Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW X4 yenilendi

BMW , aykırı çocuğu X4’ün yeni neslini sahneye çıkardı. 2007 yılında X6 ile coupe-SUV sınıfını ilk kez ortaya çıkaran BMW, yedi yıl sonra i...

BMW, aykırı çocuğu X4’ün yeni neslini sahneye çıkardı. 2007 yılında X6 ile coupe-SUV sınıfını ilk kez ortaya çıkaran BMW, yedi yıl sonra ikinci nesil X6’yı tanıttı. 

Şimdi de yeni X4 ortaya çıkıyor. Yeni model eskisinden 8.0 cm daha uzun ve 4.0 cm daha geniş olurken, yüksekliği aynı kalacak. Aracın aks aralığı ise eski modele göre 5.0 cm daha geniş olacak. 

Büyüyen ebatlara rağmen BMW mühendisleri yeni X4’ü eskisine nazaran 50 kg daha hafif tutmayı, ağırlık merkezini daha alçakta bırakmayı ve ağırlık dağılımını yüzde 50/50 olacak şekilde ayarlamayı başarmış. 

İç mekânda gösterge paneli daha alçakta konumlandırılırken, oturma pozisyonu yükseltilmiş. 


Artan ebatlar arka diz mesafesinin gelişmesini sağlarken, panoramik cam tavan ile birlikte içerideki ferah seviyesi artırılmış. Yeni X4’ün büyüyen 10.25 inçlik bilgi eğlence sistemi diğer yeni modellerinde olduğu gibi hem hareket ile hem de sesli komut ile kontrol edilebiliyor. 

Opsiyonel olarak satın alınabilinen head-up display sistemi de yüzde 75 oranında genişlemiş. Aktif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, park asistanı, 360 derecelik kamera sistemi gibi aklınıza gelebilecek her türlü güvenlik sistemi yeni X4’te müşterilere sunulacak.

Yeni X4 dünya genelinde 184 HP’den 360 HP’ye kadar değişen üç adet benzinli ve dört adet dizel motor ile satışa sunulacak.

Listenin en üstünde 3.0 litrelik turbo beslemeli motoruyla M40i modeli yer alacak. M40i 0’dan 100 km/s hıza 4.8 saniyede çıkacak. 

Tüm motorlar sekiz ileri otomatik şanzıman ile birlikte gelecek ve tüm modeller standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak. Donanım olarak ise xLine, M Sport X ve M Sport paketleri müşterilerin beğenilerine sunulacak.Kaynak:automagg

Hiç yorum yok