Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ MERCEDES ACTROS 2012 YILININ KAMYONU SEÇİLDİ

Mercedes benz turk web sitesinde yer alan habere göre Belçika Kortrijk’teki Uluslararası Ticaret Fuarı “Trailer 2011”de uluslararası eksperl...

Mercedes benz turk web sitesinde yer alan habere göre Belçika Kortrijk’teki Uluslararası Ticaret Fuarı “Trailer 2011”de uluslararası eksperlerden oluşan jüri, yeni Mercedes-Benz Actros’u “2012 Yılının Kamyonu” seçti.

24 ülkeyi temsil eden 24 ticari taşıt gazetecisinden oluşan IToY (International Truck of the Year / Yılın Uluslararası Kamyonu) jürisi, Mercedes-Benz ticari araç ürün grubunun amiral gemisini 4. kez “yılın kamyonu” ödülüne layık gördü.

Mercedes-Benz’in bu alandaki başarılı kariyeri 1997 yılında birinci kuşak Actros ile başlamıştı.

Teknolojik gelişme ve temel kriterlerin baz alınarak seçildiği “Yılın Kamyonu” seçimlerinde Mercedes-Benz, bu alanda toplam 8 farklı ödül kazanarak en başarılı marka oldu. Geçen yıl Hannover’de düzenlenen IAA Uluslararası Fuar’ında Mercedes-Benz Atego “2011 Yılının Kamyonu” seçilmişti.

Jüri standartlarına göre ödül, pazara sunulan kamyonlar içerisinde yenilikçilik, rahatlık, güvenlik, sürdürülebilirlik, yakıt tutumluluğu ve egzoz yayımının düşürülmesi konularında karayolu taşıma verimliliğine en çok katkı sağlayan kamyona veriliyor.
Mercedes-Benz Actros, 161 oyla zafere ulaşırken, ikincilik ödülüne layık görülen araç 67 oy ve üçüncü olan araç 50 oy aldı.

Kortijk, Belçika’daki Mercedes-Benz Sempozyumu’nda “2012 Yılının Kamyonu” ödülünü teslim alan Hubertus Troska, Mercedes-Benz Kamyon Grubu Başkanı, “Jürinin aracımızı bu önemli ödüle layık görmesinden ötürü gururluyuz. Çünkü tüm ekip olarak geçtiğimiz 10 yıl boyunca tüm emek ve tutkumuzu, kalbimizi ve ruhumuzu yeni Actros’un üretimine verdik. Actros, gelecek yıllarda bizim en önemli kamyonumuz olacak ve bu ödül Mercedes-Benz olarak bizim sektörde önemli bir kilometre taşı oluşturmamız adına büyük bir motivasyon.”

Actros’un güçlü noktaları: ekonomi, sürüş dinamizmi ve konfor
Yeni Actros, ekonomik açıdan kesinlikle verimli, konforlu, güvenli ve çevreci. Yeni dizaynı ise Mercedes-Benz’ in amiral gemisi olarak cazibesini artırıyor. 1996’ da pazara sunulmasının ardından 700.000 adetten fazla satan Actros, dünyadaki en başarılı ağır sınıf kamyonu.

Yeni Actros 22 milyon kilometreden fazla olan yol testlerinin ve geliştirme - üretim teknolojisi adına yapılan 2 milyar €’ dan fazla bir yatırımın sonucu. Ticari araç sektöründe bu büyüklükteki bir araç lansmanı ancak yaklaşık15 yılda bir gerçekleşiyor.

Hiç yorum yok