Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

JAGUAR F-TYPE ALTIN DİREKSİYON ÖDÜLÜNÜ ALDI

Almanya’da 38 yıldır düzenlenen, dünyanın en prestijli otomobil ödüllerinden Altın Direksiyon Ödülü’nü (Golden Steering Award), Jaguar ’ın ...

Almanya’da 38 yıldır düzenlenen, dünyanın en prestijli otomobil ödüllerinden Altın Direksiyon Ödülü’nü (Golden Steering Award), Jaguar’ın F-Type modeli kazandı. 

Her yıl birbirinden iddialı modellerin katıldığı Altın Direksiyon Yarışması’nda geniş bi jüri, kazananları çeşitli aşamalardan geçen testlerle saptıyor. 

3 gün test edildi 40 ki­şi­lik jü­ri­de, 40 mil­yo­nu aşan oku­run ta­kip et­ti­ği oto­mo­bil der­gi­le­ri­nin ya­yın yö­net­men­le­ri, ya­rış pi­lot­la­rı, ün­lü­ler, tek­nik adam­lar, ta­sa­rım­cı­lar bu­lu­nu­yor. 

44 ye­ni mo­del ve 22 çev­re­ci tek­no­lo­ji­nin ya­rış­tı­ğı mü­ca­de­le­de fi­na­list araç­lar, Ku­zey İtal­ya/Ba­loc­co pis­tin­de ya­pı­lan fi­nal­le­re git­ti ve jü­ri­nin test pis­ti üze­rin­de­ki 3 gün­lük de­ğer­len­dir­me­si­ne ta­bi tu­tuldu.

Jaguar, bu zor­lu mü­ca­de­le­de, cab­ri­o/cou­pe sı­nı­fın­da ra­kip­le­ri­ni ge­çe­rek, F-Type mo­de­liy­le ödü­le la­yık gö­rül­dü. 340 beygirlik V6 İngiliz asıllı markanın sporcu modeli, 3 litrelik turbo beslemeli V6 motoruyla dikkat çekiyor. 

340 beygir güç ve 450 nm tork üreten ünite, 8 ileri otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Güçlü motor aracı 5.1 saniyede 0’dan 100 km/s sürate ulaştırırken, aracın nefesi de saatte 258 kilometre hıza kadar kesilmiyor. F-Type’ın elektrikli tavanı da otomobil 50 km/s hareket halindeyken bile 12 saniyede kapanıyor.BUGÜN

Hiç yorum yok