Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SUV SINIFINDA 30 YENİ MODEL GÜN SAYIYOR

Geçtiğimiz yıl 76 bin 616 adetlik satışla toplam pazardan yüzde 11.5 pay alan SUV’lar, 2014 için hedef büyüttü. Yıl içinde 30’dan fazla yen...

Geçtiğimiz yıl 76 bin 616 adetlik satışla toplam pazardan yüzde 11.5 pay alan SUV’lar, 2014 için hedef büyüttü. Yıl içinde 30’dan fazla yeni modelin sunulacağı SUV sınıfı, pazar payını yükseltmeyi planlıyor.  

Düşük vergi dilimine giren tutumlu motorları, dar park alanlarına sığan yapıları, yüksek oturma pozisyonları ve uygun fiyatlarıyla küçük SUV sınıfı her geçen gün satış adetlerini yükseltiyor. 

Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de her yıl katlanarak satışlarını yükselten bu sınıf, ülkemizde geçen yıl toplam pazardan yüzde 11.5 pay alarak, 76 bin 616 adetlik satış rakamına ulaştı. Bu sonuçlarla açık ara sedan otomobil cenneti olan ülkemizde, hatchback modellerin ardından en çok satılan karoser seçeneği SUV’lar oldu. 

30 YENİ MODEL GELİYOR 
Yükselen ÖTV oranları, artan döviz kuru ve şubat ayında getirilecek kredi sınırlamalarıyla birlikte 2014’ün otomotiv açısından zorlu bir yıl olması bekleniyor. Buna rağmen SUV sınıfı, yıl boyunca pazara sunulacak yeni modellerle satış adetlerini koruyacağının işaretlerini veriyor. 

2014 içinde, farklı markaların, küçük şehir SUV’larından lüks arazi araçlarına kadar geniş bir yelpazede 30’dan fazla yeni modeli Türkiye pazarıyla tanışacak. 

REKABET KIZIŞACAK 
 Bu sınıfının, satış adetleri açısından en iddialı oyuncuları da pazara girmek için sıra bekliyor. Geçen yıl 11.430 adet satışla sınıfının en çok satan modeli olan Nissan Qashqai, tümüyle yenilenen versiyonuyla mart ayından itibaren satışa sunulacak. 

1.2 lt ( 115 beygir) benzinli ve 1.6 lt (130 beygir) dizel motor seçenekleriyle ithal edilecek araçta, 6 ileri otomatik şanzıman ve 4x4 çekiş sistemi de sunulacak. Nissan Qashqai, 2014 için 15 bin adetten fazla satış hedefiyle ülkemiz pazarına girecek. 

Pazarın güçlü oyuncularından Dacia Duster da şubat sonunda yeni versiyonuyla yollara çıkacak. Geçtiğimiz yıl 11.262 adetlik satışıyla dikkat çeken araç 1.6 (105 beygir) benzinli-LPG’li ve 1.5 dCi (90-110 beygir) dizel motor seçenekleriyle gelecek. Geçirdiği makyaj sonrasında Dacia Duster, iddiasını yukarılara taşıyacak. 

LÜKSLER DE SIRADA 
Kompakt ve küçük SUV’lar dışında lüks sınıfta da 2014 içinde önemli yenilikler ortaya çıkacak. Önemli bir makyaj görecek Land Rover Discovery ve BMX X3, yıl içinde ülkemiz pazarında olacak. 

Ayrıca BMW’nin yeni ve gösterişli SUV’u X4 de temmuz ayında ithal edilecek. Sonbahar aylarından itibaren Volvo XC90 yenilenirken, VW Touareg de aynı tarihlerde kapsamlı bir makyaj geçirecek. Kompakt şehir SUV’ları arasındaki rekabete Ford, yıl ortasında Fiesta Ecosport ile katılacak. 

YENi BMW X4 TEMMUZ'DA 
BMW'nin gösterişli yeni SUV'u X4, temmuz ayında ülkemiz pazarına sunulacak. Araçta 2.0 lt hacimli benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği yer alacak.akşam

Hiç yorum yok