Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

İpek Yolu Rallisi Türkiye ayağı start aldı

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve sponsorları arasında Volkswagen Doğuş Finans-vdf’nin de olduğu “Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi’nin Tür...

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve sponsorları arasında Volkswagen Doğuş Finans-vdf’nin de olduğu “Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi’nin Türkiye ayağı, Dolmabahçe’de düzenlenen törenle start aldı. 
 

Dünyanın en eski ticaret yollarından bir olarak kabuk edilen İpek Yolu rotalarının bir bölümünü kapsayan “Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi”nin Türkiye ayağı Dolmabahçe’den verilen startla başladı. 
 


T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği işbirliğinde düzenlenen ve Volkswagen Doğuş Finans-vdf’nin de sponsor olarak destek verdiği rallinin Türkiye rotasında, İstanbul, Bursa, Ankara, Sivas ve Kars şehirlerini geçecek olan ekipler, Kırgızistan’daki finiş noktasına ulaşmak üzere mücadele edecekler. 
 
Türkiye ayağı startı Dolmabahçe’den verildi  
Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’den başlayan rallide ekipler, Tuna Nehri’ni takip ederek Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Balkanlar etabını tamamlayarak Türkiye’deki ilk durakları olan İstanbul’a geldiler. 
 
İstanbul-Dolmabahçe’de düzenlenen ve aralarında Macaristan Başkonsolosu Suzanna Palma, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan Başkonsolosluklarından temsilciler, Volkswagen Doğuş Finans CEO’su Bülent Önder’in de yer aldığı bir törenle Türkiye rotasının startını alan ekipler daha sonra, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’ya uğrayacak. 
 
Ankara, Sivas ve Kars rotasıyla birlikte Türkiye ayağını tamamlayan organizasyon, Gürcistan, Azerbaycan Kazakistan ve Özbekistan’ın geçilmesinin ardından Kırgızistan’da son bulacak. 
 
Ticaret ve otomobil kavramları olan her yerdeyiz 
Organizasyona sponsor olarak katkıda bulunan Volkswagen Doğuş Finans Pazarlama Müdürü Dilruba Suner “Dünya medeniyetinin gelişimi üzerinde büyük bir etkiye sahip ve tarihin en eski ticaret yollarından biri olan İpek Yolu’nda otomobillerin dahil olduğu bu organizasyonda yer almaktan ötürü son derece heyecanlıyız. 
 
Ticaret ve otomotiv kavramları birlikte düşünüldüğünde, bu kavramların en önemli konuları arasında yer alan finansman sektörünün her alanında faaliyet gösteren bir marka olarak buradayız. 
 
Otomotiv finansmanındaki markalarımız vdf Finans, vdf Filo ve vdf Sigorta ile biz de üzerimize düşeni yaparak destek olmak istedik. 
 
Ticaretin tarihsel yolculuğunda her zaman var olmuş ve bundan sonra da var olmaya devam edecek finans sektörünün bir temsilcisi olarak, ana iştigal alanımız olan otomotivle ilgili bu çalışmada yer almak, bu anlamda son derece önemli. 
 
Diğer yandan, İpek Yolu'nun en büyük değerinin kültür alışverişi; sanattan felsefeye, teknolojiden bilime uygarlığın tüm unsurlarının değiş tokuş edildiği, ülkeden ülkeye taşınması olduğunu görüyoruz. 
 
Bu anlamda bakıldığında, 6 farklı ülkeden 35 sporcunun bu anlayışla yapacakları mücadeleye de destek olduğumuzu düşünüyorum. Rota üzerindeki ülke ve şehirlerin tarihi, kültürel, doğal ve turistik güzelliklerini tanıtmak yönünde de önemli katkı sunacak.” dedi. 
 
Türk Cumhuriyetlerinin kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamına dahil olan ve bu yıl ilk kez düzenlenen ‘’Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi''nde 6 ülkeden 18 araçla yarışacak 35 sporcu, 3,5 haftada 9 bin 100 km’lik etabı tamamlamak için mücadele verecek.

Hiç yorum yok