Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ VOLKSWAGEN GOLF 42 900 TLDEN BAŞLAYAN FİYATIYLA KASIMDA TÜRKİYEDE SATIŞTA

Yedinci kez tümüyle yenilenen VW Golf, tasarımında radikal değişiklikleri barındırmasa da bu güne kadar üretilmiş en rafine ve teknolojik m...

Yedinci kez tümüyle yenilenen VW Golf, tasarımında radikal değişiklikleri barındırmasa da bu güne kadar üretilmiş en rafine ve teknolojik model olarak yollara çıkıyor. 

Kasım ortasında 3 benzinli bir dizel motorla satışına başlanacak olan aracın fiyatları 42.900 TL’den başlayıp 68.900 TL’ye kadar yükseliyor. 

Volkswagen Golf, yedinci nesliyle yola çıkmaya hazırlanıyor. İlk bakışta 'pek değişmemiş' hissi uyandırsa da , yeni Golf aslında pek çok yenilikle çıkıyor otomobil severlerin karşısına. 

Pazara ilk kez sunulduğu 1974 yılından günümüze kadar 30 milyon adet gibi büyük bir satış rakamı yakalayan Golf, bu rakamla markanın Golf'ten önceki efsanesi 'kaplumbağa'dan da büyük bir başarıya ulaştı. 
Her dönem rekabet ettiği sınıfta 'kalite kriterleri belirlemek' gibi önemli bir misyon da üstlenen Golf, 7. kuşağında rakiplerine teknolojisiyle de 7 büyük zorluklar çıkartacağa benziyor. DAHA 

UZUN VE GENİŞ AMA 100 KG HAFİF 
Volkswagen mühendisleri en önemli modelleri olan Golf’ü baştan aşağıya yenilerken, tıpkı daha önceki versiyonlardaki gibi radikal değişikliklerden özellikle kaçınmışlar. 

VW’nin yeni geliştirdiği MQB olarak adlandırılan platform üzerine geliştirilen yeni Golf, kullanılan özel materyaller sayesinde eski versiyona kıyasla 100 kg daha hafif olmasına rağmen, daha dayanıklı. Önden bakıldığında küçülüp daha sportif hale gelen farlar, şişkin çamurluklar, yeni eklenen ön kelebek camı ve aşağı çekilmiş omuz çizgisiyle eski versiyondan ayrılan Golf’ün 4255 mm olan uzunluğu da eskisinden 56 mm daha fazla. 

59 mm artış gösteren dingil mesafesi sayesinde de iç mekânda daha çok alan sunulmaya başlanmış. 

İKİ SİLİNDİRLE DE GİDİYOR 
VW Golf’te yeni kullanılan teknolojilerden biri de ACT (aktif silindir yönetimi). 140 beygirlik 1.4 TSI motorda sunulan yeni teknoloji sayesinde, 130 km/s’nin altındaki hızlarda 4 silindirli motorun, 2 ve 3. silindir supapları kapanıyor. 

Fazla güç gereken durumlarda özel kam mili 10 milisaniyenin altında silindirleri tekrar devreye sokuyor. Sistem yüzde 16 oranında yakıt ekonomisi sağlıyor. VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun “Yılın son iki ayında yeni Golf’ten 2 bin adet satmayı hedefliyoruz. 

Önümüzdeki yılki satış hedefimizse 10 bin adet. 2012’yi toplamda 55 bin adetin üzerinde bir satış rakamıyla kapatmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

42 bin 900 TL’den başlıyor Kasım ayı ortasında satışına başlanacak araçta artık Midline Plus, Comfortline ve Highline olmak üzere üç farklı donanım paketi bulunuyor. DSG otomatik şanzıman seçeneği tüm donanım ve motor seçeneklerinde satın alınabiliyor. 

İlk etapta 1.2 TSI (105 BG), 1.4 TSI (122-140 BG) benzinli ve 1.6 TDI (105 BG) dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneğiyle önümüzdeki ay satışa sunulacak otomobilin fiyatı 42 bin 900 liradan başlayıp, üst motor ve donanım seçeneğinde 68 bin 900 liraya kadar yükseliyor.haberturk