Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Skoda Octavia vRS tanıtıldı

Geçtiğimiz günlerde makyajlı Octavia’yı tanıtan Skoda, şimdi de bu modelin en güçlü versiyonu vRS’i ortaya çıkardı.  Yeni ön bölüm, ...

Geçtiğimiz günlerde makyajlı Octavia’yı tanıtan Skoda, şimdi de bu modelin en güçlü versiyonu vRS’i ortaya çıkardı. 

Yeni ön bölüm, değiştirilmiş arka ve sportif kabin aracın dinamik karakterini vurguluyor. Station versiyonu da bulunan Octavia VRS’te dört silindirli benzinli ve dizel motorlar görev yapıyor.

2.0 TDI dizel motor, daha önce olduğu gibi 184 HP güce sahipken, 2.0 TSI benzinli motorun gücü 10 HP artırılmış ve 230 HP’ye ulaşmış. Bu onu şimdiye lkadar üretilmiş en güçlü ve hızlı Octavia modeli haline getiriyor. Kabinde ilk dikkati çeken vRS-Sport koltuklar oluyor. 
Deri kumaş kombinasyonlu koltuklar, istenildiğinde Alcantara olarak da tercih edilebiliyor. Spor direksiyon simidi ve alüminyum pedallar da VRS’e özgü. 15 alçaltılan süspansiyon sisteminin yanında ön ve arka iz açıklıkları da 300 mm genişletilmiş. 18 inçlik jantlar standart, 19 inçlikler ise opsiyonel olarak sunuluyor. 

Ayrıca jantların ardından görünen kırmızı fren kaliperleri de otomobilin gücünü gösteren detaylar arasında. 2.0 TSI motor, 230 HP gücü ve 350 Nm torkuyla önden çekişli Octavia VRS’i 6.7 saniyede 100 km/s hıza ulaştırıyor. 

Otomobil, altı ileri manuel ya da altı ileri DSG otomatik şanzıman ile tercih edilebiliyor. 2.0 TDI motor ise 184 HP güç ve 380 Nm tork sunuyor. Önden ve dört tekerlekten çekiş opsiyonları sunan 2.0 TDI VRS, 0-100 km/S hızlanmasını 7.9 sn’de tamamlıyor.auotmagg