Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Hayes Lemmerz'den dünya devlerine 220 milyon dolarlık jant

Porsche, Audi, Peugeot, Land Rover, Jaguar, Honda, Toyota, Ford gibi otomotiv devlerine jant satan Hayes Lemmerz Türkiye, geçen yıl 168 mily...

Porsche, Audi, Peugeot, Land Rover, Jaguar, Honda, Toyota, Ford gibi otomotiv devlerine jant satan Hayes Lemmerz Türkiye, geçen yıl 168 milyon dolar olan ihracatını 220 milyon dolara çıkarmayı planlıyor.

Yıllık 2.2 milyar dolarlık ciroya sahip olan ve 13 ülkedeki 19 üretim tesisi ile jant üretimi yapan Hayes Lemmerz, Türkiye'de İnci Holding ortaklığı ile kurduğu 3 jant firması ile sürdürdüğü operasyonlarını genişletiyor.
Bu yıl 325 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini belirten Hayes Lemmerz Türkiye Operasyonları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, dünya otomotiv devlerine 220 milyon dolarlık jant ihraç edeceklerini açıkladı. Türkiye'deki faaliyetleri Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Hayes Lemmerz Jantaş AŞ, Hayes Lemmerz İnci (Çelik) AŞ ve Hayes Lemmerz İnci (Alüminyum) AŞ firmalarıyla sürdürdüklerini belirten Zaim, "Ağır vasıta jantları, binek oto çelik jantları ve binek oto alüminyum jantları üreten bu tesislerimizle Türkiye'nin en büyük jant üreticisiyiz. Aynı zamanda dünyanın önemli jant üretim merkezlerinden biri olduk" dedi.

Dünya markaları müşterisi
Geçen yıl 256 milyon dolar ciro, 168 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Zaim, dünyadaki tüm ana otomotiv sanayiinin müşterileri olduğunu söyledi. Zaim, "Porsche, Audi, Peugeot, Land Rover, Jaguar, Oyak-Renault, Honda, Toyota, Ford, Hyundai, Fiat, Otosan, Mercedes, Anadolu Isuzu, BMC, Tırsan, Karsan, Otokar, Temsa, Otoyol, MAN, İncitaş, Alcar, Otto-just, GM, Wolkswagen, Bridgestone, Michelin, Good-Year, Pirelli, Daewoo, Mitsubishi, Volvo müşterilerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.
Geçen yıl 1 milyon 710 bin adet ağır vasıta-kamyon ve otobüs jantı, 3 milyon 700 bin adet çelik binek oto jantı ve 1 milyon adet alüminyum binek jantı ürettiklerini dile getiren Zaim, bu yıl üretim kapasitesini artırmak için yatırıma devam edeceklerini söyledi. Zaim, "2008 sonunda, HLJantaş AŞ 2 milyon 400 bin adet ağır vasıta kamyon ve otobüs jant üretim kapasitesine sahip olacak. Böylece konusunda dünyanın en büyük üretim tesislerinden biri haline gelecek. HLİnci Çelik fabrikamız ise yıl sonunda 4 milyon 700 bin adetlik kapasiteye ulaşırken HLİnci Alüminyum Jant tesislerimizin kapasitesi 1 milyon 500 bin adede çıkarılacak" bilgisini verdi.

Küresel boyutta örnek ortaklık
Beş yıl önce Hayes Lemmerz International ile anlaşma imzalayarak Hayes Lemmerz Jantaş Jant Sanayi AŞ unvanını aldıklarını ifade eden Zaim, "Hayes Lemmerz, dünya ana otomotiv sanayiinin alüminyum jant ve çelik jant konularında hizmet veren tek küresel tedarikçisi. Hayes Lemmerz ile İnci Holding'in kurduğu ilk tesis 1993'te faaliyete geçen Hayes Lemmerz İnci otomobil jantı fabrikası" bilgisini verdi.
Zaim, ortaklığın başarılı olması üzerine İnci Holding ve Hayes Lemmerz Intl.'in, ağır vasıta jantları üreten Jantaş AŞ'de ortaklık yaptıklarını kaydederek şöyle devam etti: "Küresel boyutta örnek olan ortaklık, iki tarafa büyük değerler kazandırdı. Jantaş, dünyanın her yerindeki ana otomotiv sanayiine jant üretip satma olanağını elde etti. 5 yılda satışlarımız yüzde 250 arttı. İnci ve Hayes Lemmerz yönetimleri bu kez alüminyum jant üretmek üzere üçüncü fabrikayı 2006'da kurdular. HLİnci Alüminyum Jant fabrikası geçen yıl 1 milyon jant üreterek, Hayes Lemmerz grubunda tüm zamanların en başarılı kuruluş performansını yakaladı."

Cironun yüzde 3'ü Ar-Ge'ye
Ar-Ge çalışmalarını üç ayrı merkezde yürüttüklerini kaydeden Mustafa Zaim, "Türkiye'deki tesislerimizde, jant konusunda en iyi mühendislik ekiplerinden biri var. Ayrıca Hayes Lemmerz grubumuzun Almanya ve İtalya'daki Ar-Ge ve teknoloji merkezlerimizde yürütülen, ileri düzeyde ürün ve proses geliştirme, iyileştirme çalışmalarının sonuçları aynen ve eşzamanlı olarak Türkiye'ye aktarılıyor" dedi. Zaim, cironun yaklaşık yüzde 3'ünü Ar-Ge, proses geliştirme, yeni ürün ve makine geliştirme çalışmalarına aktardıklarını söyledi. referans

Hiç yorum yok