Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

CASTROL DUR-KALKTA MOTORUN ÖMRÜNÜ UZATAN YAĞ GELİŞTİRDİ

Yoğun trafikte bir sürücü yılda ortalama 18 bin kez dur-kalk yapıyor. Ancak Tom Tom tarafından hazırlanan Trafik Endeksi, Türkiye’de bu or...

Yoğun trafikte bir sürücü yılda ortalama 18 bin kez dur-kalk yapıyor. Ancak Tom Tom tarafından hazırlanan Trafik Endeksi, Türkiye’de bu oranın neredeyse iki katına çıktığını ortaya koydu. 

Araştırmada İstanbul, listede yılda 31 bin 200 dur-kalk ile dünya şampiyonu oldu. Bunu zaten yoğun ve tıkanık trafiği sebebiyle tahmin eden madeni yağ üreticisi Castrol da motorun ömrünü kısaltan dur-kalk trafiğine özel yağ geliştirdi. 

Markanın İngiltere’deki Ar-Ge merkezinde konuşan Castrol Türkiye ve Hazar Bölge Direktörü Kerim Kermen, “Bu aşınma problemine teknolojik bir çözüm bulduk. 

Yeni Castrol Magnatec 5W-30 C2 isimli yağımız, akıllı molekülleriyle motorda kendini yenileyebilen koruyucu bir katman oluşturuyor.” dedi. Kermen, bu sayede motorun ömrünün yüzde 20’ye kadar uzadığını söyledi. 

2014’te motor yağında yenilikler yapmaya devam edeceklerini söyleyen Bölge Direktörü, hedefleri ile ilgili olarak, “Türkiye’de 60. yılımızda 75 milyon litre üretim yapıyoruz. 

Ayrıca Gemlik’teki Ar-Ge merkezimizde yeni ürünler geliştiriyoruz. Bu yılın ilk 9 ayında madeni yağlar pazarı yüzde 12 büyürken biz yüzde 20 büyüdük. 2014’te pazar yüzde 3 büyürken biz yüzde 5 büyümek istiyoruz.” açıklamasında bulundu. 

Şirketin Türkiye’de doğrudan 220, totalde ise 500’e yakın çalışanı bulunuyor. Bu yılki İş Makineleri Fuarı’nda Optival isimli ürünü tanıttıklarını belirten Kermen, yeni ürünleri hakkında, “Bu gres yağı iş makinelerinde yılda 30 bin lira tasarruf ettiriyor. 

Ayrıca Ford Otosan ile yaptığımız işbirliği sonucu Ford Cargo’nun ilk dolumu Enduron yağları ile yapılıyor. Cargo’larda yağ değişim aralığını da 30 binden 60 bin km’ye çıkardık. 

Daha iyi ürünler çıkararak kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz. Her şey müşterilerimiz için.” dedi. Castrol’ün İngiltere Pangbourne’daki Ar-Ge merkezi, 100 farklı test yöntemi kullanarak her yıl 70 bin bağımsız test gerçekleştiriyor. 

Performans laboratuvarlarında içerisinde klimatik test odasına yerleştirilmiş yürüyen yol bulunan bir araç test merkezi de yer alıyor. Burada hem otomobil hem de motosikletler için robotlarla -25°C ila +25°C arasında değişen sıcaklıklarda yağların performansı test ediliyor.ZAMAN

Hiç yorum yok