüş programı bulunuyor. Bu seçenekler, şasi, şanzıman, benzinli ve elektrikli motorların yanı sıra motorun ses seviyesinde de değişiklik yapıyor. 

 Honda, NSX’in tüm teknik detaylarını halen yayınlamıyor. Fakat Amerika satış fiyatının yaklaşık 150 bin dolar olacağını söyleyebiliriz.akşam

Hiç yorum yok