Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MG, Türkiye’de Yılın İlk 6 Ayında Geçen Seneye Göre Satışlarını Yüzde 35 Artırdı

Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği İngiliz otomobil markası MG, 2007 yılında Çinli Saic tarafından satın alındıkta...

Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği İngiliz otomobil markası MG, 2007 yılında Çinli Saic tarafından satın alındıktan sonra, elektrikli araçlara konsantrasyonunu artırarak yükselişini başarılı bir şekilde sürdürüyor. 
 

Yaklaşık 100 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan marka, her zaman tüketici ihtiyaçlarına cevap vererek, değişim konusunda cesur davranarak, genç ve dinamik bir duruş sergiliyor. 
 


Bugüne kadar birçok ilk yaşayan köklü marka, 2007 yılından günümüze Çin dışında 1 milyon araç satışıyla önemli bir dönüm noktasına ulaştı. 
 
Ülkemizde de elektrikli araçların popülerleşmesinde öncü rol oynayan MG, 2022 yılına da hızlı bir giriş yaparak, ülkemizde yılın ilk 6 ayında geçen seneye göre satışlarını yüzde 35 artırdı. 
 
Bu yıl içinde aileye katılacak 3 yeni model ile satış adetlerini çok daha yukarıya taşımayı hedefleyen MG, 2023 yılı başında MG4’ün de ürün gamına katılması ile C crossover segmentine de adım atacak. 
 
1924'te Morris Garages olarak kurulan ve sonraki yıllarda küresel motorsporları tarihine önemli katkılar sağlayan MG markası yüzüncü yılına yaklaşıyor. 
 
Otomobil üreticisi kendi ülkesi Çin dışında kaydettiği yüksek satış adetleriyle tarih yazmaya devam ediyor. MG’nin Çin dışındaki satışları 2007 yılından bu yana bir milyonu aştı. 
 
Bu, toplam MG satışlarının yaklaşık yarısına tekabül ediyor. MG, güçlü araştırma ve geliştirme yetenekleri ve güçlü pazar operasyonları sayesinde art arda üçüncü yıl “Çin'in Tek Marka Yurt Dışı Satış Şampiyonu” oldu. Bu unvan, MG'nin küresel organizasyonunun ve yıllar içinde oluşturduğu marka değerinin güçlü bir kanıtı. 
 
 MG bugün gelinen noktada dünyanın 84 ülkesinde araçlarını satıyor ve bu pazarlarda memnuniyetle karşılanıyor. Markanın aynı zamanda sosyal medyada dünya genelinde 6 milyon takipçisi olurken ve genç tüketiciler tarafından oldukça seviliyor.  
 
Türkiye’ye emisyonsuz sürüşü sevdiren marka 
 %100 Elektrikli modeli ZS EV ile ülkemize ayak basan MG, şarj edilebilir hibrit E-HS ve benzinli ZS modeli ile pazarın büyük oyuncularından biri olduğunu gösterdi. 
 
Ülkemizde de elektrikli araçların popülerleşmesinde öncü rol oynayan MG, Doğan Trend Otomotiv’in çatısı altında 2021 yılında başarılı satış rakamlarına ulaşmıştı. 2022 yılına da hızlı bir giriş yapan MG, ülkemizde yılın ilk 6 ayında geçen seneye göre satışlarını yüzde 35 artırdı. 
 
Bu yıl içinde aileye katılacak 3 yeni model ile satış adetlerini çok daha yukarıya taşımayı hedefleyen MG, 2023 yılı başında MG4’ün de ürün gamına katılması ile C crossover segmentine de adım atacak.  
 
MG ZS (EV): Küresel başarı 
1 milyon Çin harici satış başarısına MG ZS önemli bir katkı sağlıyor. Beğenilen tasarımı, yüksek güvenlik seviyesi, üstün kalitesi ve zekice uygulanan fiyatlandırma politikası sayesinde MG ZS pazara girdiği andan itibaren çok iyi bir başlangıç yaptı. 
 
Özellikle Avrupa'da tamamen elektrikli MG ZS EV modeli sınıfının referans noktası haline geldi. 
 
