Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

JEEP, ADINI VERDİĞİ SINIFTA LİDERLİĞİNİ KORUMAKTA KARARLI

Kapsamlı şekilde yenilenen Jeep Grand Cherokee, tutumlu 3.0 lt dizel motoru, 8 ileri otomatik şanzımanı ve 106 bin 500 eurodan başlayan fiy...

Kapsamlı şekilde yenilenen Jeep Grand Cherokee, tutumlu 3.0 lt dizel motoru, 8 ileri otomatik şanzımanı ve 106 bin 500 eurodan başlayan fiyatlarıyla liderliğini korumakta kararlı görünüyor 

Heybetli görünüşleri, bol silindirli güçlü motorları ve yüksek prestijlerine rağmen büyük SUV’lar aslında Türkiye pazarının satış adetleri en düşük sınıfı. 

Geçtiğimiz yıl satılan 556 bin 280 adet binek otomobil içinde, büyük SUV’lar 1.625 adetlik satışla sadece yüzde 0.29 pay alabildi. Yüksek ÖTV yüzünden fiyatının neredeyse iki katına ulaşan vergi yükü, büyük SUV sınıfında yaşanan kan kaybını artırıyor. 

Bu yılın ilk dört ayında satılan toplam 171 bin 433 adet otonun sadece 407 adeti bu sınıfın üyelerinden oldu. Her ne kadar satış adetleri düşse de büyük SUV pazarında kendi içinde kıran kıran bir rekabet yaşanıyor. 

Porsche Cayanne, Range Rover, Audi Q7 ve Jeep Grand Cherokee’nin aslan payını aldığı sınıfta rekabetin çıtası sürekli yükseliyor. SUV’lar arasındaki rekabette öne çıkmayı planlayan en yeni modelse, aynı zamanda sınıfa adını veren Jeep Grand Cherokee. 

Görünümünden tekniğine kadar kapsamlı şekilde yenilenen Grand Cherokee, bu sayede sınıfının en çok satılan modeli unvanını korumakta kararlı görünüyor. Araç yenilenirken saldırgan ve güçlü görünümü korunurken, özellikle ön kısımda yapılan değişikliklerle daha modern hatlara kavuşmuş. 

Ön farlar daha ince tasarlanıp, sis farları belirgin hale getirilirken LED aydınlatmalı lambalarla desteklenmiş. Yeniden şekillendirilen bagaj kapağı ve arka alt tamponla araç farklılaştırılmış. Görsel ve teknik alanda yapılan değişikler dışında, aracın iç mekânında da önemli farklılıklar bulunuyor. 

Gerçek deri, yüksek kaliteli ahşap gibi premium materyallerin kullanılması ve yeni üç kollu direksiyon, kabine özel bir karakter kazandırıyor. İç mekândaki plastik ve işçilik kalitesinde de çıtanın yükseğe konumlandığı dikkat çekiyor. 

Jeep Grand Cherokee’nin orta konsolunda yer alan 8.4 inçlik dokunmatik ekranla beraber, Blu-Ray DVD oynatıcılı Surround Ses Sistemi ve araç telefonu kullanımı, sesli komut sistemi USB ve Ipod girişleri, yeni “UConnectÆ” özelliğiyle bilgi-eğlence içeriklerine daha kolay ulaşım standart olarak sunuluyor. 

7 havayastığı, ESP, Yokuş İniş-Kalkış Sistemi, Hız Sabitleyici de standart donanımlar arasındaki yerlerini alıyor.  Aracın ülkemiz pazarında en çok satılacak olan versiyonunda 3.0 lt V6 dizel motor (250 beygir) ve 8 ileri otomatik şanzıman kullanılıyor. 

Yeni şanzıman sayesinde aracın tüketim değerleri de düşürülmüş. Son hızı 220 km/s olarak açıklanan araç, fabrika verisi 100 km’de ortalama 7.5 lt yakıt tüketiyor. Ağırlığı 2.5 tona yaklaşan bu araç için bu tüketim çok etkileyici bir değer. 

Sınıfının en çok satan aracı olan Jeep Grand Cherokee’nin temmuz ayında 106 bin 500 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını açıklayan Jeep Marka Direktörü Mahmut Karacan, “Yılsonuna kadar 300 adetten fazla yeni Grand Cherokee satmayı planlıyoruz. Dizel motor dışında 3.0 lt 468 beygirlik V8 benzinli motorumuz da gelecek” açıklaması yaptı. 

  Grand Cherokee yenilenirken görüntüsü dışında özellikle iç mekândaki kalite üst seviyeye çıkartılmış. Göstergeler ve yeni vites kumanda kolu çok şık. 

Yeni 8 kademeli otomatik şanzıman, dizel motorla uyum içinde çalışıp sürüş konforunu yükseltiyor. Alt devirlerden itibaren çok iri cüssesinden beklenmeyecek kadar rahat hızlanan araç, düşen tüketimiyle de kullanıcısının yüzünü güldürmeyi başaracak. 

Rakiplerin fiyatı da dikkate alındığında yeni model, hedeflerini ulaşmakta zorlanmayacağını gösteriyor.Sümer Demirciler/AKŞAM