Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 3 milyonuncu otomobili Megane Sedanı üretti.

Oyak Renault 1969 yılında kuruldu ve iki yıl sonra ilk otomobiller üretim bandından çıkmaya başladı.Yıllar içerisinde Oyak Renault’da yüz ...

Oyak Renault 1969 yılında kuruldu ve iki yıl sonra ilk otomobiller üretim bandından çıkmaya başladı.Yıllar içerisinde Oyak Renault’da yüz binlerce Renault 12, Renault 9, Renault 11, Renault 21, Renault 19, Megane Sedan, Mégane Wagon, Symbol, Clio üretildi. Oyak-Renault’nun ürettiği 3 milyonuncu araç ise Çin’e ihraç edilecek kırmızı renkli bir Megane Sedan oldu. Düzenlenen tören sırasında bir konuşma yapan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu “3 milyonuncu otomobilimizi üretmenin haklı gururunu yaşıyor, O’nu alkışlarla rakiplerimizden bir ülkedeki, Çin’deki müşterisine yolluyoruz. 1971 yılında 368 kişiyle sadece Türk pazarı için 1.514 otomobil üretiyorduk. Bugün ise 6 bin 700 kişiden oluşan büyük bir aileyle dünyanın 5 kıtasındaki müşterilerimiz için yüz binlerce otomobil üretiyoruz. Başlangıçta 20 bin olan üretim kapasitemiz bugün 360 binlere yükseldi. 60’lı yıllardan günümüze Türkiye’de üretilen her 10 otomobilden 4’ünde sizlerin el emeği var. 3 milyona ulaşan üretimimizin yüzde 40’ından fazlası 5 kıtada 100 ülkenin yollarında Türk Bayrağını gururla taşıyor.” dedi.

1969’da kurulan ve iki yıl sonrasında faaliyete geçen Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları, Renault firmasının Batı Avrupa dışındaki en büyük iştiraki konumunda bulunuyor. Kaporta-montaj ve mekanik-şasi fabrikaları ile bir uluslararası lojistik merkezinden oluşan Oyak Renault, bugün Renault Grubunun dünya çapında var olan 38 üretim merkezinden biri. 1971 yılında Renault 12 modeli ile üretime başlayan Oyak Renault yıllar içerisinde Renault 9, Renault 11, Renault 21, Renault 19, Megane Sedan, Megane Wagon, Symbol, Clio’dan oluşan 7 farklı model 15 farklı kasa üretti. Oyak Renault’nun, halen Megane Sedan, Yeni Symbol, Clio’nun 3 ve 5 kapılı hatchback ve Grand Tour versiyonlarını üretiyor. Oyak Renault’da üretimin tek bir montaj hattında gerçekleştirilmesi, kendisine ürün karması ve miktar konularındaki değişikliklerde esneklik ve kolaylıkla uyum gösterebilme olanağı sağlıyor.

3 milyonuncu otomobilini üreten Oyak Renault, 2008 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla 245 bin 429 adet otomobil üretimi ve 212 bin 943 otomobil ihracatı gerçekleştirerek Türk Otomotiv Sanayi binek otomobil üretimi ve ihracatında liderliğini sürdürdü.

Oyak Renault’nun ürettiği 3 milyon otomobilin yüzde 43’ü, 5 kıtada Avustralya’dan Yeni Zelanda’ya, Fransa’dan İngiltere’ye, Tayland’dan Mısır’a, Fas’tan Güney Afrika’ya, Kolombiya’dan Martinik’e 100’den fazla ülkede satıldı. 2008 yılı Eylül ayı sonunda elde edilen 2,7 milyar doları aşan ihracat cirosuyla birlikte Oyak Renault’nun ihracatı 11 yılda 13 milyar doları geçti.

Oyak Renault’nun Mekanik-Şasi Fabrikası ise halen üretilen Megane II Sedan, Clio ve Yeni Symbol modelleri için motor, vites kutusu ve diğer yürüyen aksam parçalarının üretimini gerçekleştiriyor.

Oyak Renault, Türkiye’ye inanıyor; endüstriyel varlığıyla 39 yıldır faaliyette olduğu Türkiye’nin kalkınmasına ve sürdürülebilir büyümesine, sürekli olarak geliştirdiği üretim ve ihracat performansıyla katkıda bulunuyor. Oyak Renault, birlikte yaşayarak başarıyla atlatılan kriz yılları da dahil olmak üzere her yıl düzenli olarak sürdürdüğü yatırımlarıyla Türk ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor. Oyak Renault, birlikte yaşayarak başarıyla atlatılan kriz yılları da dahil olmak üzere örneğin son 10 yılda; her yıl içerisindeki düzenli olarak sürdürdüğü yaklaşık 50 ile 200 milyon Avro tutarındaki yatırımları ile Türk ekonomisine katkıda bulunmaya devam etti. Türk pazarının yanı sıra krizlerden farklı şekillerde etkilenen 100’den fazla ülkeye 3 model 5 farklı kasadan oluşan ürünleriyle ihracat yapan Oyak Renault, pazar ve ürün çeşitliliğinin verdiği avantajlarla bundan sonra da Türk ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecek.haber7

Hiç yorum yok