Sıfır emisyonlu SUV, ilk satış yılında 15.000'in üzerinde müşteriyi memnun etti ve İngiltere, Norveç, İsveç, Hollanda ve Fransa'da en üst sıralara ulaştı. 
 
Ülkemizde de çok sevilen %100 elektrikli ZS EV, 2021’de henüz ilk yılında, satışa çıktıktan sonra en çok satılan 3. elektrikli model olmayı başarmıştı. 
 
MG ZS EV, aynı zamanda mükemmel güvenlik seviyesi ile Euro NCAP’ten 5 yıldız alan alan B segmentindeki ilk tamamen elektrikli SUV oldu. Ayrıca Avustralya ANCAP güvenlik değerlendirmesinde maksimum 5 yıldıza ulaştı. 
 
Bunun dışında MG ZS EV, Belçika'daki Flaman Otomobil Birliği (VAB) tarafından 2021 Yılın Elektrikli Aile Otomobili ve İsveç'in önde gelen otomotiv dergisi Teknikens Värld tarafından 2022 Yılın Otomobili seçildi. 
 
MG ZS, Mayıs 2022'de Avustralya, Şili ve diğer bazı ülkelerde SUV segmentinde ilk sırada yer aldı. 
 
Bunun dışında MG markası ilk çeyrekte Avustralya, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan ve Katar gibi 18 ülkede ilk 10 marka arasında yer aldı. Böylece dünyanın her yerinden kullanıcılar üstün MG kalitesi ve sürüş keyfini yaşayabildi. 
 
Bir sonraki 1 milyona doğru 
 MG, küresel büyümesine hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl içinde MG4 Electric pazara sunularak C crossover sınıfındaki eksik de tamamlanacak. 
 
Çekici tasarımı, geniş iç mekânı ve etkileyici teknolojiye sahip yeni tamamen elektrikli crossover MG4, küresel tüketicilerin sıfır emisyon ve akıllı ulaşım gereksinimlerine yönelik yüksek talebi karşılıyor. 
 
MG4 Electric, MG'nin ürün hamlesi açısından küresel pazarlara yönelik stratejik bir model ve bir sonraki 1 milyon yurt dışı satışı hedefini destekleyecek. 
 
SAIC Motor'un üstün mühendislik Ar-Ge ekibine, dünya genelindeki çok sayıda tasarım merkezinin iş birliğine ve küresel tedarik zincirine güvenen MG, her modele aynı küresel standartlar uyguluyor. 
 
Neredeyse tüm MG ürünleri, REACH ve E-MARK gibi katı Avrupa standartlarını karşılıyor. Yüksek güvenlik sertifikaları ve standart 7 yıllık üretici garantisi ile MG, dünyanın her yerindeki müşterilere üstün müşteri memnuniyeti ve gelişmiş bir müşteri deneyimi sunuyor. 
 
MG Türkiye Hakkında: 
İngiliz MG, 1924 yılında kurulduğundan itibaren dünya otomotiv tarihine geçen ikonik otomobiller üretmiştir. 2007 yılından bu yana SAIC bünyesine dahil olan marka, 2019 yılında elektrikli otomobillerle Avrupa’ya yeniden giriş yaptı. 
 
2021’de bir yıl öncesine göre satışları beş kat büyüen marka yenilikçi modellerle ürün gamını genişleterek pazar payını artırmayı başardı. 
 
Doğan Trend Otomotiv, 2021 yılının başında distribütörlüğünü aldığı MG’nin %100 elektrikli modeli ZS EV’yi Mayıs 2021’de satışa sundu. 
 
Satışa sunulduğu andan itibaren elektrikli otomobil segmentinde önemli bir satış başarısı yakalayan MG, Türkiye otomobil pazarına hızlı bir giriş yapmış oldu. 
 
MG markasının Avrupa yapılanmasına paralel olarak ürün gamını sürekli genişleten şirket, şarj edilebilir hibrit modeli E-HS’i satışa sunmuştur. MG Türkiye, sürekli genişleyen bayi ve servis ağıyla Türk tüketicisine hizmet vermekte, elektrikli araçlarda öncü olmaktadır.

Hiç yorum yok