Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

LAND ROVER 2014 DAKAR RALLİSİ'NE KATILACA OLAN RACE2RECOVERY'Yİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Land Rover, sene başında dünyanın en sert yarışı olan Dakar Rally’de yaralanıp sakat kalmış servis görevlilerinin ana sponsoru olarak Race...

Land Rover, sene başında dünyanın en sert yarışı olan Dakar Rally’de yaralanıp sakat kalmış servis görevlilerinin ana sponsoru olarak Race2Recovery takımını bu yıl da destekliyor. 

Dünyadaki tek engelli ralli takımı olan Race2Recovery, 5 Ocak’ta Arjantin’de başlayacak olan 2014 Dakar’a 2 araçla katılacak. Race2Recovery ekibi geçen senelerde de yarışa katıldıkları Land Rover Defender temeline sahip Wildcat rally-raid’i kullanacak. 

Takım aynı zamanda iki araca destek olmak amacıyla T4 destek kamyonu ile birlikte ilerleyecek. 5 Ocak 2014’te Arjantin Rosario’da başlayacak olan Dakar Rallisi, And Dağları’nı ilk kez geçerek Bolivya’ya girecek ve 14 gün sonra da Valparaiso Şili’de son bulacak. 

Race2recovery takımı ise daha sonra kayıtlı araçlarıyla Porthsmouth’a doğru yola çıkıp Fransa Caen’a giden feribotta geceleyecekler. Ertesi gün, dev yarış kamyonlarının ve çevik Wildcat’lerin yerel trafiğe karışacağı bir saatlik Le Havre sürüşünün yol boyunca oldukça ilgi ve destek görmesi bekleniyor. 

Land Rover’ın sponsorluk kapsamında sunduğu iki Discovery aracı, 14 gün sürecek bu destansı yarışta Race2Recovery’ye eşlik edip destek olacak. Mükemmel on-road ve off-road kabiliyeti takımın başarısı için şüphesiz büyük önem taşıyor. 

Araçlarda önden çekmeli vinçler, bagaj rafı ve her zemine uygun standart lastikler bulunuyor. Land Rover’ın Terrain Response özelliği ise Dakar Rallisi’ne özgü imkansız koşullar ve zorluklarla mücadele eden ekibe ekstra güç verecek. 

Engelli çalışanlar için güçlü ve heyecanlı bir ekip ortamı oluşturmayı hedefleyen Race2Recovery, aynı zamanda Tedworth House Personnel Recovery Center ve Help for Heroes vakıfları için farkındalık oluşturulmasına destek oluyor.

Hiç yorum yok