Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Mercedes Aksaray Kamyon Fabrikasından 56 ülkeye ihracat

Mercedes Aksaray Kamyon Fabrikası, 2006'ya göre üretimini yüzde 23 artırdığı 2007 yılında toplam 16 bin 8 kamyon imal etti. Mercedes Ben...

Mercedes Aksaray Kamyon Fabrikası, 2006'ya göre üretimini yüzde 23 artırdığı 2007 yılında toplam 16 bin 8 kamyon imal etti.
Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Hans Ulrich Maik, 1967 yılında İstanbul'a yatırımla Türkiye'ye gelen Mercedes'in 1986 yılında Aksaray'daki tesisini açtığını söyledi.

Aksaray'da 560 metre karelik alanda kamyon üretimi yaptıklarını vurgulayan Maik, her yıl yaptıkları yatırımlarla üretimlerini ve ihracatlarını artırdıklarını bildirdi.

Son 2 yılda fabrikada 500 kişi istihdam ettiklerini, işe yeni alınan gençlerin çok başarılı olduğunu dile getiren Maik, şunları kaydetti:
''Türkiye'de otobüste pazar lideriyiz. Otobüs pazarındaki payımız yüzde 40'ın üzerinde. Kamyonda ise pazarın yüzde 30'u bizim elimizde. Fabrikada üretilen kamyonların Almanya'da imal edilenlerden hiçbir farkı yok. Vidasına kadar hepsi aynı kalitede. Aksaray'daki fabrikada en son teknoloji kullanıyoruz. Kullanılan robotlar bile sektörün en iyileri. Avrupa standartlarında üretim yapılıyor.''

Maik, üretimlerinin her yıl artarak sürdüğünü belirterek, ''Kamyon, ünimog, çift kabinli itfaiye araçları ve parça imalatında büyüyoruz. 2005 yılında 11 bin 610 olan kamyon üretimi 2006 yılında 13 bin 9 adete çıktı. Geçen yıl ise toplam 16 bin 8 kamyon ürettik. Geçen yılki üretimimiz 2006'ya göre yüzde 23 arttı'' dedi.

-56 ÜLKEYE İHRACAT...-
Ürettikleri kamyonların yüzde 40'ının ihraç edildiğini, geri kalanının iç piyasaya sunulduğunu ifade eden Maik, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi batı ülkeleri başta olmak üzere 56 ülkeye kamyon gönderdiklerini söyledi.
Türkiye'deki kamyon satışlarında Mercedes'in ilk sırada yer aldığını vurgulayan Maik, Avrupa ülkeleri arasında ise Mercedes kamyonun en fazla satıldığı ikinci ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

Fabrikanın Türkiye otomotiv yan sanayine önemli katkılar sağladığını dile getiren Maik, ''2007 yılında yerel sanayiden 5 bin 797 parça alındı. Önümüzdeki yıllarda bu alımlar daha da artacak. Biz yerel sanayi ile daha fazla çalışmak istiyoruz. Yine önümüzdeki yıllarda ilave yatırımlarımız olacak'' dedi.haber7

Hiç yorum yok